Cand afla Mihai Razvan Ungureanu daca va fi iar director SIE

Luni, 29 Iunie 2015, ora 15:33
3747 citiri
Cand afla Mihai Razvan Ungureanu daca va fi iar director SIE
Foto: Facebook/Mihai Razvan Ungureanu

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au decis, luni dupa-amiaza, convocarea plenului reunit al celor doua camere pentru marti, la ora 17:00, pentru a se da votul privind numirea lui Mihai Razvan Ungureanu in functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), la propunerea presedintelui Klaus Iohannis.

Anuntul a fost facut luni de deputatul Niculae Mircovici, secretarul Camerei Deputatilor.

"S-a stabilit ca incepand de astazi sa fie sesizata Comisia SIE cu scrisoarea domnului presedinte si cu CV-ul domnului Mihai-Razvan Ungureanu, urmand ca apoi, in baza legii SIE, dansii sa solicite alte lucruri care mai sunt eventual necesare - certificat ORNISS, alte lucruri ce prevede legea SIE. Au termen de raport pana maine, la ora 17:00, si maine la ora 17:00 este convocat plenul reunit", a declarat Niculae Mircovici.

Partidul lui Tariceanu nu il voteaza pe MRU la sefia SIE: Este un apropiat al lui Basescu

PSD a decis oficial: Nu il sustine pe MRU la sefia SIE. Care sunt argumentele

Acesta a precizat ca nu cunoaste calendarul audierilor in comisii, de acest lucru fiind responsabil deputatul Mihaita Calimente (PNL), presedintele comisiei comune de control SIE.

De asemenea, intrebat de jurnalisti care este baza legala pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu, in conditiile in care Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale anumite prevederi ale legii, iar presedintele Iohannis a facut numirea in baza Constitutiei, Niculae Mircovici a precizat ca avizul consultativ al comisiei e prevazut in legea SIE.

Aberatia zilei: Legea SIE e neconstitutionala de 12 ani

"Ce nu e pus de acord in legea SIE cu Constitutia e majoritatea necesara pentru desemnarea si numirea prin CSAT. Probabil ca aceasta Comisie SIE ar fi trebuit sa se sesizeze ca legea nu e in concordanta cu Constitutia, nu e problema Birourilor Permanente reunite. Nu au aceasta obligatie", a declarat Mircovici.

In ceea ce priveste necesitatea ca Mihai Razvan Ungureanu sa prezinte certificatul ORNISS, Niculae Mircovici a spus ca si lui i s-a cerut acelasi lucru, pentru a putea activa in Comisia pentru Aparare.

In 2007, la precedenta numire a lui Mihai Razvan Ungureanu in functia de director SIE, presedintele Comisiei SIE de atunci, Cezar Preda, a prezentat raportul audierii lui in comisie, in care se arata ca acesta nu a facut parte din structurile de informatii romanesti sau straine, nu a colaborat cu Securitatea si are certificat ORNISS.

Cum ar putea reveni Ungureanu la sefia SIE - calculele parlamentare ale PNL si PSD

Cum se asteapta PNL sa decurga votul in cazul lui MRU si pe cati parlamentari conteaza (Video)

#vot plen Ungureanu SIE, #Ungureanu ORNISS, #Ungureanu Iohannis SIE , #SIE