Ungureanu vrea o Lege a Sanatatii cu valoare terapeutica

Marti, 13 Martie 2012, ora 23:23
2564 citiri
Ungureanu vrea o Lege a Sanatatii cu valoare terapeutica

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, marti seara, ca unul dintre obiectivele sale majore e adoptarea unei noi Legi a Sanatatii, care sa nu mai permita aparitia unor crize precum lipsa morfinei pentru bolnavii de cancer.

"In ce priveste sistemul de sanatate, e prima oara cand o spun, unul din obiectivele mele e Legea Sanatatii (..) Cu o lege structurala a sanatatii, asemenea cazuri, teoretic, n-ar trebui sa se mai intample", a spus premierul, la Antena 3.

Ungureanu: Primul ministru nu are obrazul atat de gros pentru a-i certa pe oameni

"Stiind ca stau de vorba si cu un manager, intelegeti care e ratiunea. In urma unei crize, vine un control. Ai doua optiuni - peticesti sau inlocuiesti. Eu nu peticesc, sistemul si-ar fi pastrat toate viciile. E motivul pentru care ma aplec cu precadere asupra rezolvarii situatiei de sanatate", i-a mai spus Ungureanu moderatorului.

Premierul sustine ca legile care impiedica aparitia crizelor sunt mai importante decat schimbarea unor manageri.

Ungureanu, la critica Elenei Udrea: Chiar nu e o chestiune importanta

"Cred in valoarea terapeutica a unei legi structurale (...) cum se poate usura suferinta cuiva aflat intr-o situatie critica, prin decapitarea unui manager? Nu cred. Printr-o operatiune de urgenta, apoi prin inlocuirea unui sistem. In spatele acestor situatii se ascunde un complex de masuri administrative pe care le-am luat, efectele sper sa se vada cat de curand. Chiar la Antena 3 ati remarcat ca am cerut un nomenclator (...) simplu, banal, al medicamentelor generice care pot fi utilizate. Ce urmeaza e o incercare de reconstructie a sistemului", a mai afirmat Ungureanu.

Ungureanu explica de ce cresc salariile si nu scade CAS

Citeste si:
Iohannis nu i-a invitat pe Cioloș și George Simion la recepție de la Cotroceni de Ziua Națională
Iohannis nu i-a invitat pe Cioloș și George Simion la recepție de la Cotroceni de Ziua Națională
Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 1 decembrie 2021, la Palatul Cotroceni, un discurs în cadrul recepției oferite cu ocazia Zilei Naționale a României. Liderii USR...
Alexandru Rafila, despre propunerea UE privind introducerea vaccinării obligatorii: ”Eu aș fi puțin mai reținut”
Alexandru Rafila, despre propunerea UE privind introducerea vaccinării obligatorii: ”Eu aș fi puțin mai reținut”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 1 decembrie, că deciziile în privința obligativității Certificatului de vaccinare sunt nu doar medicale, ci și politice....