Ungureanu si-a prezentat bilantul: Am facut in 2 luni cat altii in ani

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 18:53
6967 citiri
Ungureanu si-a prezentat bilantul: Am facut in 2 luni cat altii in ani

Premierul demis Mihai Razvan Ungureanu a prezentat bilantul perioadei in care a condus Guvernul, apreciind ca acest cabinet a stabilit un standard in privinta guvernarii.

"Vreau sa revin cu o nota de gratitudine fata de partidele care au sustinut acest guvern. In ciuda a ce se poate crede, si PDL si UDMR si UNPR si minoritatile au sustinut acest guvern si acest guvern, 2 luni de zile, cat a fost lasat sa traiasca si munceasca, a facut in 2 luni cat alte guvern in ani de zile.

In al doilea rand, cred in onestitatea tuturor celor care s-au asteptat ca in 2 luni sa rezolvam ce nu au rezolvat guverne in 22 de ani. Astept in fiecare zi ale viitoarelor executive sa fie razbunati cei 22 de ani pe seama carora am ajuns sa nu fim multumiti de tara in care suntem", a declarat Ungureanu.

"Acest guvern a castigat"

El a descris cele 78 de zile in care a condus guvernul drept o "experienta extraordinara".

"A fost o experienta extraordinarea si in acelasi timp foarte onoranta, o retraiesc in momorie ora cu ora si zi cu zi, a insemnat generozitatea absoluta cu propriul timp. Avandu-i alaturi pe colegi, nu m-am simtit singur, nu m-am simtit un sacrificat, dimpotriva, acest guvern a castigat. Pariul acestui guv a fost sa genereze un standard de actiune guvernamnetala sub care nimeni sa nu coboare, credem ca am reusit acest lucru", a mai afirmat Ungureanu.

"USL sa ne preia programul de guvernare"

Mihai Razvan Ungureanu si-a laudat cabinetul si a declarat ca spera ca viitorul premier sa preia programul de guvernare al cabinetului demis.

"Nu cred ca au dezamagit cum cred ca nu au terminat de spus tot ce aveau de spus. Sunt onorat ca am fost alaturi de ei - o galerie de oameni onesti si bine intentionati.

Principiile de baza au fost responsabilitatea si stabilitatea, predictibilitatea, pentru a ma asigura ca nu are de suferit credibilitatea externa a Romaniei.

Am incred ca viitorul prim-ministru se va ghida dupa aceleasi principii, preluandu-ne programul de guvernare", a mai afirmat Ungureanu.

O suma de realizari

Mihai Razvan Ungureanu a enumerat realizarile Guvernului sau, vorbind de o serie de lucruri, de la banii stransi la absorbtia fondurilor europene pana la realizarile de politica externa.

El a precizat ca guvernul sau a strans 5 miliarde de euro pentru cresterea salariilor, spunand ca acesti bani "nu sunt aparuti peste noapte, sunt bani de vreme rea, nu trebuie lasati pentru decizii populiste".

In privinta absorbtiei fondurilor europene, Ungureanu a remarcat faptul ca Guvernul si-a propus sa absoarba 6 miliarde in 2012 si deja a reusit sa stranga, in 2 luni, 1,67 de miliarde.

Ungureanu a enumerat, mai apoi, realizarile fiecarui minister in parte.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Alegerea primarilor în două tururi a fost la un moment dat un subiect foarte dezbătut pe scena politică și în spațiul public. Ideea a fost însă abandonată după alegerile locale din...
#Ungureanu ultima sedinta Guvern, #Ungureanu bilant Guvern , #premier