Ungureanu, atac la Ponta: Romania nu e magazin pe care-l inchizi si pleci in Dubai

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 12:07
3227 citiri
Ungureanu, atac la Ponta: Romania nu e magazin pe care-l inchizi si pleci in Dubai
Foto: Digi 24

Premierul Mihai Razvan Ungureanu l-a atacat, voalat, vineri, pe liderul PSD Victor Ponta, spunand ca Romania nu e un magazin pe care sa-l inchizi si pleci in vacanta in Dubai, aluzie la locul in care si-a petrecut recent acesta concediul.

"Credibilitatea unui stat se castiga greu si se poate pierde intr-o secunda. Romania nu e un magazin pe care il inchizi si il deschizi dupa ce revii din vacanta, eventual din Dubai", a spus Ungureanu, considerand ca motiunea de cenzura poate duce la scaderea credibilitatii Romaniei.

Seful Guvernului a primit o replica de la Ponta, care a spus ca nu petrece vacantele pe banii OMV Petrom.

"N-am petrecut vacanta niciodata pe banii de la OMV Petrom! (...) N-o sa ne preocupam unde veti fi dumneavoastra in vacanta saptamana viitoare", a replicat Ponta.

Liderul PSD a spus si ca nu se ingrijoreaza unde-si petrece vacantele Ungureanu alaturi de "idolul sau, Traian Basescu", pentru ca nu stie ce vorbesc "securistii intre ei".

Motiunea, cadere in anii '90

"Imi fixasem un alt termen, de 100 de zile, pentru a prezenta activitatea Guvernului pe care il conduc. Chiar si in aceasta forma, ma bucur ca am reusit sa readuc Opozitia in Parlament (...)nu pot sa nu ma intreb care e gradul de responsabilitate a unei actiuni care nu poate determina decat instabilitate(...)

Inopinanta acestei motiuni - mai evidenta cu cat in Bucuresti se afla o delegatie FMI, Bancii Mondiale si CE, careia ii transmite un mesaj de provizorat.

(...)Nu e vorba de imaginea Romaniei, ci de forta de negociere, pe care Romania risca sa o piarda.

Opozitia are in esenta un rol pozitiv, dar ceea ce faceti dvs e sa distrugeti inca ideea de Opozitie, (..) regret ca in fata mea se afla mai multi politicieni si prea putini oameni de stat", spusese, anterior, Ungureanu.

Ati privatizat pe un dolar!

Ungureanu a reamintit modul in care s-au facut privatizarile anterioare si ca cei din PSD si PNL critica ceea ce chiar ei au cerut sau inceput.

"Dati-mi voie sa citesc ceva - 'actualul guvern se teme ca dracul de tamaie sa faca ceva. Puteau sa listeze pe bursa Romgaz, Hidroelectrica'.

Acestea sunt criticile aduse de PNL Guvernului Boc vara trecuta de distinsul Calin Popescu Tariceanu - ce face acest guvern e ce recomanda domnul Tariceanu insusi. Acum, la 10 luni distanta, inteleg ca Guvernul pe care il conduc e la cheremul unor grupuri de interese, ca listarile pe bursa sunt rele, ilegale, ameninta Romanie, pe cale de consecinta, inteleg ca privatizarile anterioare au fost bune, profitabile si legale, inclusiv pe cel privatizate pe un dolar - IMGB, Combinatul Siderurgic Resita, Sidex, Petrom.

In ceea ce priveste chestiunea Chevron, va reamintesc ca proceduta de concesiune prin apel public a fost demarata in septembrie 2009, in urma semnaturii vicepresedintelui ANRM, care a parasit guvernul prin iesirea PSD de la guvernare. (...) (...) In privinta acordului obtinut de Chevron pentru zona Barlad, el a fost aprobat de PSD in 2004!", a mai precizat Ungureanu.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Ungureanu Ponta vacanta Dubai, #Ungureanu Romania magazin Dubai , #premier
Comentarii