Discriminarea copiilor, metoda Seitan

Duminica, 21 Februarie 2010, ora 12:26
4114 citiri
Discriminarea copiilor, metoda Seitan

Salarii, pensii sau alocatii, niciun drept sau vreo forma de ajutor social nu se acorda in tara dupa placul guvernantilor. Emil Boc si ministrii sai nu stiu decat una si buna: sunt unii care primesc prea multi bani de la stat.

Daca nu este un salariu sau pensie nesimtita, este o alocatie nemeritata, in special de catre copiii burghezilor moderni. Pentru cei de la Palatul Victoria nu conteaza faptul ca salariul mediu in sistemul bugetar este mai mic decat media nationala, nu conteaza ca pensia medie este de aproape doua ori mai mica decat venitul mediu al angajatilor sau ca dintr-o alocatie nu-ti poti cumpara manualele si rechizitele necesare la scoala.

Pentru ei conteaza doar sa-i infiereze pe cei multi impotriva celor putini, care au un salariu mai mare, o pensie mai buna sau ai caror parinti sunt mai instariti. Este mai usor sa le spui saracilor ca o sa iei de la bogati, decat sa le dai un ban in plus pentru a le imbunatatii catusi de putin traiul de zi cu zi.

S-a ajuns pana acolo incat si copiii sa fie judecati in functie de cati bani au parintii. Esti sarac meriti mai mult, esti bogat nu meriti nimic.

Seitan: Copiii din familii instarite nu vor mai primi alocatii de la stat.

Invatamantul este gratuit pentru toti copiii, dar de ce sa fie asa? In fond, unii parinti si-ar permite sa plateasca pentru a-si tine odraslele in scoala. De ce sa fie manualele gratuite si pentru copiii ai caror parinti isi permit sa le cumpere? De ce sa primeasca un corn si 250 de ml de lapte pe zi daca parintii le dau oricum la micul dejun cereale cu lapte?

Alocatia nu este un ajutor social, este un drept pe care il au toti copiii, iar acesta nu poate sa fie decat egal, indiferent de starea materiala a parintilor.

Sunt cele 40 de milioane de euro cheltuite lunar pentru alocatii o povara prea mare pentru buget? Au ramas alocatiile singura sursa de risipa dupa ce s-au stopat toate celelalte hemoragii?

Mihai Seitan a recunoscut ca bugetul destinat alocatiilor ar putea creste dupa intrarea in vigoare a proiectului sau de lege, ceea ce inseamna ca nu banii sunt problema guvernului in cazul de fata.

Daca nu vor sa faca economie, poate ca autoritatile vor sa dea o utilitate acestor bani. Daca era asa, alocatia ar fi putut sa fie acordata, sa spunem, sub forma de tichete cu care s-ar fi putut cumpara doar rechizite, manuale si eventual uniforme scolare. In viziunea ministrul Muncii, acordarea cu un scop anume a alocatiei este injusta, dar nu are nicio problema cu discriminarea celor care au parintii mai avuti.

Oficialul guvernamental nu stie sa spuna nici cat costa intretinerea in scoala a unui copil pe luna si nici cat la suta din aceasta suma ar trebui sa fie acoperita de alocatia de la stat. Daca l-ar fi interesat aceasta problema, probabil ca ar fi stiut sa ne spuna macar intre ce valori ar trebui varieze alocatia, daca tot vrea sa ramana in istorie prin aceasta isprava.

Boc: In Constitutie, dreptul la alocatie este consacrat, cuantumul nu.

Ar fi stiut sa spuna ce copii nu vor avea nevoie de un astfel de "ajutor" pe motiv ca parintii au venituri mari si foarte mari. Ar fi putut raspunde poate cati copii din cei 4 milioane care beneficiaza de alocatie in prezent provin din familii care traiesc la limita saraciei.

Daca l-ar fi interesat cu adevarat sa-i ajute pe acestia din urma, s-ar fi apucat sa vorbeasca despre acest proiect in clipa in care ar fi avut macar doua-trei raspunsuri la zecile de intrebari care s-au ridicat in ultimele doua zile.

Atata timp cat vorbeste fara sa aiba o idee clara despre ceea ce vrea sa faca si mai ales despre consecintele deciziilor sale, nu pot avea incredere in bunele sale intentii.

In definitiv, nu avem de ce sa ne facem griji; oricat de buna sau proasta va fi legea lui Seitan, mai devreme sau mai tarziu, va veni altcineva in urma care o sa corecteze lucrurile intr-un mod cel putin la fel de iresponsabil.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Mihai Seitan alocatii copii, #proiect lege alocatii copii , #legea pensiilor