Ungureanu: Privatizarea Cupru Min, o gaura neagra, vanduta de patru ori mai scump decat face

Joi, 29 Martie 2012, ora 22:49
6885 citiri
Ungureanu: Privatizarea Cupru Min, o gaura neagra, vanduta de patru ori mai scump decat face

O gaura neagra care a fost vanduta la de patru ori pretul ei, a spus joi premierul Mihai Razvan Ungureanu, referindu-se la recenta privatizare a Cupru Min Abrud, vanduta luni catre o companie canadiana cu 200 de milioane de euro.

In timpul Galei Forbes, premierul a fost intrebat de moderatorii evenimentului daca le poate da investitorilor motive de optimism pentru perioada urmatoare.

"M-am pregatit pentru aceasta intrebare cu un raspuns de patru pagini, dar n-am sa vi le citesc", a spus premierul.

"Cand o gaura neagra se vinde cu de patru ori pretul ei pe seama credibilitatii unui nou guvern si cand o oferta de actiuni este suprasubscrisa in proportie de 158% sunt simptome. Poate e o febra, dar ii rog pe sceptici sa conteze pe schimbare. Oricum, sunt de partea lor", a continuat premierul.

El s-a referit la licitatia organizata luni de Ministerul Economiei pentru vanzarea Cupru Min Abrud, licitatie castigata de firma Roman Copper Corp pentru suma de 200,7 milioane de euro.

"Voi respecta solicitarile investitorilor, care isi doresc predictibilitate pe termen mediu"

Pe de alta parte, industria IT autohtona are un viitor extraordinar, la fel si industria grea si cea usoara, iar investitorii cauta predictibilitate, ceea ce este o cerinta legitima, pe care o voi respecta, a mai spus premierul Mihai Razvan Ungureanu.

"Este usor de anticipat ce-si doresc investitorii din Romania, ca si ziua de maine sa arate la fel, si cea de poimaine si la fel sa arate si saptamana viitoare. Vor ca planul lor de afaceri sa fie coerent pe termen mediu. Este o solicitare legitima, pe care vreau sa o respect. Si mai vor ceva: dialog. Plus o minima intelegere din partea autoritatilor", le-a spus Ungureanu oamenilor de afaceri prezenti la gala organizata de revista Forbes Romania.

Intrebat pe ce domenii economice ar miza, premierul a enumerat industria IT, industria grea si cea usoara.

"Exista un viitor extraordinar in industria IT. Industria grea are si ea o buna sansa, incepand cu cea extractiva pana la industria de masini. La fel si cea usora", a punctat Ungureanu, adaugand ca un guvern are si rolul de a promova investitiile romanesti in afara granitelor tarii.

Ungureanu a mai spus ca Executivul va lansa in curand Consiliul Consultativ in Afaceri, care "va reprezenta epiderma sensibila a acestui guvern in raport cu mediul de afaceri".

Intrebat daca a cochetat vreodata cu ideea de a fi antreprenor, premierul a raspuns negativ, dar a punctat faptul ca admira oamenii care au curajul sa faca acest lucru.

"In anii 90, am privit cu admiratie cativa amici ieseni care au construit primele laboratoare de greenfield business. Au si dat faliment apoi, dar admir oamenii care au curaj si care stiu sa faca astfel de pasi. Il admir, de exemplu, pe Steve Jobs, care a gasit de cuviinta sa fie sponsorul vocilor tinere ale operei si un mare donator de opera de arta contemporana. Astfel, imaginea antreprenorului este completa", a aratat Ungureanu.

Citeste si:
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...
Diana Șoșoacă s-a afișat în Parlament cu o botniță de câine la gură: "De 30 de ani încălcaţi pas cu pas Constituţia României"
Diana Șoșoacă s-a afișat în Parlament cu o botniță de câine la gură: "De 30 de ani încălcaţi pas cu pas Constituţia României"
Senatoarea Diana Şoşoacă s-a afişat luni, 6 decembrie, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării Constituţiei, cu o botniţă, susţinând că drepturile şi libertăţile...