Ziare.com

Motiunea PSD: Seitan isi face treaba sau pleaca din Guvern

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 20:19

   

Motiunea PSD: Seitan isi face treaba sau pleaca din Guvern
PSD cere ministrului Muncii sa ia in aceasta sesiune parlamentara o serie de masuri in cea ce priveste aplicarea legii privind salarizarea unitara, pensia minima, ajutorul social si crearea locurilor de munca, subliniind ca neindeplinirea acestor deziderate impune plecarea sa din Guvern.

Prin motiunea simpla cu tema "Seitan, un tsunami PD-L care inghite salariile, pensiile si locurile de munca ale romanilor", initiata de un numar de 52 de deputati apartinand grupului parlamentar al aliantei PSD+PC si depusa luni in plenul Camerei Deputatilor, in timpul unei dezbateri privind locurile de munca, in care era prezent si primul-ministru Emil Boc, social-democratii conditioneaza ramanerea ministrului Seitan in Guvern de indeplinirea unor masuri de politica sociala.

Astfel, PSD va cere luni votul deputatilor pentru a-l determina pe Mihai Seitan sa elaboreze de urgenta normele metodologice pentru aplicarea corecta si unitara a legii privind salarizarea unitara si prezentarea, de catre Guvern, a proiectului de lege simplificat al salarizarii din sectorul public pentru anul 2011, abrogarea unor prevederi din OUG privind unele masuri financiare bugetare prin care se elimina unele drepturi ale pensionarilor.

De asemenea, PSD ii cere ministrului cresterea cunatumului pensiei minime garantate de la 350 de lei la 400 lei, eliminarea interzicerii cumulului pensie-salariu, organizarea unui dialog social real pentru proiectul legii sistemului unitar de pensii, organizarea unei dezbateri privind intentia Guvernului de a modifica cadrul legal privind acordarea alocatiei de stat pentru copiii din Romania, rectificarea bugetului asigurarilor sociale pentru somaj pentru a asigura banii pentru reconversie profesionala, un program pentru stimularea economiei si crearea de noi locuri de munca, accelerarea ritmului de aprobare si contractare a proiectelor finantate din fonduri europene destinate dezvoltarii resurselor umane.

Neindeplinirea de catre ministrul Seitan a demersurilor necesare pentru a aduce la indeplinire masurile enuntate in aceasta motiune simpla impune plecarea sa din Guvern, precizeaza initiatorii.

PSD a depus o motiune simpla impotriva "tsunamiului" Seitan

PSD considera motiunea simpla depusa luni in Parlament un "raspuns politic legitim si necesar la suita de actiuni si declaratii publice iresponsabile ale ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale".

Acestia sustin ca prin actele normative elaborate si proiectele propuse spre adoptare, prin actiunile si declaratiile publice, ministrul PD-L a adus grave prejudicii salariatilor bugetari, pensionarilor, copiilor beneficiari de alocatii de la stat, persoanelor aflate in somaj si persoanelor aflate in situatii de risc social.

Aplicarea dezastruoasa a legii privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si eliminarea abuziva a unor drepturi sociale ale pensionarilor au adus prejudicii cetatenilor romani si care il au ca autor pe Mihai Seitan sustin initiatorii.

Deputatii PSD ii mai imputa ministrului Mihai Seitan comunicarea defectuoasa si nefundamentata a unor intentii ale Guvernului Boc, aratand ca ministrul "isi ia libertatea de a testa reactia publica la ideile de reducere a drepturilor sociale care, probabil, sunt neoficial discutate in Guvern".

PSD mai reclama faptul ca somerii fara perspective de ocupare a unui loc de munca sunt abandonati de Guvern, ca Executivul a ignorat ca si solutie pentru reducerea somajului absorbtia fondurilor europene destinate resurselor umane, dar si lipsa totala a dialogului social dintre ministru si factorii vizati de masurile Guvernului.

Sursa: rNews

Articol citit de 439 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor