Ziare.com

Guvernul limiteaza ajutoarele sociale printr-un plafon (Video)

de Livia Stroie
Marti, 31 August 2010, ora 12:16

   

Guvernul limiteaza ajutoarele sociale printr-un plafon (Video)
Guvernul intentioneaza sa impuna un plafon pentru sumele primite de romani pentru ajutoarele sociale, a anuntat marti ministrul Muncii, Mihai Seitan, care a precizat ca plafonul nu a fost inca stabilit.

"Vom avea o evidenta foarte buna astfel incat suma pe care o obtin din aceste venituri sociale fie ca este indemnizatie de handicap, venit minim garantat sau altceva, sumele sa fie toate duse intr-un anumit plafon ca sa evitam situatii in care astfel prestatii se acorda pana la sume foarte mari.

S-au descoperit astfel de persoane care primeau 3.000-4.000 de lei si ajungeau sa refuze orice fel de munca platita mai prost decat primeau ei", a declarat Mihai Seitan.

Seitan a precizat ca specialistii de la Ministerul Muncii lucreaza pentru a stabili plafonul pana la care se pot primi ajutoare sociale.

Seitan a adaugat ca noul sistem va fi organizat in asa fel incat banii din ajutoarele sociale sa ajunga la familiile care au cu adevarat nevoie de ei, si ca acesta va fi reglementat de un nou pachet legislativ.

Este vorba despre "codul asistentei sociale", care ar fi, potrivit ministrului, un proiect "ce este legat de acordul de imprumut cu Banca Mondiala, FMI si Uniunea Europeana, fiind o conditie pentru realizarea transelor urmatoare".

Ministrul Seitan a precizat ca acest pachet legislativ va fi prezentat Guvernului pana la sfarsitul lunii septembrie si urmeaza sa intre in vigoare la sfarsitul lunii octombrie.

"Legea urmareste sa canalizeze sa duc resursa financiara cat mai aproape de familiile care au venituri mici", a declarat Seitan.

Seitan a adaugat ca, la controlul persoanelor cu venituri minime garantate s-au gasit foarte multe nereguli. Mai precis, dupa verificarea beneficiarilor din 70% din localitatile din tara, s-a constatat ca una din patru persoane care beneficia de ajutoare le obtineau in afara legii.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2419 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Handicap

Devenisem o tară de handicapati, dar cred ca tot asa vom rămane. Atat timp cat pe bani pe poate orice.

 

Ca sa relanseze economia nu este suficienta plafonarea!

Sa i se opreasca si CAS-ul si impozitul de 16%, sa se recupereze restantele, chiar daca n-are si sa i se puna poprire, daca n-are s-aduca de acasa diferenta!! Dup'asa un ajutor, toti vor zice precum ursul: "Mor, mor"!

 

sunt curios

"Guvernul limiteaza ajutoarele sociale printr-un plafon"
unde se pune plafonul la cap sau la picioare.Culcat sau in picioare.Din beton,lemn sau materiale compozite.
Da jurnalistica si limba romana ...grele...grele!

 

exprimare corecta ar fi fost

guvernul va plafona ajutoarele sociale.
insa,tinind seama ca e criza,aceste ajutoare trebuie SUSPENDATE. nu e normal ca indivizi alcoolici,plini de pofte,sa traiasca din banii celor care isi asuma riscul sa munceasca. daca acest guvern si cele care vor urma vor intretine aceste gunoaie,romania va deveni un tomberon. sint foarte multi care nu cistiga 3-4000 ron/luna si acesti impostori maninca,beau si se reproduc pe seama societatii incremenite de oroare.
cind va de unde,li se poate da si lor cite ceva(nu mult,o piine si 2-3 cartofi pe zi),acum e o crima sa luam din putinii bani ai celor care trudesc retrasi intr-un anonimat obscur (imi place expresia,cine doreste o poate utiliza fara indicarea sursei) pentru a pastra intacta gloata de pomanagii care trebuie sa-si reduca drastic nr. de exemplare. se gaseste de munca,dar e cool sa-ti vina banii acasa in timp ce te tratezi de mahmureala...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor