Ungureanu, mesterul vorbelor potrivite (Opinii)

Vineri, 09 Martie 2012, ora 10:10
4616 citiri
Ungureanu, mesterul vorbelor potrivite (Opinii)
Foto: gov.ro

A trecut putina vreme de cand premierul Boc a fost debarcat cu surle si trambite, cu multumiri si felicitari pentru activitate, eroism si devotament. Locul i-a fost luat de Mihai Razvan Ungureanu, fost sef la SIE.

Odata cu numirea lui Ungureanu in fruntea Executivului isi lua adio de la fotoliile ministeriale toata garnitura portocalie din vechiul guvern. Evident, cu mari regrete si suparari.

De cand s-a produs "modificarea schimbarii", cu "lupii tineri" din actualul Guvern, partidul portocaliu simte ca renaste. Unii spun ca PDL a crescut cu patru procente in sondaje. Altii spun ca a crescut cu sapte... Ma rog, oricum ar fi, e o crestere.

Intrebarea e ce va face domnul Ungureanu in urmatoarele opt-noua luni pentru a putea sa imprime romanilor noua imagine a PDL (eventual, rebranduit), astfel incat sa castige alegerile? Va trebui sa-si arate pumnul si muschii sau cumpatarea diplomatica, stilul de baiat destept, constiincios si cu ochelari, cu zece pe linie?

Oricum, din ce-am vazut pana acum, neindoielnic, MRU are un caracter puternic, care, cred eu, nu va permite niciodata sa-i fie "botita" imaginea si nici nu-i va fi foarte greu sa reactioneze atunci cand e calcat pe coada, cum se zice.

Ca sa mearga la fix, premierul stie sa-si dramuiasca vorbele si rosteste cuvintele cele mai potrivite.

Si, ca sa fie limpede ce spun, zilele trecute, Ungureanu a cam atins-o pe doamna Udrea in privinta bazinelor de inot. Daca s-ar fi rezumat in a spune ca a cerut reducerea bugetului Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, chiar cu mentiunea taierilor de fonduri pentru bazinele de inot, nu ar fi starnit reactia doamnei Udrea. Cand premierul spune insa ca nu suntem o tara de inotatori, se schimba datele problemei.

Simtindu-se vizata de risipa banului public, fostul ministru Elena Udrea a sarit sa dea explicatii. Ce-i drept, cam subtiri. Cica Borbely si Blaga au inceput cu bazinele.

Simtindu-se la randul sau vizat, domnul Laszlo Borbely (pe atunci ministrul Lucrarilor Publice) s-a pierduit si el in justificari; in timpul acela (cand cu scaldatul), erau vremuri bune. Acum, e criza, domnul prim-ministru are dreptate, nu se cade sa construiesti piscine...

Vorbeam mai sus despre modul atent al premierului de a-si alege cuvintele. Cu deosebita maiestrie, domnul Ungureanu nu ne-a spus ce va face cu fondurile economisite prin taierea unor investitii, deplasari in strainatate etc. A zis doar ca acele economii vor fi folosite "in alte scopuri". Care or fi acelea? Sau e secret?

Oricum ar fi, raspunsul lasa loc de interpretari. Vin ele, alegerile, dar primul ministru, deocamdata, nu-i in barca nimanui. E inca independent, nu? Si, atunci?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ungureanu bazine inot Udrea, #Ungureanu bani Elena Udrea, #Ungureanu reduceri buget Turism , #SIE