Ungureanu cerand votul pentru ministrii propusi: Uitati-va la cat de tineri sunt!

Joi, 09 Februarie 2012, ora 12:25
4311 citiri
Ungureanu cerand votul pentru ministrii propusi: Uitati-va la cat de tineri sunt!
Foto: TVR

Mihai Razvan Ungureanu le-a vorbit parlamentarilor, timp de aproape o ora, inainte de a le cere votul de investitura pentru noua sa echipa guvernamentala.

Aplaudat inainte de a se sui la pupitrul rezervat vorbitorilor, ministrul desemnat si-a prezentat principalele puncte ale programului de guvernare, publicat miercuri si de Ziare.com si a citit lista cu ministrii propusi.

"Ma prezint astfel cu buna credinta, in fata dvs, pentru a va propune un mod de guvernare onest, transparent si modern, un mod de guvernare pe care fiecare cetatean al Romaniei il merita. Nu am venit sa va spun ca sunt profesor universitar, ca am fost ministru de Externe, sau ca am fost director la SIE. Cred ca toate pozitiile de demnitate nationale si internationala m-au pregatit sa-mi asum aceasta pozitie", si-a inceput Ungureanu discursul.

Ministrul desemnat le-a spus parlamentarilor ca nu s-a prezentat in fata lor pentru a le face promisiuni nerealiste.

Programul de guvernare Ungureanu: Cum se va lupta impotriva coruptiei?

"Nu vin in fata dvs, in vremuri grele, sa va fac promisiuni nerealiste. Epoca de prosperitate nu va incepe maine, avem un drum lung de parcurs. Obiectivul nostru este sa consolidam toate semnele bune, sa convertim cresterea economica, din limbajul sec al cifrelor, in vietile oamenilor. Primul mare obiiectiv al noului Guvern este consolidarea stabilitatii economice, respectarea acordurilor cu organismele internationale", a afirmat fostul sef al SIE, care asteapta votul de investitura.

Prezentand obiectivele economice ale noului Guvern, Ungureanu a precizat ca "se va discuta despre mariri de pensii si salarii in conditiile in care economia o va permite".

Printre pasii pe care echipa Ungureanu vrea sa ii parcurga, dupa instalarea la Palatul Victoria, se numara adoptarea euro in ianuarie 2015, scaderea inflatiei, reducerea decalajului de competitivitate a economiei romanesti in raport cu alte state europene.

Despre viziunile politice ale noului Guvern, Ungureanu a mentionat "recastigarea increderii populatiei in partidele politice". "Clasa politica are nevoie de legitimitate, iar Romania are nevoie de cetateni responsabili, care sa se prezinte la vot", a mai spus premierul desemnat.

Programul de guvernare Ungureanu - planul de bataie pentru Educatie

"Pe plan extern, Romania va urmari linia politicii deja consacrate", a adaugat Ungureanu, subliniind inca o data dorinta Romaniei de aderare la spatiul Schengen.

In ce priveste viziunea asupra politicii interne, Mihai Razvan Ungureanu vede un fel de "Rai al intelegerii", in care Puterea dialogheaza cu Opozitia, Parlamentul si societatea civila.

"Va solicit astazi votul de incredere dumneavoastra, si prin dumneavoastra a fiecarui cetatean al acestei tari. Ma bazez pe buna credinta a cetatenilor acestei tari, care nu s-au vaitat si nu au renuntat. Esenta regimului de lucru pe care vi-l propun este dialogul cu Opozitia, pentru ca fara Opozitie, ideile bune se nasc mai rar. Va propun dialogul cu societatea, cu Parlamentul.

Ce promite Ungureanu? Prioritatile economice ale programului de guvernare

Imi doresc ca parteneri sa-mi fie deopotriva Puterea si Opozitia. Aceasta intelege guvernul pe care il propun prin democratia increderii. Poate ca nu vor fi intotdeauna vesti bune, poate ca nu vom fi intotdeauna de acord unii cu altii, dar vom fi intotdeauna in dialog. Experienta in diplomatie m-a invatat ca nu exista arma mai puternica decat dialogul", a continnuat Ungureanu discursul in fata parlamentarilor.

"Imi doresc o tara in care copiii nostri sa aiba incredere si de care sa fie mandri", si-a incheiat discursul premierul desemnat, dupa care a citit lista cu ministrii propusi. Fiecare ministru s-a ridicat de pe scaun, in aplauzele celor prezenti, atunci cand si-a auzit strigat numele.

Dupa "prezenta" facuta ministrilor propusi, Ungureanu a mai avut o rugaminte catre cei care urmeaza sa-i dea votul de incredere. "Inchei cu o rugaminte personala: Uitati-va la cat de tineri sunt, marea majoritate!", a mai spus Mihai Razvan Ungureanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ungureanu Parlament, #Ungureanu vot investitura, #vot Guvern Ungureanu , #premier