Ziare.com

Pensionarii de lux, in fibrilatii

de Constantin Racaru
Vineri, 29 Mai 2009, ora 12:28

   

Pensionarii de lux, in fibrilatii
Pensionarii de lux au intrat in fibrilatii dupa ce Mihai Seitan, consilierul premierului a anuntat ca pensiile mari, obtinute in baza unor legi speciale, vor fi recalculate incepand cu 1 ianuarie anul viitor.

Vizate ar fi pensiile peste 10 mii de lei care ar suferi reduceri cu 75%. Pe de alta parte insa, tot Mihai Seitan spune ca: "Pensiile acestea, ca si celelalte pensii din sistemul public, vor fi recalculate, iar pesoanele care depasesc valoarea de pensie care li s-ar cuveni vor ramane cu pensia pe care urmeaza sa o primeasca din momentul in care noua lege va intra in vigoare". Asa ca nici pensionarii speciali mai modesti nu pot sta cu totul linistiti.

Masura anuntata are iz electoral, cu atat mai mult este explicata nu atat prin economiile la buget, cat prin eliminarea unor inechitati. Tocmai pentru ca are acest iz este si foarte probabil ca intentia sa fie abandonata sau, cel putin, mult indulcita.

Ca dovada, deja aveam o prima nuantare: pensii speciale mai mari sau mai mici de 10 mii de lei. Ori stabilim ca pensiile speciale sunt inechitabile si le eliminam pe toate, cu orice risc, ori admitem existenta lor si le lasam neatinse, indiferent daca depasesc cu 1 leu sau cu mii de lei contributia la bugetul pensiilor.

Dar, chiar daca Emil Boc intentioneaza in mod sincer sa recalculeze pensiile de lux, este foarte probabil sa nu reuseasca, in primul rand din cauza opozitiei PSD.

Privilegiati si inainte, si acum

Anuntul lui Mihai Seitan privind recalcularea pensiilor de lux a fost primit cu raceala de social democrati, care au precizat imediat ca el a vorbit in numele premierului nu al coalitiei, iar PSD nu a consimtit la o astfel de masura. Cum asa oare?

Social democratii ar trebuie nu doar sa sustina, ci chiar sa initieze o astfel de masura avand in vedere ca sunt prin excelenta partidul pensionarilor cu venituri mici si al bugetarilor, adica exact al celor nedreptatiti de inechitatea din sistemul de pensii. Da, numai ca PSD este, in mod paradoxal, si partidul pensionarilor de lux.

In marea lor majoritate acestia sunt fosti angajati importanti din servicii secrete, armata, politie si dimplomatie, ajunsi la pensie, adica, sa nu ne asundem dupa degete, preponderent fosti securisti si nomenclaturisti.

PSD ii reprezinta si pe ei, multi au chiar calitatea de clienti politici sau fac inca servicii consistente partidului pe zona informatiilor, manipularilor si dezinformarilor. Doar n-o sa renunte PSD la ei!

Dincolo de interesele electorale si politice, mai mult sau mai putin curate, recalcularea pensiilor de lux este o masura controversata, drastica, cu argumente pro si contra, deloc neglijabile.

Pensii numai dupa contributie

Este adevarat ca recalcularea pensiilor ar reprezenta o modificare a unui drept deja castigat, ceea ce nu prea e in ordine. Nu se pune problema retroactivitatii legii cat timp nu se va cere restutuirea unor sume, ceea ce Mihai Seitan a precizat deja. Este insa o schimbare a regulilor in timpul jocului.

Exista, cu siguranta, oameni care au ramas in sistem pana la pensie tocmai pentru a beneficia de aceste legi speciale. Ba poate ca au angajat credite in baza unor venituri certe. Ei se pot simti nedreptatiti, ba chiar inselati cu legea in mana.

Pe de alta parte insa, aceste pensii speciale reprezinta o inechitate sociala crasa. Cat timp pentru toata lumea functioneaza un anumit sistem de calculare a pensiilor, in raport cu contributia lunara, de ce aceste categorii ar beneficia de un alt sistem de calcul, infinit mai avantajos? Pentru ca munca lor e speciala, ni se rapunde.

