Seitan: Somajul va creste in perioada urmatoare

Miercuri, 04 August 2010, ora 14:24
1506 citiri
Seitan: Somajul va creste in perioada urmatoare
Foto: agenda.ro

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat miercuri, la Antena 3, ca dupa perioada de vara somajul va creste din nou, dar rata pe care o va atinge la sfarsitul anului va fi mai mica decat la inceputului lui 2010.

"Exista posibilitatea de a reduce somajul. Va spun un lucru. Nu este o chestie superpozitiva, dar faptul ca in ultimele patru luni - datorita conditiilor de vara, motivatiilor sezoniere - somajul scade in fiecare luna, nu foarte mult, dar scade(...)

Sigur, sunt discutile acestea cu restructurarea si e un numar de oameni care se vor duce spre somaj si, ca atare, este posibil sa creasca somajul. Dar eu nu cred, dupa toate calculele pe care le fac, ca somajul la sfarsitul anului va depasi somajul de la inceputul anului", a explicat Seitan.

Ministrul a spus insa ca desi somajul va creste, rata acestuia va fi insa mai scazuta decat cea de la inceputul anului.

"Somajul la inceputul anului a fost mai mare. Am plecat cu el mare la inceputul anului datorita restructurarilor de anul trecut si situatiilor din privat mai ales. Acel somaj a inceput incet sa scada si vara a continuat sa scada.

El a ajuns la un anumit nivel si, din momentul acesta incepe sa existe o crestere care se datoreaza acestei restructurari din randul bugetarilor, pentru ca in sistemul privat, somajul a incetat, sistemul privat a inceput chiar sa angajeze putin (...) In final, cresterea aceasta de somaj n-o vad crescuta la sfarsitul anului mai mult de inceputul anului, cand a fost 8,2-8,3 la suta", a precizat ministrul muncii.

Pe de alta parte, Mihai Seitan a mai declarat ca Executivul va aproba, in circa doua saptamani, legea venitului minim garantat.

El a dat asigurari ca anul viitor nu vor avea loc reduceri ale pensiilor si nici reduceri salariale.

"Nu este luata absolut nicio decizie referitoare la un nou sistem de impozitare", a mai adaugat ministrul Muncii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#somaj Seitan venit minim, #lege salarii Executiv , #ministrul Muncii