Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ungureanu: Romania vrea sa clarifice problemele cu Rusia

Sambata, 03 Martie 2012, ora 18:58
2515 citiri
Ungureanu: Romania vrea sa clarifice problemele cu Rusia
Foto: TVR Info

"Trebuie sa privim Rusia ca pe un posibil partener economic de valoare pentru noi", a subliniat Mihai Razvan Ungureanu, dupa sedinta comuna de guvern Romania - Republica Moldova de sambata.

Invitat sa comenteze cum va influenta rezultatul alegerilor prezidentiale din Rusia relatia cu Romania, premierul roman a raspuns ca "Romania isi propune un dialog mai intens cu Rusia pentru clarificarea si rezolvarea unor probleme aflate inca in suspensie, cu intentia de a avea un parteneriat in primul rand economic cu statul rus, bazat pe respect si beneficii reciproce".

Mihai Razvan Ungureanu a mai spus ca raporturile bilaterale cu Rusia se desfasoara pe cel putin doua paliere, in interiorul Uniunii Europene "ca stat membru in cazul Romaniei", dar si raportul bilateral "nemijlocit".

"Credem ca un dialog pragmatic, asezat pe intelegeri foarte clare, dar si pe explicatii foarte clare, foloseste ambelor Capitale. (...) Ca partener economic, Federatia Rusa poata fi intr-adevar importanta pentru Romania, in conditiile in care exista respect pentru angajamente si beneficiu mutual", a mai spus Ungureanu.

Ungureanu si Filat: Am avut in diferite situatii nevoie unii de ceilalti

Si pentru Republica Moldova relatia cu Federatia Rusa este foarte importanta, dupa cum a subliniat premierul Vlad Filat.

"Republica Moldova are nevoie de un parteneriat corect cu Federatia Rusa. Noi vom continua sa avem relatii bune cu Federatia Rusa, deoarece, dincolo de relatiile actuale, privim lucrurile in perspectiva, iar Federatia Rusa este un partener economic important al tarii noastre si participanta in procesul de reglementare al conflictului transnistrean", a spus Filat.

Duminica sunt organizate alegeri prezidentiale in Rusia, iar actualul premier Vladimir Putin este favorit, potrivit sondajelor. Putin ar urma sa revina la Kremlin inca din primul tur, cu peste 60 la suta din voturi.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ungureanu Rusia, #relatie Romania Rusia, #alegeri prezidentiale Rusia Romania , #premier