MRU, despre "ofiterul acoperit": Basescu se apropie de instigarea la comiterea de infractiune

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 12:51
3624 citiri
MRU, despre "ofiterul acoperit": Basescu se apropie de instigarea la comiterea de infractiune

Presedintele Traian Basescu "greseste foarte tare" din punct de vedere politic, prin afirmatia referitoare la ofiterul acoperit aflat in cursa prezidentiala, spune prim-vicepresedintele PDL, Mihai Razvan Ungureanu.

Acesta considera ca efectul unor declaratii de acest fel este "devastator in lumea cooperarii dintre serviciile de informatii".

Mihai Razvan Ungureanu crede ca "presedintele deja trece dincolo de limita exagerarii politice si a discursului politic si se apropie periculos de mult de limita instigarii la comiterea de infractiune".

"In cazul in care are documente si documentele sunt dovezi peremptorii, opozabile in justitie si crede ca pe seama lor pot fi incalcate articolele legii 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, atunci s-o faca, dar o face pe riscul domniei sale. Este cetatean al Romaniei si trebuie sa se supuna tuturor legilor, asa cum ne supunem cu totii", a declarat MRU, la RFI Romania.

Prim-vicepresedintele PDL considera ca "si politic greseste foarte tare, sperand ca in felul acesta starneste o furtuna suplimentara in Romania, dar cred pe de alta parte ca nu este ceea ce un sef de stat care a avut acces la informatie confidentiala ar trebui sa faca, pentru ca in felul acesta se distruge unul din fundamentele, din principiile fundamentale ale raportului dintre diferitele componente ale sistemului national de siguranta si de aparare si prima magistratura a tarii. Acest principiu este increderea".

Basescu, din nou despre candidatul ofiter acoperit: Sarbu a mintit prin omisiune (Video)

Intrebat daca presedintele Traian Basescu ar incalca legea, in cazul in care ar dezvalui numele ofiterului acoperit, Ungureanu a raspuns: "Daca are dovezile ca exista asa ceva, un ofiter care este activ si este in momentul de fata parte, angajat al unui serviciu de informatii si se afla intr-o situatie de incompatibilitate, daca are dovezile ca exista asa ceva, atunci ele nu au nevoie sa fie facute publice, ele trebuiesc prezentate catre organele in drept, e vorba de Procuratura, iar Procuratura isi urmeaza cursul. In cazul in care le face publice, pe cale de consecinta devine si el responsabil de incalcarea legii 182/2002".

Citeste mai multe despre Ungureanu, despre ofiterul acoperit: Traian Basescu greseste foarte tare, pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#MRU Basescu ofiter acoperit, #Ungureanu Basescu ofiter acoperit, #Basescu prezidentiabil ofiter acoperit , #SIE
Comentarii