Ministrul Muncii, Mihai Seitan, si-a demis consilierul personal

Vineri, 07 Mai 2010, ora 11:30
4538 citiri
Ministrul Muncii, Mihai Seitan, si-a demis consilierul personal
Foto: Arhiva

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a demis-o vineri pe Loredana Manolache, consilierul sau personal, dupa ce aceasta a declarat joi seara ca ministrul nu fusese informat despre reducerea cu 15% a pensiilor anuntata de presedintele Traian Basescu.

"Consilierul personal al ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Loredana Manolache, a fost demisa pentru exprimarea publica a unor pareri personale care nu reprezentau punctele de vedere ale institutiei", se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com de Ministerul Muncii.

"Nu a fost deloc vorba despre asa ceva in discutiile cu FMI la care a participat ministrul. Tot ce s-a convenit a fost la modul general. S-a vorbit doar de o diminuare globala cu 25% a cheltuielilor sociale, dar fara a include aici, cel putin in intelegerea noastra, pensiile si ajutoarele de somaj. Ramane sa ne lamurim vineri ce a vrut sa spuna, de fapt, presedintele, daca scade fondul de pensii cu 15% sau scad toate pensiile", declarase Loredana Manolache, joi seara, pentru Gandul.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Ministerului Muncii a intervenit telefonic la Realitatea Tv, precizand ca a vorbit in nume personal, atunci cand a declarat ca institutia pe care o reprezinta nu stia de reducerea pensiilor, si nu in numele ministrului Seitan.

"In intalnirile de la minister, la care eu am participat, nu s-a discutat despre acest lucru. Am spus ca in intalnirile cu Fondul de la minister nu s-au discutat aceste detalii. Eu personal habar nu aveam. Scoateti lucrurile din context", a rectificat Mihalache.

Consilierul premierului Emil Boc Andreea Vass Paul a spus ca declaratia Loredanei Manolache este absurda. "Este o speculatie complet aiuritoare, pentru ca eu insami am avut un dialog personal cu ministrul Seitan, in cursul zilei de joi, unde dezbateam in detaliu modul de aplicare a lor. Am citit si eu acel articol si nu inteleg de ce a fost in astfel de grad manipulat si speculat", a declarat Andreea Vass Paul, vineri, la RFI.

#Mihai Seitan, #purtator cuvant Muncii , #ministrul Muncii