Alianta surpriza de centru-dreapta. Vezi ce partide merg impreuna

Vineri, 15 Martie 2013, ora 11:25
5410 citiri
Alianta surpriza de centru-dreapta. Vezi ce partide merg impreuna
Foto: Forta-civica.ro

Presedintele partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, pregateste o alianta de centru-dreapta alaturi de PNTCD.

Protocolul dintre partidul lui MRU si PNTCD, aripa Aurelian Pavelescu, se va semna la Consiliul National al Forta Civica din acest weekend, au declarat in exclusivitate pentru Ziare.com surse din FC.

Alianta urmeaza sa fie prezentata, vineri, Colegiului Director National al Forta Civica, au precizat aceleasi surse.

Evenimentul se va desfasura, cu incepere de la ora 17:00, in Sala Patinum a Hotelului Howard Johnson. Colegiul Director este format din membrii Biroului Permanent National si Presedintii filialelor teritoriale.

Consiliul National Forta Civica va avea loc sambata, 16 martie, incepand cu ora 11:00, in Sala C.A. Rosetti din Palatul Parlamentului. La eveniment sunt asteptati aproximativ 650 delegati.

Urmeaza si o alianta cu PDL?

La alegerile parlamentare din luna decembrie a anului trecut, PDL, Forta Civica si PNTCD au candidat sub umbrela comuna a Aliantei Romania Dreapta (ARD), alianta care a fost creata insa doar in scopuri electorale.

Elena Udrea, candidata pentru sefia PDL, a declarat joi ca nu are nimic impotriva unei aliante a PDL cu Forta Civica. Fostul ministru a mai fost intrebat la Arad, unde si-a prezentat motiunea, daca PDL se va scinda dupa Conventia din 23 martie.

"PDL are la acest moment probleme de unitate, sunt multe organizatii care sunt macinate de lupte interne. Este posibil, desi nu imi doresc acest lucru, ca dupa Conventie, multi sa simta ca nu mai au viitor politic in PDL si sa incerce sa faca o noua constructie de dreapta", a raspuns Udrea, adaugand ca o eventuala fuziune a PDL cu Forta Civica ar fi binevenita, deoarece aceasta ar insemna o constructie politica de dreapta mai puternica si un posibil prezidentiabil.

Udrea se vrea premier si are cinci nume de prezidentiabili

De asemenea, Elena Udrea a reiterat ca nu ia in calcul candidatura sa la prezidentialele, insa are cinci nume de prezidentiabili din partea dreptei, trei fiind din afara PDL.

Ce legatura are Basescu?

Informatia potrivit careia MRU pregateste o alianta cu taranistii lui Aurelian Pavelescu apare in contextul in care presedintele Traian Basescu a declarat recent, la Digi 24, ca atunci cand se va intoarce in viata politica nu este obilgatoriu sa intre in PDL, ci prioritatea sa va fi reconstructia dreptei.

"Am spus ca ma intorc in politica, dar n-am spus ca la PDL. Vad ca se vanzoleste toata lumea in PDL, Udrea imi ceda locul sau, Blaga ma invita in biroul sau permanent, dar n-am spus ca in PDL. Daca ma voi intoarce in politica, ma voi preocupa sa reconstruiesc dreapta, daca PDL nu mai poate", a declarat presedintele.

Ipoteza intrarii lui Traian Basescu intr-o formatiune condusa de Ungureanu a fost comentata chiar de liderul FC.

Ungureanu a apreciat ca in momentul in care isi incheie mandatul de presedinte, Traian Basescu devine "un cetatean la fel de egal si cu tot atatea drepturi si obligatii cum are fiecare dintre cetatenii Romaniei" si ca Forta Civica este un partid "cat se poate de primitor" si "deschis tuturor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#FC alianta PNCD, #alianta MRU Pavelescu, #alianta dreapta , #stiri Mihai Razvan Ungureanu