Exista si alte categorii profesionale a caror munca e speciala: medicii, de exemplu. Ei nu numai ca nu au pensii speciale, dar nici macar medicamente gratuite nu primesc.

In mod normal, munca speciala e remunerata special, iar salariul mai mare implica o contribuite mai mare la sistemul de pensii, deci o pensie mai mare. Mai mare, dar nu imensa, e drept.

Categoriile speciale

Si de unde vine diferenta dintre contributia pensionarilor de lux si pensia colosala? De la buget desigur, adica din impozitele platite de fiecare ditnre noi, inclusiv oameni care nu castiga intr-un an cat incaseaza un pensionar de lux intr-o luna.

De fapt aceasta si este esenta inechitatii: nu cuantumul pensiei in sine, ci faptul ca ea depaseste cu mult contributia. Pe viitor vor exista pensiile ocupationale care vor pemite pensii foarte mari, dar in baza contributiei, ceea ce schimba fundamental datele problemei.

Legile acestea speciale au venit ca forme de recompensare sau fidelizare politica a anumitor categorii utile clasei politice, nu au nicio alta justificare si ar trebui sa dispara imediat. Regulile imorale trebuie schimbate inclusiv in timpul jocului. Ramane de vazut daca va exista si vointa politica pentru asa ceva.

Citeste mai multe despre pensionari de lux pensii speciale
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5050 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
60 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CHILUL LUI CRIN ANTONESCU,UN NOU MOTIV DE BLOCAJ LA ANULAREA PENSIILOR PARLAMENTARE

PSD, PNL si UDMR sabo­tează de trei luni proiectul de statut prin care se elimină pensiile parlamentare speciale.
Iata "clasamentul" absentelor strategice ,din comisia pentru statutul senatorilor si deputatilor; la cele 8 sedinte ce au avut loc in aceasta legislatura:

Crin Antonescu(PNL)-8 absente
Anghel Stanciu(PSD)6 absente
Florin Iordache(PSD)5 absente
Ioan Timis(PNL)3 absente
Adrian Tutuianu(PNL)3 absente
Kerekes Karoly(UDMR)2 absente
Traian Igas(PDL)2 absente

 

comparatie

Deci salariile PARLAMENTARILOR - vor fi marite de astazi , IAR PENSIILE de lux de la 1 IAN 2010 - pentru ca se va schimba GUVERNUL , si nu va mai avea loc o astfel de schimbare ...
Este doar praf in ochii pentru cetateanul de rand...

Pensii nesimtite!

Nu inteleg de ce PSD-ul se opune unei astfel de recalculari si aplicarea a unui sistem corect si cinstit privind contributia fiecaruia la bugetul asigurarilor sociale si sa primeasca pensie conform contributiei pe parcursul cat a fost salariat.
Cei care au inventat aceste legi speciale au fost tot politicienii si ar fi cazul ca tot ei sa repare aceasta gresala de inechitate, iar pentru cei care au primit bani nemunciti de la bugetul de stat, deci din banii nostri ai tuturor, pentru completarea pensiei "nesimtite", sa li se desfiinteze aceste "legi speciale" si sa li se aplice acelasi sistem de pensie ca la majoritatea populatiei.

O lege grabita ?

Sunt semne ca respectiva lege are conotatie electorala.Sa nu fie iar bolmojelile cu care actuala putere ne-a obisnuit.

Cei mai rai de paguba...

Sunt tot cei care castiga bani nemunciti. Toti politicienii si ziaristii, refuza sa spuna care este radacina tuturor relelor in privinta pensionarilor de lux.
Toti pensionarii de lux sunt masoni, iar forurile lor superioare au decis ca romanii de rand sa plateasca din saracia lor aceste pensii occidentale.
Avocatii lor au inventat faimoasa lozinca "un drept castigat prin lege, nu poate fi luat", uitand sa spuna ca aceste asa-zise drepruri, sunt date de fratii lor masoni, care au inventat aceste legi frauduloase.
In nici o tara din Lume nu mai exista o asemenea lege aberanta.

Majoritatea pensiilor speciale!!!

Sunt incasate de securistii dictaturii proletare iesiti la pensie ce s-au desfasurat activtatea in diferitele sectorae ale puterii de stat: Secu, MAI, MAP, Procuratura, Justitie, Mass-media...si care nu sunt putin peste 200.000 si care papa de la bugetul de stat, chiar si-n aceasttimp de criza peste 1,8 miliarde de euro anual. Asa ca, e foarte greu sa li se taie pensiile acestor indivizi rasplatiti regeste dupa o munca in slujba crimei, faradelegii, minciunii si delatiunii.

O NOUA CAMPANIE DE PROSTIT ROMANII PUSA LA CALE DE PD-L SI BASESCU

CELE DOUA PROIECTE DE LEGI, PRIVIND SALARIZAREA UNITARA SI PENSII CALCULATE PE BAZA CONTRIBUTIILOR PERSONALE, FAC PARTE DIN NOUA CAMPANIE DE PROSTIT ROMANII PUSA LA CALE DE PD-L SI DE BASESCU. EA SEAMANA IZBITOR CU CAMPANIA DESFASURATA IN TOAMNA ANULUI TRECUT DE ACEEASI : BASESCU SI PD-L. OARE SE VOR LASA DIN NOU PROSTITI ROMANII ?

Minoritatea desteptilor condusa de majoritate prostilor = Romania

NATIA ASTA E ORBA SI PROASTA!!! Nu cred ca exista "praf" care sa o scoale din mediocritatea ei!! Pe romanul sarac si prost il cistigi cu o bucata de piine, un mic si un kg de zahar. Orinduirea dupa criterii morale si intelectuale a societatii nu-l intereseaza pe votant. In plus cred ca NICI NU INTELEGE CE-I AIA VALOARE. Ce-i trist e faptul ca atit mass media cit si unii "latratori" de pe acest site nu-s capabili sa inteleaga ca valorile INTELECTUALE ALE UNEI TARI MERITA SA FIE RESPECTATE....

NEAM DE SLUGI

Habar n-aveti ce reprezinta pensia ...
O tot frecati cu "pensionarii de lux" ...
Cei care au pensii mari, inseamna ca au avut si salarii mari, din care in fiecare luna (!) li s-au retinut contributiile sociale, printre care si contributia pentru pensie.
Prin urmare, acesti oameni au tot dreptul la o pensie raportata la valoarea contributiei din salariul avut.
Ati ramas cu tare comuniste ... pensie egala pentru tot poporul!
Ei bine, din fericire, am intrat in Uniunea Europeana si normele lor sunt cat se poate de echitabile - dupa munca si rasplata !
Mai bine ati milita pentru cresterea pensiilor ramase in urma, dar romanul a ramas comunist, sa moara capra vecinului sau si mai bine, sa moara vecinul si sa-i iau capra !
Neam de slugi ...

raspuns

nu va fie frica d-le veti primi pensia dupa cat ati cotizat la CAS.asta inseamna echitate ai cotizat mai mult primesti mai mult ai cotizat mai putin primesti mai putin si asta se refera la procente unul care a cotizat doar 4% trebuie sa primeasca mai putin decat unul care a cotizat 10 sau 15%

Ar fi bine sa fie asa...

...dar nu e. Pensiile uriase se datoreaza nu contributiilor acumulate in TOTI anii de munca pana la implinirea vechimii de pensionare, ci numai pentru ultimii sau ultimul an (in unele cazuri chiar ultimele 3 luni sau ultima luna!), nepalicandu-se algoritmul normal asupra totalului contributiei, ci pur si simplu un procent (75% sau 85%) din ultimul salariu de smecher cu toate sporurile posibile.

Recunoastem spasiti .... suntem niste taratoare ....

Iarta-ne ca am indraznit sa ridicam capul din tarana si sa ne uitam uimiti la aceele lichele care in ultimul an si-au dat fel si fel de sporuri , de mariri nelegale si pe urma au iesit la pensie ....
Lucru la care Nea Ionel nu s-a priceput iar lelea Floarea nici nu avea putere sa il faca ...
Da , suntem niste slugi , numai ca slugile astea daca se supara , mai si pun mana pe par ....
Sa traiti , toarshu' special !

Scumpa Elena...

Ce spume si ce zbucium!
1. Numai ultimii ani se iau in calcul (smecherie ilesciana)
2. Fiind atat de luminata, poate ne explici cum unii bugetari (de ex. cei din Politie) sunt scutiti de 'dari', dar au pensii babane.

Asa ca nu te mai ofusca daca cumva tat-tu sau ma-ta vor fi afectati de o astfel de masura (pe care eu o vad greu de aplicat, dupa prezidentiale masura va fi uitata intr-un dulap prafuit...). Eu le urez totusi... sanatate.

neam de slugi

Este tocmai ce se vrea a se schimba. Ai contribuit mult la fondul de pensii sa ai o pensie mare, ai contribuit putin sa ai o pensie mai mica. Acesti pensionari de lux au contribuit putin si au o pensie foarte mare. De ce 4% din pensionari sa consume aproximativ 20% din fondul de pensii iar cei 96% sa consume 96%. Nu este deloc echitabil.

pertinent

In plus ar trebui sa se spuna clar, atitia au nu stiu ce pensii. Nu cred ca in totalitatea lor depasesc 3 sau 4 procente din bugetul Casei de pensii, adica nimic din punct de vedere al economiilor sau redistribuirii banilor.In plus toata gargara asta va intra in vigoare mult dupa alegeri iar chestia aia aberanta cu salariile spre 2011. Deci chestie populista cu iz comunistoid cu priza la bazinul electoral defavorizat in sensul ca din varii motive( lipsa de studii, practicarea unei meserii mai putin bine platite, activarea intr-o institutie de grad inferior raportat la una centrala etc) nu a beneficiat de acea retributie considerata astazi ca aberanta.Se induce ideea ca exista o categorie sociala prin definitie "nomenclaturista"(din pacate nu mai poate fi indicata securitatea ca asta a disparut de 20 de ani)care beneficiaza de avantaje scandaloase, clientelara politic(acum e vorba de clientela PNL uitindu-se ca nici celelalte nu au fost chiar obidite) desi ma indoiesc ca toti cei 16 la suta angajati la stat in ultimul an erau PNL-isti( 16 la suta conform celor prezentate de adversarii PNL care nu au dat cifre concrete, gen asta reprezinta o suta de noi angajati, o mie sau o suta de mii care inseamna din punct de vedere al cheltuielilor atit si contravine legilor in vigoare).Ma revolt impotriva ideilor generalizatoare prezentate fara date concrete, comparative(gen cind am fost noi nu am facut asa si iata cifrele sau indicatorii). Este ca in bancul ala stupid cu "toate femeile sunt prostituate mai putin mama"

ave

Eu as propune sa le mai scada din salariu la fiecare absenta, asa ca o amenda, dar sa fie zdravana.

M-am rasgandit

Am vrut sa comentez, dar m-am rasgandit aducandu-mi aminte ca e-mailurile sunt supravegheate d eorgane.
Oricum nu are importanta voturile ies cum vor cei care numara, iar acestia potfi mituiti.
Principiul caprei vecinului ramane valabil.

intrebare

DE CE LEGEA PROFESORILOR NU ESTE RESPECTAT si a PARLAMENTARILOR se pune in practica de astazi ?????
Opinie :- Acei profesorii care si-au stors creierii - pentru actualii GUVERNANTII + PARLAMENTARII - au devenit SCLAVII GUVERNANTILOR ...
Eu as dori ca PROFESORII - sa le demonstreze prin VOT - ca nu este cum considera actualii GUVERNANTI..

"Regulile imorale trebuie schimbate inclusiv in timpul jocului"

Ar fi putut fi un excelent slogan electoral si nu numai electoral!
Are cineva urechi de auzit si discernamant cat sa o faca?

 

Ati cugetat mult cand ati scris asta ?

Celor care schimba regulile in timpul jocului li se mai spune "***". Se pare ca noi romanii avem o apetenta spre curvie.

@LD

Nu eu am scris asta, ci autorul articolului. Se referea la regulile IMORALE. Ghilimelele puse de mine certifica citatul.
A persevera pe o cale total gresita (in spiritul celor scrise de domnul Racaru) nu aduce beneficii decat unei minoritati privilegiate, in detrimentul contribuabililor, adica al celor multi. Mai cititi o data articolul, mai cu seama spre final. Nu cred ca puteti nega ca exista astfel de inechitati. Sunteti de acord cu perpetuarea lor?

parlamentari

asta inseamna ca si parlamentarii vor intra in aceasta categorie si nu vor primi pensii uriase dupa 4 sau multiplu de patru ani in parlament ci se vor adauga contributiile la final si vor obtine ori pensie ori salar...?iar cadrelor militare vor avea program de 8 ore ,ce depaseste salarizat conform CM si nu vor fi scosi la inundatii ,alunecari de teren si altele ...conform celorlalti bugetari??

 

praf in ochii electoratului de rand.

De acum o sa zica cetatenii,care nu prea sunt mobilati la mansarda,uite ce guvern capabil si vor fi foarte multi,hai sa-i mai votam ca vor taia pensiile nesimtite,zic ei ca de la 1 ian.2010.Cu alte cuvinte,zic asa,apleacate trestie pana trece valul,iar dupa ce tugulanii vor vota PDL,vor spune ca nu se poate reduce pensiile nesimtite pentru ca un drept castigat nu se poate lua,iar prosti vor ramane cu buza unflata,asta nu este altceva decat manevra lui Basescu,care face totul ca sa mai prinda un mandat la Cotroceni,pe mine nu ma poate pacali si mas bucura foarte mult sa mai fie multi ca mine.

vibratii

n-au intrat in fibrilatii ci in vibratii provocate de ris.aceste proiecte sint pentru prostii care urmeaza sa voteze aceasta coalitie,si se vor reliza cind basescu o avea par iar boc 1,9 m inaltime.aceasta lege ar urma sa intre in vigoare din 2010,dupa alegeri,iar curtea constitutionala o va delara NECONSTITUTIONALA.

 

bacaru

Cu aceasta ocazie are cuvantul tovarasul general Gelu(aplaus)

 

galagara electorala

Aceasta lege nu se va aplica niciodata. Vor incepe cercetarile despre cum au fost facute averile demnitarilor si de aici santajul. Aplici legea, raspunzi pentru furt.
Pansiile mari tot de la acest santaj a inceput. Furati voi, dar ne dati si noua ceva legal.
Are cineva din putere alta viziune?

 

Legea are un puternic iz de dreptate !

http://www.tmb.ro/liste_sedinte_ecris.php?month=6&year=2008&day=4&cid=329&sedid=300000000030173&cora=08:30&departament=Sec%C5%A3ia%20a%20VIII-a%20Conflicte%20de%20Munc%C4%83%20%C5%9Fi%20Asigur%C4%83ri%20Sociale&numec=C2-LM

Daca accesati linkul de mai sus , veti vedea cum au reusit tovarasii judecatori sa reclame , tot ei sa judece si prostimea sa le plateasca tot ce si-au acordat prin hotarari judecatoresti .
Toti cei care l-au votat cu frenezie pe Iliescu , sau au avut sperante cu Constantinescu , pot sa fie fericiti : nu numai ca s-au praduit bancile romanesti , luindu-se imprumuturi nesimtite fara garantie si fara sa se mai intoarca banii , caritasurile nenumarate , in care cei care binecuvantau apartitia lor luau banii iar cei care depuneau fluierau a paguba , nu mai spun de economia tarii "vanduta" pe ochi frumosi cui trebuie si "atentiile" de rigoare , uite ca acum isi dau singuri ce de altfel ar trebui sa aprobe Parlamentul .
Nu-i asa , tovarasi din in-Justitie , unii mai trebuie si sa piarda si sa plateasca , nu !??
Nu va mai uitati la parlamentari , ca nu sunt ei "varful" sporurilor speciale !

 

Pensionarii de lux

Nu trbuia sa avem pensionari de lux, legea-i una ptr. totoata lumea,fiecare primeste cit plateste, sa sa termine cu pretentiile astea, este o mare rusine pentru cine vrea sa ia,cea ce nu a platit! nu stiu cum nu le creapa obrajii de rusine, astia nu au asa ceva! nu au rusine, de unde atita nesimtire! domnilor si doamnelor; toti aceia care luati ce nu este al vostu sunteti niste hoti, cu acte in regula, cum va rabda dumnezeu?
Toti bani pe care-i luati sunt platiti de cei multi,si prosti, si celor care nu primesc pensia dupa cit au platit, la grupele de munca au fost platiti bani in plus, nu sunt bani sa le platiti? luati si de la pensionari.
Bugetul nu mai poate suporta,nu se mai pot acoperi toate gaurile, ar fi cazul sa renuntati de buna voi,ba chiar sa si returnati ce ati luat,pe legea aia strimba, cu ultimul salar.Am banuiala ca in utimele luni sau ani,ati stiut sa va faceti salariile mari, ca sa insfacati si pensiile mari, ati avut piinea si cutitul in mina si at facut imparteala strimba, buna pentru dumneavostra,bine ateles, nu stiu cum nu va sta piinea nemuncita-n git? nici macar cite un nod in git nu aveti? vai de mine as muri de rusine,sa fi facut eu asa ceva,intram in pamint de mult, de vie,sa nu dau fata cu nimeni, nu sa mai am tupeul sa invoc, legislatia Romana, un drept primit nu se pierde! Un drept primint de adevar nu se pierde, cel ptimit pe baza unei legi strimbe se pierde oriunde in lume, cel puti asa ar trebui sa fie! de ce nu va bazati pe adrevar si dreptate, dumnevoastra care faceti legile,sunteti strimbi ca funia in sac! ce o sa fie de noi? vai doamne, cit ii mai rabzi!

E corect ce spui cu o singura exceptie:

Nesimtitii cu pensii nesimtite nu stiu ce-i aia RUSINE.

Pensii nesimtite!

Nu inteleg de ce PSD-ul se opune unei astfel de recalculari si aplicarea a unui sistem corect si cinstit privind contributia fiecaruia la bugetul asigurarilor sociale si sa primeasca pensie conform contributiei pe parcursul cat a fost salariat.
Cei care au inventat aceste legi speciale au fost tot politicienii si ar fi cazul ca tot ei sa repare aceasta gresala de inechitate, iar pentru cei care au primit bani nemunciti de la bugetul de stat, deci din banii nostri ai tuturor, pentru completarea pensiei "nesimtite", sa li se desfiinteze aceste "legi speciale" si sa li se aplice acelasi sistem de pensie ca la majoritatea populatiei.

 

Potentiali ucigasi

V-ati gandit vreodata ca acesti pensionari de elita pot fi ucigasi? Nu, evident. Primesc atat de multi bani incat pot angaja persoane care sa faca viata insuportabila unora dintre noi sau chiar sa-i elimine fizic. Ar mai fi ceva: - cei care elaborat si aprobat astfel de legi sa fie judecati drept criminali si condamnati ca atare.

Foarte simplu,

Te uiti cine conducea Romania in 2003, cand a aparut prima lege speciala si te lamuresti.
Dar la fel ca si PSD-ul, au procedat si urmasii lor din Alianta PD-PNL, cu diplomatii si parlamentarii.
Asa ca toti sunt o apa si-un pamant. La fel de ticalosi.

mare rusine

Pentru ca un nesimtit nu poate dori decat o lege nesimtita, iar social-democratii romani sunt social-democrati doar in campanie si numai in masura in care nimeni nu-i intraba de interese. Sau sunt social-democrati doar in masura in care nu vor sa se declare liberali. Asa ne trebuie daca votam nesimtiti, "cu ochii larg inchisi", de fiecare data. Din partea mea, sa se linga pe bot, dupa 20 de ani nu mai vreau sa mai particip la gretosenia numita "alegeri". Sa mai fure daca mai au ce, dar nu cu girul meu. Ii opreste cineva ca, din pomana bugetara la salariu, sa cotizeze la o pensie privata, asa cum ar fi normal si de bun-simt (daca astia au stiut vreodata ce inseamna asta)?

Este...

...o masura necesara si mai putin electorala. Acordarea acestor pensii speciale a fost facuta cu interes!! Nu este normal ca 80% din pensionari sa traiasca la limita suportabilului.Nu exista specialitati mai importante (nu putem impartii oamenii in utili si inutili), iar din punct de vedere a pericolelor, acestea sunt prezente de la cei care sapa gropi pana la cei care lucreaza in armata (de exemplu). Ricul marit si responsabilitatea se regaseste in retributia din timpul activitatii, care influenteaza cuantumul pensiei. Alte sporuri mu au nici o justificare.
In alta odine de idei este anormal si ai pensie zeci de mii de lei(sute de milioane vechi) iar cei care sunt in activitate sa se gospodareasca lunar din 1000 e lei; sa creasca si copii.

 

Nu trebuie nici o recalculare,

ci data o lege foarte simpla si normala: oricare ar fi legea speciala si oricat ar iesi calculul, pensia maxima platita de stat nu poate depasi 6000 lei pe luna.
Nu m-as mira ca in urma recalcularilor sa apara alte legi speciale si sa nu rezolve problema sau chiar sa rezulte, in anumite cazuri "speciale", pensii si mai mari.

 

Bravo

In sfarsit o luare de pozitie mai corecta, cu limitarea pensiei la 6.000 sau chiar mai jos, la 5.000. Insa Boc nu va face asta pentru ca daca ar face-o, legea chiar s-ar putea aplica. Ar fi un numar mic de persoane care s-ar revolta impotriva ei si nu ar avea nicio sustinere publica. Insa el vrea sa faca o lege cu aplicare generala "care sa nemultumeasca pe toata lumea", asa cum spunea taticul lui, tocmai ca sa nu se poata aplica.

Diversiune

Consider ca normal ar fi ca nivelul acestor pensii să fie inghetat si nici intr-un caz diminuat. Foarte multe persoane, in baza venitului pe care il au, si-au contractat imprumuturi la banci. Ce se va intampla cu achitarea ratelor.Totul este o diversiune politică. Vin alegerile europarlamentare, cele prezidentiale si in final vine si Curtea Constitutionala care va zice un NU categoric.

 

Asa cum au castigat printr-o lege incorecta si imorala...

...vor pierde printr-o lege corecta si morala. Altfel nu vom mai rezolva niciodata nimic. Este evident ca pensia de stat (repet DE STAT) trebuie plafonata. Este aberant ca un pensionar sa primesca de la stat o pensie mai mare decat indemnizatia Presedintelui tarii sau a Primului Ministru.

Asta e ROMANIA.

La noi, in ultima suta de ani minciuna si neadevarul au fost preferatele conducatorilor. Suntem priviti in EUROPA ca popor fara de cuvant, lingem repede ce-am scuipat si destul de des ne incalcam cuvantul dat. Asa si la pensii, au dat o lege pentru p*****, si mai multe speciale. Simplu este rasplata dupa contributie. Toate aceste smecherii tip comunisto-uteciste si juridico - interniste, ne-au indepartat de valorile europene.

 

In preajma alegerilor toti is rude cu Dabija

Nu este normal sa ai pensii peste 10.000RON.
Dar si contributia la buget conteaza. Unu a contribuit de la un salariu de 500 de lei si altul de la un salariu de 4000RON. Pensiile nu pot fi egale. In plus si impozitul mai mare platit la buget si valoarea sociala practica a muncii depuse.
Mai obraznica imi pare pensia minima de 350 de lei pentru unul care toata viata s-a sprijunit in lopata sau a furat de la CAP si pe vremea lui Ceasescu a trait bine a crescut animale,si-a asigurat consumul propriu si a umplut si frigiderul copiilor de la oras.
Sunt oameni care au lucrat 30 de ani si iau pensie 650 de lei. NU ESTE ECHITABIL.
In plus ca sa fim corecti armata,politia si serviciile au platit contributie egala cu ceilalti pina in 01.04.2001 cand a intrat in vigoare legea actuala.

 

LUXUL versus OPINCA IN ROMANIA

LUX = Militienii, Militari, puliticieni, PCR-istii, Securistii, Judecatorii , Aviatorii, CFR-isti
OPINCA = medici, profesori,
Nu-i de mirare ca am ajuns unde am ajuns....

 

Nu-i mai plange pe medici si profesori

La medicii daca nu curge pica indiferent cat de prost este. Pentru o simpla trimitere a primit o ciocolata sau 10 oua,pt o reteta pe dorinta pacientului 20 de oua chiar daca era la dispensarul de la sat.
Don profesorii la fel 4 luni vacanta,3-4 ore pe zi si nimic mai mult,meditatii,relatii,rezolvarea problemelor prin parintii copiilor,cu mai multa usurinta chiar daca operatiunea s-a facut pe bani. Daca ii spui unui profesor sa vina sambata sau dumineca la activitati cu elevii parca l-ai impuscat. Pregatire centralizata pentru examenele care le dau elevii IOC IOC.
Vorba ceea si cu slanina in pod si cu gatul uns nu se poate

----

Si-ai vrea s-ai pling pe politai care ne fura cot la cot cu hotii?? Sau cumva pe judecatori care se kaka in steguletele europei judecind dupa legi nescrise si bani negri?? Sau cumva pe parlamentari ?? INTR-O TARA IN CARE INTELECTUALII SUNT TRATATI PRECUM II TRATEZI TU, PROSTUL RAMINE IN VECHI PROST PTR CA NU ARE CINE SA-L LUMINEZE.....

Asta-i multumirea voastra

Ati uitat ca, pe timpul lui Ceausescu, unde era mai greu, trebuia sa intervina armata? La inundatiile din 1970 si 1975, la cutremurul din 1977, la atatea alte calamitati urlati :"sa vina armata!". La construirea canalului Dunare-Marea Neagra, a Transfagarasanului, a Casei Poporului, a marilor combinate, in mine si pe santiere ale economiei nationale, la construirea canalelor de irigatii si la culesul porumbului pana la craciun, etc., urlati:"sa vina armata!". Iar acum, cand va vedeti cu sacii in caruta urlati: "jos cu pensiile armatei!". Sa nu dea Dumnezeu cel sfant sa vina rusii (sau altii) peste voi, caci ve-ti urla la luna. Totusi, armata va multumeste, concetateni dragi si recunoscatori !

 

Dreptate aveti.

Sigur ca armata pana in 1989 sa aflat la constructia marilor obiective economico- sociale, iar cadrele militare nu le-am vazut la roaba, tot soldatul a tras el a devenit civil. Cu tot respectul, cinstit e ca pensia sa fie rodul contributiei platite in perioada activa. Restul metodelor duc la inechitati.

soldat neinstrut

Se vede ca ai fost un siplu soldat, habar n-ai ce inceamna un a.p.v.-ist, cum le ziceati voi. Pai sa-ti spun : dupa ce faceai 3 ani scoala mlitara (si era scoala nu ca acum), erai repartizat la Cuca Macaii, unde, dupa ce iti intemeiai o familie, o lasai in grija vecinului pentru a merge pe santiere unde munceai cate 10-12 ore, facand educatie comunista tuturor puscariasilor si scursurilor trimise de societatea civila ca sa-i faci oameni in armata. Trebuia sa stai vigilent 24 ore din 24 ca nu cumva bietul soldat sa se imbete, sa se bata, sa dezerteze, sa traga aiurea in post cu arma, etc., etc. Iar dupa ce scapai de santier, trebuia sa faci cursurile de cdt.cp., batalion, stat major, Academia, etc, si sa te muti in vreo 5-6 garnizoane, acolo unde iti cerea tzara. Ca sa nu mai spun de alarme, aplicatii, trageri, etc. Deci...cam asta era, in mare, viata unui cadru militar. Dar ce sa stii tu, soldat neinstruit, care, sunt sigur, n-ai invatat nici pasul de defilare si nici macar sa saluti. regulamentar.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor