Mihai Razvan Ungureanu: Am avut ministri amenintati cu moartea

Autor: Ana Ilie
Joi, 21 Martie 2013, ora 23:59
5301 citiri
Mihai Razvan Ungureanu: Am avut ministri amenintati cu moartea

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu sustine ca ministri din Cabinetul sau au fost amenintati cu moartea de catre diverse grupuri de interese, acuzand presiunea enorma pusa pe reprezentantii Guvernului, in timpul mandatului sau.

"De la PDL a venit o echipa de oameni tineri, unii aveau experient,a altii nu. Au fost ministri care, sub presiunea telefoanelor, amenintarilor, izbucneau in lacrimi cand intrau in cabinet. Am avut ministri care au fost amenintati cu moartea de catre reprezentanti ai grupurilor subterane.

Eu le spuneam acelasi lucru: 'Sa nu-ti treaca prin cap. Nu-ti joci libertatea personala pentru interesele unui grup infractional, niciodata nu pui interesele Romaniei dedesubtul altor interse'", a marturisit Ungureanu, joi seara, la Realitatea TV.

In opinia fostului ministru, de aceleasi presiuni s-au lovit si guvernul lui Emil Boc si cel al lui Victor Ponta: "Nu se poate ca ministrul unui cabinet - cred ca i s-a intamplat lui Boc si i se intampla si lui Ponta - care se maturizeaza acum la locul de munca, sa fie strivit sub presiunea jocurilor economice travestite in politicul romanesc. Ministrii ajung intr-o pozitie servila fata de forta politica care le va cere mereu ceva inapoi".

In motiunile PDL lipseste viziunea

Fostul premier a refuzat sa-si declare sustinerea pentru vreunul din candidatii la functia de presedinte al PDL, observand doar "duritatea" campaniei interne si lipsa de viziune a motiunilor prezentate.

"Nu ma veti vedea pronuntandu-ma asupra contracandidatilor, nu e corect, etic si nu suflu in panzele nimanui. Este chiar competitia lor, pentru viitor, nu de reglare de conturi... Dar conteaza viziunea, aici mai e de completat in motiuni", a declarat Ungureanu.

In ceea ce priveste competitia din PDL, Ungureanu remarca "duritatea de limbaj, acuzele reciproce".

"Vorbim de oameni care au mers impreuna la guvernari, in campanii electorale; sa vezi ca sunt scoase la iveala frustrari vechi, atitudinea aceasta pe care o regret din afara, care a vorbit mereu de nevoia de actiune a dreptei. (...)

"Stiind oamenii si cunoscand pasiunea pe care a antrenat-o competitia interna, e nevoie de o doza mare de maturitate capabila sa puna la loc piesele desfacute ale unui partid care poate sa aiba viitor", a aratat Ungureanu, completand ca nu este de parere ca o apropiere de USL este de dorit.

"Ma necajeste ca exista retorica celor care sustin sugestia ca o apropiere de USL poate atrage beneficii pentru PDL. Eu sunt de o pozitie cu totul radicala. Trebuie trasa o linie precisa de demarcatie intre USL si opozitie (...)

Ma deranjeaza atitudinea calduta fata de cei in raport cu care ne-am pozitionat advers fata de ce s-a intamplat anul trecut, atacul la CCR etc. Este un motiv de ingrijorare", a explicat fostul premier.

Ciucă: România va deveni inima Europei în cadrul Congresului PPE. „O şansă de a-şi consolida legăturile cu cei mai importanţi lideri” VIDEO
Ciucă: România va deveni inima Europei în cadrul Congresului PPE. „O şansă de a-şi consolida legăturile cu cei mai importanţi lideri” VIDEO
Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, anunţă că miercuri, 6 martie, România devine inima Europei, odată cu începerea oficială, la București, a Congresului PPE. Potrivit liderului PNL,...
AUR protestează la sediul Ministerului de Interne, unde se dezbate proiectul de lege privind comasarea alegerilor
AUR protestează la sediul Ministerului de Interne, unde se dezbate proiectul de lege privind comasarea alegerilor
Parlamentarii AUR au organizat o conferinţă de presă la sediul Ministerului de Interne, unde are loc dezbaterea pe proiectul de lege privind comasarea alegerilor pentru a protesta faţă de...
#Mihai Razvan Ungureanu congres PDL, #Ungureanu PDL, #Ungureanu presiuni ministri , #stiri Mihai Razvan Ungureanu