Ce spun sindicalistii despre anuntul facut de Seitan?

Luni, 31 Mai 2010, ora 13:19
3221 citiri
Ce spun sindicalistii despre anuntul facut de Seitan?

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a anuntat luni ca salariile bugetarilor ar putea scadea din nou anul viitor. Liderii sindicali nu se arata mirati, si spun ca daca acest lucru este adevarat Romania este in faliment.

Emil Boc vinde iluzii, fiindca presedintele Traian Basescu a anuntat ca reducerea de salarii si de pensii va fi meninuta si in anul 2011, sustine Aurel Cornea, liderul FSLI.

"Domnul prim-ministru Emil Boc ne vinde iluzii in acest moment, presedintele Basescu a spus foarte clar la intalnirea cu sindicatele ca aceasta masura se va perpetua si anul viitor, bugetul pe anul viitor va fi redus cu 25% ce va permite lurea masurii de reducere a salariilor si a mentionat ca in cazul in care se vor opera reduceri de personal masive ar putea sa mai creasca salariile.

Ceea ce spune Emil Boc este fals si este numai pentru a iesi din aceasta situatie", a declarat Aurel Cornea, la Antena 3.

Liderul sindical l-a criticat si pe ministrul Muncii, Mihai Seitan, sustinand ca o reducere a salariilor de pana la 50% ar insemna ca tara este in faliment.

"Eu sunt siderat ca un ministru in guvernul Romaniei sa poata sa vina cu asemenea aberatii. Scaderea cu 50% a salariilor duce statul in faliment in mod cert, iar pe de alta parte mi se pare aceasta resemnare a acestui guvern, care in loc sa ia masuri care se impun ne ameninta cu reduceri de salarii, este iresponsabilitate.

Nu se poate sa stai cu mainile in san si sa spui ca scazi salariile fara sa iei masuri de reducere a evaziunii fiscale. Acest guvern trebuie sa faca bagajele si sa plece", a declarat Aurel Cornea.

Scaderea succesiva a salariilor va duce pana la urma la diminuarea consumului incat oamenii nu vor mai putea supravietui, a explicat liderul sindical, adaugand ca guvernul se face vinovat de genocid.

Marius Petcu, liderul confederatiei sindicale Sanitas, sustine ca guvernantii nu au dat, la discutiile cu liderii sindicali, niciun termen precis pentru aplicarea masurilor de austeritate.

"Au existat cateva runde de asa-zise negocieri in care nimeni din Guvern nu vroia sa se angajeze la un teren precis de aplicare a masurilor de austeritate. Astazi avem confirmarea ca nu se vor opri si vor continua si in 2011", a declarat, la Antena 3, Marius Petcu.

Liderul sindical a adaugat ca va fi nevoie de energia sindicatelor pentru a bloca actiunile guvernului, care isi asuma, odata cu pachetul de legi, si protestele, dar si "un sir nesfarsit de actiuni in justitie".

Gheorghe Isvoranu, presedintele federatiei sindicale Spiru Haret, sustine ca masurile Guvernului "duc la saracirea populatiei" si inseamna sa condamni o tara intreaga "la moarte lenta".

"Se poate da o Ordonanta de Urgenta cum a fost la un moment dat la anumite puteri, sa se comande decimarea oamenilor, fiecare al zecilea om sa fie omorat si probabil vor avea destui bani sa pastreze deficitul bugetar si poate asa isi vor putea pastra deficitul bugetar", a declarat Gheorghe Isvoranu.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, ca banuia ca masurile anuntate sunt doar un prim pas si ca Guvernul nu poate rezolva problemele financiare decat pe spatele saracilor.

"Era de banuit ca nu este decat o prima incercare de taiere si ca guvernul actual are o incapacitate de rezolvare a problemelor majora si va incerca pe categoriile defavorizate rezolvarea problemelor. (...) Strategia este sa se fure pe ultima suta de metri ce se mai poate fura", a declarat Bogdan Hossu.

Hossu a precizat ca, avand in vedere ca este un Guvern sustinut de patru partide, se spera ca Parlamentul sa gaseasca o alta formula care sa inlocuiasca aceasta echipa.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Mihai Seitan, #Seitan scad salariile, #salarii pensii Seitan, #reducere salarii pensii , #stiri Mihai Seitan
Comentarii
Poza qeIu
qeIu
rank 1
Din cugetarile lui Bula: Este adevarat ca munca l-a creat pe om! Dar tot asa de adevarat este ca nici odihna nu i-a facut rau... .