Ziare.com

Ministrul Muncii se intalneste cu patronatele

Vineri, 27 August 2010, ora 08:56

   

Ministrul Muncii se intalneste cu patronatele
Ministrul Muncii, Mihai Seitan, se va intalni vineri, de la ora 15.00, la sediul Ministerului, cu reprezentanti ai organizatiilor patronale pentru a discuta pe tema legii salarizarii si a legislatiei relatiilor de munca.

Ministrul Muncii a discutat luni cu sindicatele pe tema noii legi a salarizarii unitare si despre salariul minim pe economie in 2011, la intalnire participand si premierul Emil Boc.

Guvernul are o agenda legislativa incarcata in aceasta toamna si va inainta Parlamentului, in luna septembrie, proiectul de lege a salarizarii unitare a personalului platit din fonduri publice.

Tot in septembrie, Guvernul va avea pregatite actele normative pentru eliminarea impozitului minim si pentru adoptarea proiectului de lege care vizeaza sprijinul tinerilor care infiinteaza firme si va fi transmisa Parlamentului legea care vizeaza modificarea procedurii de acordare a venitului minim garantat.

Pe componenta sociala, adoptarea in luna septembrie a legii pensiilor, aflata acum in forma finala la Camera Deputatilor, este un obiectiv major al Guvernului si un prim pas in reducerea deficitului bugetului de pensii.

In octombrie, Guvernul va inainta Parlamentului un pachet legislativ care cuprinde modificari la Codul Muncii, legea sindicatelor, legea patronatelor si legea contractelor colective de munca, avand ca scop flexibilizarea pietei muncii, precum si un al doilea pachet legislativ care se refera la Codul Asistentei Sociale.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1027 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dupa un an si ceva s-a pornit taras-grapis si guvernul sa faca reforma statului! Va mai apuca oare sa o faca in conitiile actuale sau va ramane o incercare pentru guvernul urmator?

Numai Dumnezeu ne poate da acum raspunsul asta.
Noua ne ramane doar sa steptam.

 

lipsa coada, lipsa viziune

cu demiterea nu se intalneste

 

Si eu

ma intalnesc cu o demoazela !incerc sa o conving dar nu tine ..trebuie sa platesc.Asa si cu Seitan trebuie sa plateasca :salarii,somaj,pensii.Macar un cadru legal ,propice dezvoltarii si flexibil si mai ales STABIL.
Nu-i convinge!Nici macar nu-i va asculta ..cu atentie;

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor