Ziare.com

Pensiile minime vor fi indexate cu rata inflatiei

de Alexandru Toreanik
Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 13:49

   

Pensiile minime vor fi indexate cu rata inflatiei
Rata somajului a ramas constanta in luna februarie, dupa ce in ianuarie ajunsese la 8,1%, un maxim al ultimilor sase ani si 10 luni. Potrivit ministrului Muncii, Mihai Seitan, s-a inregistrat chiar si o mica scadere, dar nesemnificativa.

"Suntem inca sub nivelul mediu de somaj din Europa. Rata somajului din ianuarie se pastreaza constanta pana acum. Februarie nu a inregistrat cresteri in primele 21-22 de zile si sunt chiar unele semne de scadere", a declarat ministrul Muncii.

Seitan a mai anuntat si ca Guvernul a dat o hotarare prin care pensiile minime vor fi indexate cu rata inflatiei in acest an, dar a adaugat ca Romania are mare nevoie de o reforma a sistemului pensiilor pentru ca cel folosit in prezent se va transforma intr-o bomba cu ceas.

Ministrul Muncii a explicat ca, in prezent, sistemul de pensii din Romania are nevoie de 1,6 miliarde de euro, dar aceasta suma va depasi 2 miliarde de euro anul viitor. El a anuntat si ca Parlamentul incepe dezbaterea legii pensiilor miercuri, aceasta urmand sa fie discutata pe tot parcursul sesiunii parlamentare ca sa poata fi aplicata din 2011.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2005 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dl Boc dvs ce ne spuneti?

Pana la aparitia unor declaratii oficiale declaratia dl Seitan ramane in coada de peste! inca are sigmatul unor afirmatii ce nu au fost aprobate si sustinute de catre guvern

 

@ str82vote -Ce sa mai spuna BOC ....Deoarece el la trimis sa de-a o astfel de declaratie pentru a pastra CASCAVALUL la M.M.P.S.

Nu mai conteaza ce spune ARGATUL BOC- acum se dicteaza de la COTROCENI - nu vedeti ce "CUMINTE" este CADAVRU de la COTROCENI ....

Principiul acordarii pensiei minime contravine principiului contributivitatii

De ce se aplica principiul contributivitatii numai pentru unele categorii de pensii considerate "nesimtite" si nu se aplica si la pensia minima? Cei care nu au contribuit suficient la fondul de pensii ar trebui sa primeasca exact drepturile cuvenite in baza contributiei si, daca e cazul, sprijiniti suplimentar prin alte forme de asistenta sociala, fara a afecta fondul de pensii. Daca aplici principiul contributivitatii, nu e corect sa platesti din fondul de pensii nici pensii "nesimtite" dar nici pensii minime nemeritate.

 

simplu

pt ca parintii lui boc n-au lucrat un ceas pt statul roman ci doar pt ei....acum au pensii aproape ca cel ce-a lucrat 35 de ani si le vor fi indexate...celorlalti pamant galben si zeama de clopot....asta-i boc

Drept.

Pensii minime nemeritate acordate de lingai pentru a ocupa posturi calde.Sute de mii de pensii minime de 35o lei acordate la persoane care nu au muncit o zi.
Cine le-a dat dreptul mafiotilor din guvern sa acorde aceste pensii,de unde bani din momemt de fondul de pensii era deficitar.Sa le dea Boc si Basescu din banii lor.
Guvern de hahalere(Becali a zis)pe podium locul I BOC,locul II Seitan si medalia de bronz Vladescu.

pensii minime!

Pentru Vladescu,pensii minime inseamna numai pensiile de 35o sau pensiile pana la 1000 ron care nu sant impozitate.Deci,care se indexeaza.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor