Mihai Razvan Ungureanu, prima reactie dupa ce a fost nominalizat la sefie SIE

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 12:43
4819 citiri
Mihai Razvan Ungureanu, prima reactie dupa ce a fost nominalizat la sefie SIE

Fostul prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu a comentat nominalizarea sa pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe, precizand ca propunerea din partea presedintelui Iohannis a venit miercuri.

"Propunerea presedintelui ma onoreaza", a spus fostul premier.

"Au fost foarte multe proiecte pe care cu angajatii SIE am reusit sa le ducem la sfarsit. Credem ca este nevoie de un SIE puternic si cu adevarat implicat in ce inseamna azi asigurarea securitatii nationale intr-un context tulburat", a mai afirmat Ungureanu.

Intrebat de cand au existat discutii cu seful statului privind revenirea la conducerea SIE, fostul prim-ministru a precizat: "Nominalizarea a venit astazi, s-a formalizat".

"SIE a fost foarte bine condus si in absenta unui director civil", a subliniat fostul premier.

Acesta a adaugat ca va exista o discutie in birourile permanente reunite ale Parlamentului, in comisia de profil (de control al SIE) si apoi rezultatul final il da votul parlamentarilor in plen.

Mihai Razvan Ungureanu, propunerea lui Iohannis la sefia SIE

Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pe Mihai Razvan Ungureanu pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe.

Conform prevederilor constitutionale, Klaus Iohannis i-a instiintat, printr-o scrisoare oficiala, pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare, urmand ca Parlamentul sa adopte o hotarare in acest sens.

Mihai Razvan Ungureanu a mai detinut aceasta functie intre anii 2007-2012. A demisionat pentru a fi numit prim-ministru al Guvernului Romaniei, avand cel mai scurt mandat, intre 9 februarie si 7 mai 2012. Anterior, fusese ministru de Externe in perioada decembrie 2004 - martie 2007.

Marti seara, premierul interimar Gabriel Oprea a anuntat, intr-o emisiune la Realitatea Tv, ca va sprijini propunerea pe care Iohannis o va face pentru sefia SIE.

Numirea unui nou director al Serviciului de Informatii Externe este un subiect despre care Klaus Iohannis a fost constant chestionat inca de la preluarea mandatului.

In prezent, conducerea SIE este asigurata in interimat de generalul Silviu Predoiu, adjunct al directorului SIE, dupa ce Teodor Melescanu si-a dat demisia in data de 22 septembrie 2014, cand si-a anuntat inscrierea in cursa electorala la alegerile prezidentiale din luna noiembrie.

Citeste si:
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Reprezentanţii societăţii civile din Iaşi susţin că George Simion caută să se victimizeze şi nu exclud ca incidentul de luni, 24 ianuarie, cu tânărul care l-a stropit cu cerneală să...
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a reproșat Gabrielei Firea că greva de la STB București va afecta imaginea partidului, în condițiile în care liderul de sindicat care a oprit autobuzele în...