Seitan: Niciun pensionar nu va ramane fara pensie, anul acesta

Marti, 30 Martie 2010, ora 22:39
1457 citiri
Seitan: Niciun pensionar nu va ramane fara pensie, anul acesta
foto: B1TV

Ministrul Muncii Mihai Seitan sustine ca toti pensionarii isi vor primi anul acesta pensiile, intrucat fondurile necesare au fost deja incluse in bugetul aprobat pe anul 2010.

"Niciodata statul, in momentele in care are nevoie, pentru a acoperi deficitele in bugetul pensiilor, n-o sa ezite sa acopere aceste deficite, lucru pe care l-a facut deja prin bugetul pe anul asta. Fondurile necesare pentru plata pensiilor pe intreg anul 2010 sunt alocate prin bugetul aprobat de Parlament anul acesta", declarat Mihai Seitan, marti seara, la B1TV.

"Niciun pensionar nu va ramane fara pensie anul acesta. (...) Satul nu va ajunge niciodata, decat daca nu intra intr-un colaps, sa nu-si permita sa plateasca pensiile", a mai precizat Seitan.

"Somajul va ajunge la nivelul finalului anului trecut"

De asemenea, Mihai Seitan a mai precizat ca Romania va avea crestere economica, anul acesta, in orice fel de scenariu, iar efectele acestei cresteri se vor vedea in a doua jumatate a acestui an, inclusiv in rata somajului.

"Somajul o sa mai creasca de la momentul februarie in sus, inca o luna, doua, sau trei, urmand ca dupa aceea sa inceapa incet sa scada, urmand ca la sfarsitul anului, n-a spus asta directorul FMI, dar o spun eu acum, sa scada pana la nivelul finalului anului trecut", a declarat Seitan, precizand ca are in considerare toate analizale facute de Minister.

Ministrul Muncii a mai precizat ca in bugetul pe anul acesta sunt prevazuti bani pentru o crestere medie a somajului, in lunile urmatoare, iar "indemnizatiile pentru somaj vor fi platite pentru toata lumea".

Seitan sustine ca o rata a somajului normala pentru o tara ar fi cea cuprinsa intre valorile de 5% si 8%, in conditiile in care rata somajul din Romania a ajuns la 8,3%.

"Nu pot sa acord niste sporuri care nu sunt date de lege"

Referitor la scaderile salariale semnalate de bugetari, dupa aplicarea noii legi a salarizarii si renuntarea la sporuri, Mihai Seitan a precizat ca acesta este calea catre "un sistem echitabil, chiar daca unii pierd putin, altii castiga putin, echilibrele se recreeaza".

"Nu pot sa acord niste sporuri care nu sunt date de lege, acest spor nu pot sa-l tolerez ca existand, ci pot sa fac un singur lucru: sa-l transform intr-o chestie reala, in salariu. Eu nu pot sa fac o analiza individuala la toata lumea, sa vad cat a pierdut unul, cat a pierdut altul", a mai spus ministrul Muncii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#Seitan pensii 2010, #Mihai Seitan somaj Romania, #Seitan salarii bugetari , #ministrul Muncii