Ziare.com

M.R.Ungureanu: Rusia recurge la agresiune armata impotriva Ucrainei

Sambata, 01 Martie 2014, ora 21:11

   

M.R.Ungureanu: Rusia recurge la agresiune armata impotriva Ucrainei
Presedintele Fortei Civice, senatorul Mihai Razvan Ungureanu, sustine ca, "sub pretextul apararii etnicilor rusi din Crimeea si invocand argumente care tin de istoria teritoriilor Ucrainei, Federatia Rusa recurge la agresiune armata impotriva statului vecin, suveran si independent".

"Moscova pune in practica doctrina interventionismului armat, la mai bine de 20 de ani de la incheierea Razboiului Rece. Este un neo-revizionism brutal care vizeaza fracturarea teritoriului Ucrainei", a avertizat, sambata, presedintele FC.

"Replicile slabe si lipsite de consistenta ale organizatiilor internationale denota ca aranjamentele regionale si continentale de securitate nu functioneaza la nivelul relatiei dintre statele membre OSCE si Federatia Rusa. Agresiunea armata asupra Ucrainei creeaza un precedent periculos, care pune in pericol ordinea de drept consfiintita prin acorduri si tratate internationale", a apreciat Ungureanu, potrivit comunicatului mentionat.

Fostul prim-ministru, sef al diplomatiei si sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE), a adaugat ca "evolutiile din Ucraina genereaza o amenintare imediata la adresa independentei si a integritatii teritoriale a Republicii Moldova".

"Moscova redeschide o Cutie a Pandorei: separatism si divizare teritoriala. Ma tem ca Transnistria va redeveni, in conditiile actuale, o zona conflictuala fierbinte", a subliniat Ungureanu.

Potrivit acestuia, "stabilitatea regionala este in grav pericol, fiind vorba de o violare a normelor dreptului international".

"Uniunea Europeana si partenerii transatlantici trebuie sa se afle in centrul unui demers de solutionare imediata a situatiei din Ucraina. Sper, totodata, intr-o condamnare fara echivoc, de la nivelul ONU, a deciziilor Moscovei. Comunitatea internationala nu trebuie sa lase ordinea de drept sa degenereze intr-o logica a agresiunii, asemanatoare cauzelor care au dat nastere celui de-al doilea razboi mondial", a conchis presedintele partidului Forta Civica.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1401 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mihaitza, dar de arsenaslul de aparare al Rusiei din Crimeea ce stii

scumpete mica si paroasa ?

 
 

Era vorba despre MRU

Nu despre Ponta.

pune in pericol ordinea de drept consfiintita prin acorduri si trat

ate...
Acest neica-nimeni, fost ministru de externe al Romaniei, plagiator si doctor in istorie, nu stie ca tratatele sunt facute pentru a fi incalcate!

 

Tratatele poti sa le incalci, e liber.

Dupa aia insa, vine nota de plata.

numai ca

de platit nota (de altfel in aceste cazuri,grasa)o platesc nevinovatii de cele mai multe ori.

nota de plata se pune pe masa celui care pierde,

in cele mai multe cazuri nu acesta e cel care a incalcat tratatul.

Dar americanii ce doctrina pun in aplicare

Prin Afganistan, Irak si in trecut prin Vietnam?
Au intervenit cu arme sau cu flori?

 

"ei are voie" ar zice PSDerie...

cai este shefi mari ...

S-o luam pe rand:

Afganistan? Au luat-o razna cu talibanii lor cu tot. Cine i-a sprijinit pe talibani? SUA. Cine a inceput insa razboiul in Afganistan? CCCP! Adica Rusia.
Irak? Irakienii au invadat Kuveitul asa cum face Rusia cu Crimeea.
Vietnam?
Nu toti vietnamezii au fost comunisti; pe comunisti, i-au sprijinit chinezii si rusii. Vietnam a fost in razboi si cu China, "prietenul" din timpul conflictului cu SUA. Vietnamul, de bine ce a fost in comunism, acum au trecut la liberalizarea sectorului economic; nu ar fi fost mai bine fara comunism? Pentru clica politica din Vietnamul de azi, superimbogatita peste noapte, se pare ca da.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor