Ungureanu i-a solicitat noului sef ANAF un grad de colectare de cel putin 40%

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 17:36
1962 citiri
Ungureanu i-a solicitat noului sef ANAF un grad de colectare de cel putin 40%
Foto: Arhiva

Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a transmis, miercuri, noului presedinte al ANAF, Serban Pop, ca una dintre datoriile pe care le va avea in noua functie este aceea de a ridica gradul de colectare la cel putin 40%, de la 33-34% cat se inregistreaza in prezent.

La inceputul reuniunii comitetului pentru combaterea evaziunii fiscale, desfasurate la Palatul Victoria, premierul Ungureanu i s-a adresat noului presedinte al ANAF, spunandu-i ca are doua datorii de indeplinit.

"Ma astept sa indepliniti obiectivul strategic al acestei guvernari, acela de a ridica gradul de colectare la nivel european, la macar 40 puncte procentuale, fata de 33 - 34%, cat avem acum. Acest lucru trebuie sa se intample cu celeritate pe seama schimbarilor pe care urmeaza sa le faceti la nivelul autorotatii", a declarat primul ministru, in prezenta presei.

Cea de-a doua "datorie" amintita de Ungureanu se refera la restructurarea Agentiei. "Sa porniti un amplu proces de reforma structurala a ANAF, astfel incat institutia sa devina apta sa isi asume tinte mult mai inalte decat cele pe care si le-a putut asuma pana acum, depasind problemele de management", a spus primul ministru.

La sedinta participa presedintele ANAF Serban Pop, ministrul Finantelor Publice Bogdan Dragoi, ministrul de Interne Gabriel Berca, procurorul general Laura Codruta Kovesi, dar si Dragos George Bogdan, Mihai Bratan, Dan Constantin Tudorache, Ion Grosu, Nicoleta Noldea, Viorel Comanita, Mihai Vatasoiu.

Citește și:
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Știți care-i diferența dintre deputatul PSD Dan Tudorache „Diamante” și Aurel Bălășoiu? Că ultimul nu mai e membru PSD. Partidul l-a exclus cu celeritate, la numai câteva zile după ce...
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul...