Ungureanu i-a cerut sefului ANRE demisia, dar l-a iertat in final

Vineri, 16 Martie 2012, ora 16:17
1989 citiri
Ungureanu i-a cerut sefului ANRE demisia, dar l-a iertat in final

Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a cerut lui Dan Iulius Plaveti demisia de la conducerea ANRE, pentru intarzierea cu care a prezentat Guvernului legea privind energia si calendarul de liberalizare a preturilor, dar l-a iertat dupa ce acesta i-a explicat ca a trebuit sa poarte noi negocieri cu UE.

Demisia i-a fost ceruta la inceputul sedintei de vineri a Guvernului, dedicata problemei sectorului energetic, au declarat surse oficiale.

"Au fost probleme de calendar, iar seful Guvernului a intrebat cine este responsabil, Plaveti asulandu-si intarzierile. Premierul i-a spus ca este nemultumit de intarzierea cu care a prezentat Guvernului proiectul de lege privind sectorul energetic si calendarul de liberalizare a preturilor reglementate si ca nu este posibil sa astepte ultima zi inaintea declansarii de catre Comisia Europeana a procedurii de infringement la adresa Romaniei. El i-a spus ca, in aceste conditii, ar trebui sa demisioneze de la conducerea ANRE", au relatat sursele citate.

Potrivit acestora, Plaveti i-a spus premierului ca, daca aceasta este concluzia sa si a Guvernului, demisioneaza de la conducerea ANRE, dar ca doreste mai intai sa prezinte exact situatia elaborarii acestui proiect de lege. Seful ANRE a explicat astfel ca legea ar fi trebuit aprobata in mod normal pana la 11 martie 2011, dar ca a fost necesar sa fie purtate noi discutii cu oficialii CE, care nu au agreat forma proiectului de la acel moment si au cerut imbunatatirea documentului.

Plaveti a aratat astfel ca negocieri importante au avut loc chiar in ultimele luni, ceea ce a generat intarzieri in finalizarea proiectului de lege.

"In urma acestor explicatii, s-a ajuns la concluzia ca nu este vina conducerii ANRE pentru intarziere, iar premierul a renuntat la cererea de demisie. Practic, concluzia a fost ca intarzierile au fost reglate si nu au afectat activitatea ANRE", au mai aratat sursele.

Proiectul de lege privind energia electrica si organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei a fost aprobat, vineri, de Guvern si transmis Parlamentului spre dezbatere in procedura de urgenta.

Citeste si:
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Președintele USR Dacian Cioloș a anunțat joi dimineață, 21 octombrie, că USR nu va vota un eventual guvern minoritar din care să nu facă parte, chiar dacă liberalii vin cu o altă...
Sursa: MEDIAFAX