Ungureanu: Pariul acestui guvern, sa transforme Romania

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 15:20
2725 citiri
Ungureanu: Pariul acestui guvern, sa transforme Romania

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, miercuri, la conferinta de presa comuna cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, ca pariul guvernului pe care il conduce e sa transforme Romania intr-o tara "cu adevarat europeana".

"In capitala tarii aflandu-se domnul Van Rompuy, ne da posibilitatea sa privim retrospectiv ce inseamna pentru Romania sa fie in UE. Cetatenii romani pretind de la propria administratie un comportament european, posibilitatea de a-si valorifica sansele personale, profesionale, de viata, mai bine si, pe buna dreptate, asteapta o imbunatatire a nivelului de trai si a structurii administratiei. Aceasta transformare se produce, e vizibila si trebuie continuata in ritm sustinut", a spus Ungureanu.

Ungureanu, catre van Rompuy: Avem nevoie de foarte multa Europa

"Nu toate asteptarile noastre, poate, au fost atinse inca, dar aceasta ne arata ca insasi constructia europeana nu e responsabila, cat actiunea noastra, iar pariul acestui guvern, datoria sa fundamentala e ca fiecare zi care trece sa transforme Romania din ce in ce mai mult intr-o tara cu adevarat europeana, de la structuri la oameni, de la mentalitati la obiceiuri", a adaugat seful Guvernului.

Intalnirea are loc in contextul vizitei in Romania a presedintelui Consiliului European, prilejuita de aniversarea a 7 ani de la semnarea de catre Romania a tratatului de aderare la Uniunea Europeana. Premierul a spus, la aceeasi intalnire, ca toti cei prezenti acum 7 ani la semnarea respectivului document sunt prezenti si acum in Executiv - el insusi, presedintele Traian Basescu si ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban. Ungureanu l-a uitat, insa, chiar pe seful Guvernului din acea perioada, Calin Popescu Tariceanu, care e in Opozitie acum.

Van Rompuy a tinut si un discurs in Parlamentul Romaniei, in care a spus ca nu-si poate imagina Uniunea Europeana fara Romania.

Van Rompuy, in Parlament: In 1974, am fost exilat in Romania

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...
Comentarii
lool
rank 5
Corectie , sa vanda nu sa transforme , MRU putina atentie.
bogdan4153
rank 2