M.R.Ungureanu: Rusia recurge la agresiune armata impotriva Ucrainei

Sambata, 01 Martie 2014, ora 21:11
1401 citiri
M.R.Ungureanu: Rusia recurge la agresiune armata impotriva Ucrainei

Presedintele Fortei Civice, senatorul Mihai Razvan Ungureanu, sustine ca, "sub pretextul apararii etnicilor rusi din Crimeea si invocand argumente care tin de istoria teritoriilor Ucrainei, Federatia Rusa recurge la agresiune armata impotriva statului vecin, suveran si independent".

"Moscova pune in practica doctrina interventionismului armat, la mai bine de 20 de ani de la incheierea Razboiului Rece. Este un neo-revizionism brutal care vizeaza fracturarea teritoriului Ucrainei", a avertizat, sambata, presedintele FC.

"Replicile slabe si lipsite de consistenta ale organizatiilor internationale denota ca aranjamentele regionale si continentale de securitate nu functioneaza la nivelul relatiei dintre statele membre OSCE si Federatia Rusa. Agresiunea armata asupra Ucrainei creeaza un precedent periculos, care pune in pericol ordinea de drept consfiintita prin acorduri si tratate internationale", a apreciat Ungureanu, potrivit comunicatului mentionat.

Fostul prim-ministru, sef al diplomatiei si sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE), a adaugat ca "evolutiile din Ucraina genereaza o amenintare imediata la adresa independentei si a integritatii teritoriale a Republicii Moldova".

"Moscova redeschide o Cutie a Pandorei: separatism si divizare teritoriala. Ma tem ca Transnistria va redeveni, in conditiile actuale, o zona conflictuala fierbinte", a subliniat Ungureanu.

Potrivit acestuia, "stabilitatea regionala este in grav pericol, fiind vorba de o violare a normelor dreptului international".

"Uniunea Europeana si partenerii transatlantici trebuie sa se afle in centrul unui demers de solutionare imediata a situatiei din Ucraina. Sper, totodata, intr-o condamnare fara echivoc, de la nivelul ONU, a deciziilor Moscovei. Comunitatea internationala nu trebuie sa lase ordinea de drept sa degenereze intr-o logica a agresiunii, asemanatoare cauzelor care au dat nastere celui de-al doilea razboi mondial", a conchis presedintele partidului Forta Civica.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...