Mihai Razvan Ungureanu, prima reactie dupa ce a fost nominalizat la sefie SIE

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 12:43
5023 citiri
Mihai Razvan Ungureanu, prima reactie dupa ce a fost nominalizat la sefie SIE
Foto: Digi 24 TV

Fostul prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu a comentat nominalizarea sa pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe, precizand ca propunerea din partea presedintelui Iohannis a venit miercuri.

"Propunerea presedintelui ma onoreaza", a spus fostul premier.

"Au fost foarte multe proiecte pe care cu angajatii SIE am reusit sa le ducem la sfarsit. Credem ca este nevoie de un SIE puternic si cu adevarat implicat in ce inseamna azi asigurarea securitatii nationale intr-un context tulburat", a mai afirmat Ungureanu.

Intrebat de cand au existat discutii cu seful statului privind revenirea la conducerea SIE, fostul prim-ministru a precizat: "Nominalizarea a venit astazi, s-a formalizat".

"SIE a fost foarte bine condus si in absenta unui director civil", a subliniat fostul premier.

Acesta a adaugat ca va exista o discutie in birourile permanente reunite ale Parlamentului, in comisia de profil (de control al SIE) si apoi rezultatul final il da votul parlamentarilor in plen.

Mihai Razvan Ungureanu, propunerea lui Iohannis la sefia SIE

Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pe Mihai Razvan Ungureanu pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe.

Conform prevederilor constitutionale, Klaus Iohannis i-a instiintat, printr-o scrisoare oficiala, pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare, urmand ca Parlamentul sa adopte o hotarare in acest sens.

Mihai Razvan Ungureanu a mai detinut aceasta functie intre anii 2007-2012. A demisionat pentru a fi numit prim-ministru al Guvernului Romaniei, avand cel mai scurt mandat, intre 9 februarie si 7 mai 2012. Anterior, fusese ministru de Externe in perioada decembrie 2004 - martie 2007.

Marti seara, premierul interimar Gabriel Oprea a anuntat, intr-o emisiune la Realitatea Tv, ca va sprijini propunerea pe care Iohannis o va face pentru sefia SIE.

Numirea unui nou director al Serviciului de Informatii Externe este un subiect despre care Klaus Iohannis a fost constant chestionat inca de la preluarea mandatului.

In prezent, conducerea SIE este asigurata in interimat de generalul Silviu Predoiu, adjunct al directorului SIE, dupa ce Teodor Melescanu si-a dat demisia in data de 22 septembrie 2014, cand si-a anuntat inscrierea in cursa electorala la alegerile prezidentiale din luna noiembrie.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Ungureanu nominalizat sefie SIE, #Ungureanu director SIE , #SIE