Ziare.com

Discriminarea copiilor, metoda Seitan

de Lucian Hainarosie
Duminica, 21 Februarie 2010, ora 12:26

   

Discriminarea copiilor, metoda Seitan
Salarii, pensii sau alocatii, niciun drept sau vreo forma de ajutor social nu se acorda in tara dupa placul guvernantilor. Emil Boc si ministrii sai nu stiu decat una si buna: sunt unii care primesc prea multi bani de la stat.

Daca nu este un salariu sau pensie nesimtita, este o alocatie nemeritata, in special de catre copiii burghezilor moderni. Pentru cei de la Palatul Victoria nu conteaza faptul ca salariul mediu in sistemul bugetar este mai mic decat media nationala, nu conteaza ca pensia medie este de aproape doua ori mai mica decat venitul mediu al angajatilor sau ca dintr-o alocatie nu-ti poti cumpara manualele si rechizitele necesare la scoala.

Pentru ei conteaza doar sa-i infiereze pe cei multi impotriva celor putini, care au un salariu mai mare, o pensie mai buna sau ai caror parinti sunt mai instariti. Este mai usor sa le spui saracilor ca o sa iei de la bogati, decat sa le dai un ban in plus pentru a le imbunatatii catusi de putin traiul de zi cu zi.

S-a ajuns pana acolo incat si copiii sa fie judecati in functie de cati bani au parintii. Esti sarac meriti mai mult, esti bogat nu meriti nimic.

Seitan: Copiii din familii instarite nu vor mai primi alocatii de la stat.

Invatamantul este gratuit pentru toti copiii, dar de ce sa fie asa? In fond, unii parinti si-ar permite sa plateasca pentru a-si tine odraslele in scoala. De ce sa fie manualele gratuite si pentru copiii ai caror parinti isi permit sa le cumpere? De ce sa primeasca un corn si 250 de ml de lapte pe zi daca parintii le dau oricum la micul dejun cereale cu lapte?

Alocatia nu este un ajutor social, este un drept pe care il au toti copiii, iar acesta nu poate sa fie decat egal, indiferent de starea materiala a parintilor.

Sunt cele 40 de milioane de euro cheltuite lunar pentru alocatii o povara prea mare pentru buget? Au ramas alocatiile singura sursa de risipa dupa ce s-au stopat toate celelalte hemoragii?

Mihai Seitan a recunoscut ca bugetul destinat alocatiilor ar putea creste dupa intrarea in vigoare a proiectului sau de lege, ceea ce inseamna ca nu banii sunt problema guvernului in cazul de fata.

Daca nu vor sa faca economie, poate ca autoritatile vor sa dea o utilitate acestor bani. Daca era asa, alocatia ar fi putut sa fie acordata, sa spunem, sub forma de tichete cu care s-ar fi putut cumpara doar rechizite, manuale si eventual uniforme scolare. In viziunea ministrul Muncii, acordarea cu un scop anume a alocatiei este injusta, dar nu are nicio problema cu discriminarea celor care au parintii mai avuti.

Oficialul guvernamental nu stie sa spuna nici cat costa intretinerea in scoala a unui copil pe luna si nici cat la suta din aceasta suma ar trebui sa fie acoperita de alocatia de la stat. Daca l-ar fi interesat aceasta problema, probabil ca ar fi stiut sa ne spuna macar intre ce valori ar trebui varieze alocatia, daca tot vrea sa ramana in istorie prin aceasta isprava.

Boc: In Constitutie, dreptul la alocatie este consacrat, cuantumul nu.

Ar fi stiut sa spuna ce copii nu vor avea nevoie de un astfel de "ajutor" pe motiv ca parintii au venituri mari si foarte mari. Ar fi putut raspunde poate cati copii din cei 4 milioane care beneficiaza de alocatie in prezent provin din familii care traiesc la limita saraciei.

Daca l-ar fi interesat cu adevarat sa-i ajute pe acestia din urma, s-ar fi apucat sa vorbeasca despre acest proiect in clipa in care ar fi avut macar doua-trei raspunsuri la zecile de intrebari care s-au ridicat in ultimele doua zile.

Atata timp cat vorbeste fara sa aiba o idee clara despre ceea ce vrea sa faca si mai ales despre consecintele deciziilor sale, nu pot avea incredere in bunele sale intentii.

In definitiv, nu avem de ce sa ne facem griji; oricat de buna sau proasta va fi legea lui Seitan, mai devreme sau mai tarziu, va veni altcineva in urma care o sa corecteze lucrurile intr-un mod cel putin la fel de iresponsabil.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3355 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
36 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

MAI BINE NU MAI DATI DELOC

Am ajuns o tara de asistati social, toata lumea vrea de pomana, dar de muncit sa munceasca cit mai putin!De 20 de ani dau bani la impozit, la sanatate, la pensie,samd, muncesc cite 10 ore pe zi, nu am weekend, concediu pe sponci, si pt ce? Am facut un singur copil, am considerat ca nu avem bani suficienti pt a creste 2 in conditii decente, sa nu-i chinui pe amindoi, si pt ce?
Ma uit in jurul meu si ce vad? Cu cit sunt mai saraci, cu atit fac mai multi copii, sa traiasca din alocatii si aj sociale, dar daca le spui de ceva de munca strimba din nas!Nu se duc la scoala pt ca asta le e este conceptia, ma refer la marea majoritate,probabil ca mai sunt si exceptii.
Se va incuraja plata la negru, cum de fapt se face si acum, "mina intinsa", pomana...Cunosc familii de rromi care au masini cum nici nu visati, schimba euro intr-o zi citi nu cistig eu intr-un an, dar beneficiaza de ajutoarele de incalzire, de ajutoare sociale, de retete gratuite, ba chiar unii sint pensionati pe caz de boala, desi nu au muncit o ora in viata lor!
Vrei sa spuneti ca este echitabil?Dca e asa, refuz sa mai platesc darile catre stat, ca la cit am muncit eu si in ce conditii, oricum nu mai ajung la pensie!

 

Bucuria tiganilor

Pai sa luam de la cei ce mai au ceva si sa dam mai mult la baragladine cu puradei. Vezi de asta iubesc eu romanica !!!
(Bravo mondialule ;)))

 

Titlu de tabloid

"S-a ajuns pana acolo incat si copiii sa fie judecati in functie de cati bani au parintii"

De catre cine? De catre Seitan sau de catre ceilalti copii? Todeauna oamenii sunt judecati sau apreciati dupa cati bani au, doar in lumea boema, idealista, este apreaciat intelectualul si nu banii. Un copil dintr-o familie bogata nu are nevoie de alocatie si nu este discriminare, este justitie. Ramane de stabilit ce inseamna familie bogata in Romania...

 

SEITAN = DIAVOL !!!

In limba turca .
Deci individul damnat oricum intra in IAD.
Ce mai conteaza o inca blasfemie!
Pentru cei ce inca mai cred in buna cresinta individului, cititi-i declaratia de avere (facuta din calitatea de angajat la stat).
Astept ANI si DNA sa verifice si sa-l bage acolo unde merita!

Iadul

Exista pentru cei care cred ca exista. Aici nu este vorba de individul Seitan ci de o lege de protectie/ajutor pentru copii. Si daca el da o lege care ajuta copiii saraci, va merge in RAI:)))

Discriminare sau manipularea fortata a opiniei publice ?

Sa intelec ca este discriminat copilul unei familii cu venituri enorme daca nu primeste aceiasi indemnizatie de la stat ca si copilul unei familii in care ambii parinti se afla in somaj ? Nu credeti ca este mai corect si nediscriminatoriu ca statul sa subventioneze in special acolo unde este cazul ?

Putin spus , daca Tov. M.M.SEITAN - era un cetatean al ROMANIEI, consider ca :

cel mai bine era sa-si de-a DEMISIA , decit sa aplice o astfel de DISCRIMINARE SOCIALA nu cum spune DROGATUL de ...BOC despre cuantum...dar in fine...
De ce nu se umbla si la SALARILE si DREPTURILE NESIMTITE ale MINISTRILOR ???
Da se putea recupera valoarea unei alocatii de la copii familiilor instarite prin ridicarea impozitului la aceste familii...era cu totul alceva...dar dreptul la alocatie il are ori ce copil , indiferent din ce familie provine....
Mdaaa, am inteles...

Ziarist de doi bani, sau cum se manipuleaza cu jumatati de adevar

Individul cu nume predestinat : haina rosie, amesteca in prostia lui notiuni pe care nu le intelege incercand sa ne convinga ca albul e negru si ca presa e profesionala. La el, ajustarea unor pensii intr-adevar nesimtite, sau aruncarea banilor pe fereastra prin alocatii catre familiile cu venituri f mari, inseamna acordare ‘pe placul guvernantilor’. El amesteca aiurea pensiile si veniturile mari, cu ‘media’ si ne stoarce lacrimi cand ne spune ca s-a ajuns ca ‘copiii sa fie judecati in functie de cati bani au parintii’. Tributar principiului egalitarist de acordare de alocatii din vreamea comunista, ne trambiteaza ca alocatia este un drept nu un ajutor, ignorand ca in tarile civilizate se tine cont de venit la acordarea acestor sume, fiind vorba de grija pentru banul public. Pana la urma, tot acest articol se vrea o discreditare a unor initiative corecte de economisire a banului public in perioada de criza, lovind astfel prin neprofesionalismul cu care a fost scris, in interesul general al societatii. Presa postrevolutionara de doi bani.

unde-i gaseste boc?

Seamna la mutra cu Vladescu iar in prostie nu mai zic. Ati citit ziarele de azi? Vladescu si amantele. Cred ca in acest partid este o conditie sa ai amanta.

Ce natarau !

Ce natarau !

 

Parerile sant impartite

Pe de o parte ,copiii trebuie sa aiba aceleasi drepturi iar pe de alta parte ,cu ce sant vinovati copiii care se nasc din parinti saraci si care nu merg la scoala din cauza saraciei.Dar,nici cu 4o lei,problema nu este rezolvata ,deci,o modificare ar trebui facuta numai ca trebuie gandita astfel incat acei bani sa ajunga exact la copil.

 

Stimata

Stimata doamna sau domn, pentru ajutorul social al familiilor exista Burse sociale si Indemnizatii sociale acordate atat parintilor si elevului. Alocatia trebuie sa ramana egala pentru toti.

De ce alocatia trebuie sa ramana egala pentru toti?

Alocatia vine de la buget, adica de toti contribuabilii platitori de taxe. De ce necesar, care e logica, sa se risipeasca acesti bani spre familii pentru care suma este minuscula, in loc sa distribuie in alte programe sociale, oricare ar fi ele. Sa nu-mi spuneti ca dl haina rosie ca este un drept inalienabil, sfant, intangibil.

DOMNULUI LUCIAN HAINAROSIE,

Felicitari pentru "cuvant"! Continuati, va rog!

 

OPINIE !

Protectia copiilor sa se faca de catre alte institutii si nu de catre primarii. Ma gandesc ca scoala ar fi aceasta institutie, si nu prin bani ci printr-o masa gratuita la scoala,in timpul programului scolar, celor ce promoveaza clasa ,ai caror parinti nu au un venit mai mare decat venitul mediu pe economie.In timpul vacantei de vara,aceste sume sa treaca in contul taberelor scolare,de care sa beneficieze tot astfel de copii sau la cumpararea de haine (acesti copii sa poarte o anume uniforma)... Daca se dau bani, acestia ajung la parinti care-i foloseste pentru toata familia,ori destinatia lor este copilul.

alocatia este un ajutor

Alocatia este si trebuie sa fie un ajutor dat de statul roman cetatenilor sai pentru ca acestia sa isi reasca copiii mai usor.Alocatia nu se da copilului ca sa isi cumpere acadele sau tigari.Ea trebuie acordata numai acelor care au nevoie de ajutor.Despre cuantum se poate discuta si despre nivelul de venit de la care se acorda.Tuturor ne e mila cand vedem un cersetor pe strada dar fiecare ii dam ceva in functie de cat il vedem de amarat si de veniturile pe care le avem, deci si statul trebuie sa se comporte la fel.Nu am fost niciodata simpatizant PDL dar masura dl. Seitan mi se pare una normala.

 

Alocatie = protectie

Din Constitutie:

"Protectia copiilor si a tinerilor
Articolul 49

(1) Copiii si tinerii se bucură de un regim special de protectie si de asistentă in realizarea drepturilor lor.

(2) Statul acordă alocatii pentru copii si ajutoare pentru ingrijirea copilului bolnav ori cu handicap. Alte forme de protectie socială a copiilor si a tinerilor se stabilesc prin lege."

Asadar alocatiile intra la capitolul de protectie a copiilor. Si din cate se stie, unii au nevoie de protectie (din partea statului) mai puitn decat altii. Sau asta inseamna discriminare?

 

Depinde...

...cum formulezi si ce principii folosesti.
Constitutia prevede protectia copiilor. Punct.
Daca faci o lege care spune detaliat ce inseamna concret protectia trebuie sa ai grija ce consecinte rezulta. Pentru ca s-ar putea sa pornesti o avalansa de precedente legale greu de controlat. Copiii au dreptul la invatamint si ingrijire medicala gratuite (intre niste limite, fireste) - acestea pot fi considerate tot protectie. Ce faci? Limitezi accesul functie de veniturile familiei? Tentatia e mare pentru o tara fara bani...

Alocatii

De fapt, daca citesc mai atent, vad ca textul este "alocatii PENTRU copii" si nu "alocatii copiilor". De fapt asa si este normal, ca nu vad cum ar putea de exemplu un sugar sa primeasca bani. Deci protectia sociala a copiilor prin acordarea de alocatii se face de fapt prin intermediul familiei sau celor responsabili de copii. Ori sunt familii pentru care nu este neaparat nevoie de protectie sociala.

..

Deci parerea mea persoanala este ca statul ar trebui sa aibe principala functia de-a proteja pe cei saraci din socetate, asta intr-un stat social. Vad foarte multi nemultumiti, care condamna, ca nedrept de a da in functie de nevoie. Statul roman, nu este un stat bogat.Nu cred ca este o discriminare sa nu deie copiilor de milionari alocatii.

Cind e vorba de religie sar toti ca arsi si vorbesc de iubirea aproapelui, iar cind e vorba de ajutor ptr copii saraci, se vorbeste despre discriminare. Asta ma scoate din sarite.

 

Singurii

vinovati sunt oamenii. Ei accepta acest sistem, nu-i obliga nimeni.

 

EMIL BOC SAU CUANTUMUL ZERO ... ALOCATII LA TOATA LUMEA ...

M.A.I. NENE EMILE FACI SATUL DE RAS DISCRIMINAM SI COPII ?!
... MIZEZ PE BUNUL SIMT AL DOMNIEI VOASTRE PE CARE STIU PERSONAL CA IL AVETI ... REVIZUITI VA ROG ... ALOCATIILE SUNT EGALE PENTRU TOATA MASA DE COPII ... AM SPUS MASA PENTRU CA ATAT COSTA UN MENIU COMPLET LA FAST FOOD ...

 

...doriti mai klar?! alocatia in romania=bataia de joc a statului roman fata de copii ...

... si asa ar trebui sa se revizuiasca acest QUANTUM al alocatiei REALE ca si salariile / pensiile ... pentru ca daca ele raman asa (nesimtit de mici ) viitori copii ajunsi in guvern peste 35 de ani vor gandi ca domnii: seitan, boc ...

@Connstantin -Ion

Ce obligatie are statul sa-ti creasca progeniturile ?.....Parintii ce rol au ; numai de a *** ?..............
Hai ca-i dai copilului sarac niste haine-uniforma,niste ciubote,un corn cu lape la scoala ,dr.....a nu si bani !

prietene @ord ... crezi in dumnezeu?!!!

...ca de comentarii tampite nu duci lipsa /acum kem vrajitoarele sa te aduka pe calea cea buna?!!!
salarii/pensii/alocatii=nesimtit de mici=ADEVAR 100 %
ps: si sa nu ma iei cu romania un stat sarac ca nu tine ...indoctrinati ca tine au dus tara asta la ceea ce este acum ...suntem de ras..si aratati cu degetul de europa ,dara sa sti ca nu pe mine ma arata cu degetul ci pe TINE ...@ORD

Esti cam pe langa, frate

Spune-mi ,te rog, ce nevoie are Irina Columbeanu de cei 40 lei lunar?Dar fetitele lui Ilie Nastase? Sau copiii lui Mazare, A.Nastase, M. Geoana, etc?
Iar pentru familiile foarte sarace si dezorganizate,se pot suplimenta asezamin tele familiale, unde copiii au asigurata hrana, igiena, educatia.

...

Mart ce inseamna familii dezorganizate??? Probabil o femeie care divorteaza ca sa saturat sa fie batuta si calcata in picioare de un pasha!! Bai de ar sta unii doar o secunda sa si judece inainte de vorbesc.

@mart : "Iar pentru familiile foarte sarace si dezorganizate,se pot suplimenta asezamin tele familiale, unde copiii au asigurata hrana, igiena, educatia"

frate cred ca traiesti un SF ... asezaminte familiale cu 40 de roni pe luna ...doua meniuri de fast food ???!!! si eu sunt pe langa?!!
DACA eu sunt pe langa guvernul este pe luna si ii format numai din EXTRATERESTI ... ca si legile pe care le dau invocand si legea care "nu specifica cuantumul" deci alocatiile pot fi ZERO...logica BOC?! vai doamne ...
ps: l ai uitat pe maximus sau esti din acelas PARTID?!!!

Nu pricepusi?

Decat sa dea statul alocatia pentru copii unor familii dezorganizate, pe de o parte sau unor familii care nu au nevoie de firimituri, mai bine finanteaza niste asezaminte( am vazut una functionala, cu vreo 12 copii)unde copiii sunt ingrijiti si integrati in societate.
Altminteri, cu egalitarismul mataluta, cresti pe banii tai infractorul de maine.

@mart:in articol se vorbeste de alocatii nu cum AR TREBUI SA FIE ORGANIZAT SISTEMUL DE ASISTENTA SOCIALA GEN:"day care"atat pentru copii cat si pentru batrani sau cei cu disabilitati:uite viitoare si imediate LOCURI DE MUNCA,dar nu de catre acest GUVERN

pentru ca daca ma urmareai GUVERNUL asta guverneaza de pe LUNA ...

... "ce copii ??????!!!!! niste oameni acolo si ei care stiu dureros ce sunt 40 de lei..."

...ministerul muncii ar trebui sa promoveze asezaminte gen "day care" in toata tara ... noi locuri de munca dotari minime: educatori 2/profesori 1-2/psiholog 1/cadre medicale,2/bucatar 1/administrator 1/contabil1(total locuri de munca noi: 10/inmultitit cu 10 min. /oras/municipiu...locatii /parterul blocurilor noi sau in constructii/blocuri tip a.n.l. ...
se aude domnule seitan/boc si doamna udrea?! pacat ca nu cititi randurile astea ... @mart nota 10 pentru idei cred ca am putea sa le mai dam inca 50 minim pe zi...numai sa tina cont de ele...

... un sistem "day care" bine promovat si cu finantare mixta/satat/privat si fonduri comunitare garantate de catre acelas stat ar crea minim 22500 de noi locuri de munca in tara in numai 1 an...

...ma ocup personal domnule boc si daca nu le realizez intr uhn an imi pun toate penele lui badea si berceanu la un loc ...dar daca "da" NU O SA VA MAI VEDETI DE PENE ,GARANTEZ...

De ce nu se adopta sistemul american...

nu exista indemnizatii pentru copii. Odata pe an , cind iti faci taxele, ti se deduce o suma de bani, in functie de cistigul avut in timpul anului. Exista totusi o forma de ajutor pentru cei fara venit ,sau cu venit redus. Acesta nu se acorda obligatoriu...trebuie facuta o cerere insotita de dovezi.

 

da, uite o parere realista!

numai ca la noi legile sunt cum sunt, aplicarea lor se face dupa ureche! Sa se faca anchete sociale temeinice , ca am ajuns ca noi sa muncim pt 8-10 milioane cite 10 ore pe zi, sa plecam la servici oriunde, numai sa ne crestem copiii, iar altii sa stea acasa, sa toarne puradei, sa aiba masini de firma si case cu turnulete.Tot astia iau ajutoare de incalzire si sociale, beneficiaza de medicamente gratuite, de servicii medicale gratuite...si nu dau un leu la stat.

....

Ce cunoscute i-mi sint discriminarile fata de persoana fara serviciu, si cu copii! Sigur ca frica e tare mare ca poate se inbogatesc, ca toarna copii, si ca saraceste tara, ca-si cumpara alcohol din alocatie. Dar nu am auzit nici o data discutia despre manageri corupti ca nu mai au voie sa capete bani in mina, ca i fura! Nuuuu aceia sint oameni de incredere si fura bani care nici nu le apartin. Dar asta este un delict elegant si furmos si demn de mindrie.

 

dar de "planificare familiala" ati auzit?

pt femeile fara venituri sau cu salariul minim pe economie este gratis! Nu te obliga nimeni sa faci copii peste copii si apoi sa stai cu mina intinsa, ca nu-i faci pt alocatie!
Asa e in toate tarile civilizate, ai bani, faci copii, nu ai , nu faci! Nu este responsabila societatea ca ti-a placut sa stai cu fata la tavan!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor