Demiteri in urma furtului de arme de la Ciorogarla

Vineri, 30 Ianuarie 2009, ora 16:21

   

Demiteri in urma furtului de arme de la Ciorogarla
Mai multe persoane cu functii inalte din Ministerul Apararii Nationale au fost demise in urma incidentului de la depozitul de arme Ciorogarla, de unde s-au furat un numar de arme, potrivit ministrului Apararii, Mihai Stanisoara.

"Regret ca ne intalnim in circumstantele acestea, as vrea sa avem o intalnire in alt cadru care sa creeze alta imagine despre Ministerul Apararii", a precizat Stanisoara in debutul conferintei de presa in care a anuntat masurile luate in urma incidentului de la Ciorogarla.

In urma acestui incident, au fost eliberati din functie cei doi caporali care efectuau serviciul de paza la depozitul de arme, Radu Cristian si Nicolae Nita, comandantul de paza Alexandru Dinu, sergentul Tudorache Marius, comandantul de pluton politie maior Cocosatu Ionel, ofiter cu Operatiile din Batalionul Tehnic Lucian Popa, maior Berheciu Catalin, seful de operatii Dumitrescu Stefan, colonel Cocioarta Marian, comandantul de brigada Oprea Haralambie, seful Directiei Contrainformatii si Siguranta Militara din cadrul Fortelor Aeriene, Maricel Popa, maiorul Uta George, generalul Croitoru Constantin, colonelul Plesanu Marcu, sef Resurse la Statul Major al fortelor Aeriene, generalul de brigada Costel Tataru, seful Sectiei Paza si Securitate in Serviciul Politiei militare din Statul Major General, colonel Constantin Pupaza si generalul de brigada Ion Ungureanu, potrivit anuntului ministrului Stanisoara.

"Dupa producerea incidentului, in momentul imediat urmator m-am deplasat la fata locului si m-am asigurat ca au fost intreprinse toate masurile legale pentru securizarea zonei. A fost anuntat Parchetul Militar si procurorii au inceput procedurile pentru a stabili circumstantele producerii evenimentului si pentru identificarea celor care se fac vinovati, a precizat ministrul, care a adaugat ca magazia a fost imediat izolata si abia joi dupa-amiaza s-a permis accesul inauntru.

Dupa efectuarea inventarului, "s-a constatat disparitia unui numar de arme, insa nu si a munitiei", potrivit ministrului, care a adaugat ca exista doar o mica probabilitate ca aceste arme sa fie folosite. Au fost sustrase pistoale, pistoale mitraliera, o pusca mitraliera, cateva baionete si cateva binocluri."Este in curs de desfasurare o ancheta a Parchetului Militar, nu va putem oferi detalii care pot consta elemente probatorii in ancheta", a declarat ministrul Stanisoara, precizand ca au fost dispuse masuri de intarire a pazei la toate unitatile si ca alaturi de ancheta penala a fost dispusa formarea unei comisii care a constatat nerespectarea serviciului de paza si o lipsa de fermitate in efectuarea serviciului de control a celor care au fost de fata.

"Mentionez ca aceste eliberari din functii sunt masuri de ordin administrativ si urmeaza ca tribunalul sa stabileasca vinovatiile", potrivit ministrului Stanisoara.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6238 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
prapangel
rank
ministrul Stanisoara a luat masurile corecte!
Ministrul a precizat corect, un numar de arme, important este ca nu s-a furat si munitie ca atunci era mai grav.
Chiar vreti sa stiti numarul de arme care s-au luat?
Lasati procurorii sa-si faca meseria, nu noi suntem cei care trebuie sa stim neaparat cate arme(spectrul e mai larg)s-au sustras, ci organele de ancheta.
rank
Trebuia sa-si dea demisia!!!
Ce ar mai fi urlat seful suprem daca ministrul apararii ar fi fost un liberal??? Treaba e groasa, daca furtul a avut loc pe bune si nu e o inscenare a anumitor institutii din asta care se ocupa cu inscenari. Cei care au furat aceste zeci de kalasnicoave cu pat rabatabil au facut-o pentru ca au de gind sa execute actiuni, in tara folosindu-se tocmai de aceste arme. Nu le-au furat de dragul de a le fura ca sa le vind.
apevist
rank
gelule
ori esti prost ... informat ori nu ai facut armata. Munitia nu se depoziteaza niciodata in acelasi loc (in aceasi magazie) cu armamentul, in afara locurilor unde este utilizata zilnic: corp de garda sau personal de serviciu. Daca ii citezi pe cei de la JN e clar: esti la fel de batutu in cap ca si ei
rank
apevistule simteai nevoia sa jignesti???
Nu in aceeasi incapere cu armele dar in aceeasi cladire da. In rest, sa te dai cu capul de perete, fa un cerc, cind se va recunoste oficial ca s-a furat si munitia aferenta.
Tinta *** nr 8
rank
supozitii si aberatii
pt gelu

asta este o supozitie, nu putem sti ce au (avut) in plan cei care le-au sustras.

pt apevist

esti prost...de gura,nu vad unde a zis gelu ca au furat si munitie din acelasi loc, el a facut o supozitie ca se vor folosi in tara. poate aveau munitia mostenire...dar daca a zis domnul ministru ca este putin probabil sa fie aceste arme ca nu au furat si munitia, bineninteles ca din alte surse nici nu poate fi procurata...asa ca apevistule bati campii.
apevist
rank
gelu+tinta nr.8=0 (zero)
Informatia este ca s-a spart o (1 buc.)magazie de armament. Deci e clar ca acolo nu are ce sa caute munitia. Aia o fi in alte magazii, care nu au fost sparte. Asa ca baieti ganditi cu capul vostru, daca aveti ceva in el, bineinteles...
rank
Tinta *** nr. 8, daca nu e facatura a serviciilor secrete???
Ca in cazul rapirii ziaristilor, ci furtul e pe bune, indivizii care au furat armele nu isi puneau pielea la saramura, doar sa le fure de dragul de a le fura riscind sa faca 15-20 de ani de puscarie. Cei care au executat spargerea au stiut exact de ce le fura. Au furat kalasnicoave cu pat rabatabil, iar cu o asemenea arma de asalt perfomanta in mina unui profesionist si citeva incarcatoare pline se poate face un prapad grozav intr-un oras aglomerat. Iar cu o mitraliera ce sa mai vorbim, asa ca e groasa rau de tot daca armele au fost furate pe bune. Multumesc pentru raspunsul dat apevistului.
Tinta V.aca nr 8.
rank
pt apevist: Eu nu sunt zero poate tu!
da informatia este ca s-a spart o magazie de armament si care e problema?
tot asa informatiile erau ca PSD fura tot, niste hoti etc si dupa aia am vazut altceva...
eu nu am zis ca sigur s-a furat munitia, dar a spune ca nu s-a furat munitie si acele arme e putin probabil sa fie folosite sunt hilare! nu stim ce este acolo, nu stim cand s-au furat, nu zic ca e vina actualului ministru...

am mai spus-o un om care nu are ceva de spus si se simte mai slab simte nevoia sa jigneasca.
ioan_m
rank
CV-ul generalului CROITORU...un general, profesionist ' cat zece '
CEVA E PUTRED ....Domnul Constantin Croitoru s-a născut in localitatea Ditesti, judetul Prahova, pe data de 5 mai 1952. A absolvit Scoala Militară de Ofiteri de Aviatie, specialitatea piloti in anul 1974. A urmat cursurile Academiei de Inalte Studii Militare in perioada 1981-1983. După terminarea studiilor a fost numit in functia de instructor sef la Divizia 70 Aviatie. A indeplinit functii de comandant de bază, divizie aeriană, comandament operational aerian, sef al Directiei Operatii si director adjunct in Statul Major General, apoi director general al Directiei Generale de Informatii a Armatei. Generalul Croitoru are o vastă experientă de zbor, acumuland pană in prezent un număr de 1500 ore de zbor pe diferite tipuri de aeronave (MiG-15, MiG-21 LanceR, MiG-29, HONG-5, IAR-316). Este căsătorit si are un fiu. STUDII: • Scoala Militară de Ofiteri de Aviatie, 1974; • Academia Militară, sectia aviatie si apărare antiaeriană, 1983; • Curs postacademic de comandanti de brigăzi (regimente), 1993; • Curs de perfectionare in conducerea strategică, 1996; • Curs de limbă engleză la Academia de Inalte Studii Militare, 2000; • Colegiul National de Apărare, 2001; • Curs de limba engleză, Canada, 2002; • Curs pentru pregătirea personalului didactic, Bucuresti, 2006; • Curs nivel inalt "Securitate si bună guvernare", Colegiul National de Apărare, 2006. FUNCŢII INDEPLINITE: • 1974-1981 - pilot, pilot sef si comandant patrulă la Regimentul 57 Aviatie Vanătoare; • 1983-1984 - comandant de patrulă la Regimentul 57 Aviatie; • 1984-1990 - instructor sef la Divizia 70 Aviatie; • 1990-1993 - instructor de zbor la Comandamentul Aviatiei Militare; • 1993-1994 - ofiter 1 birou pregătire metodică la Statul Major al Aviatiei si Apărării Antiaeriene; • 1994-1995 - loctiitor al comandantului pentru zbor la Divizia 70 Aviatie; • 1995-1998 - loctiitor al comandantului pentru zbor la Corpul 1 Aviatie si Apărare Antiaeriană “Siret"; • 1998-2000 - loctiitor serviciu doctrină si instructie la Statul Major al Fortelor Aeriene; • 2000-2001 - sef de stat major la Divizia 1 Aeriană “Siret"; • 2001-2002 - comandant al Bazei 90 Transport Aerian; • 2002-2003 - comandant al Diviziei 1 Aeriene; • 2003-2005 - comandant al Comandamentului Operational Aerian Principal; • martie-iulie 2005 - sef al Directiei Operatii din Statul Major General; • 2005-2006 - director adjunct al Statului Major General; • 2006-2007 - director general al Directiei Generale de Informatii a Armatei; Din luna martie 2007 indeplineste din care a fost demis. DATE DE INAINTARE IN GRAD: • 1974 - Locotenent; • 1977 - Locotenent major; • 1981 - Căpitan; • 1986 - Maior; • 1990 - Locotenent colonel; • 1994 - Comandor; • 2001 - General de flotilă aeriană; • 2004 - General maior; • 2006 - General locotenent
NIKIPERCEA
rank
PREA MULT ZGOMOT PENTRU NISTE JEGURI
Cind iti doresti ceva .....mai faci si cite o diversiune,cineva a inteles cam despre ce e vorba.
un cetatean
rank
ca sa faci rost de munitie este mult mai usor! asa ca...!; .... idea este ca nu trebuia sa existe un astfel de eveniment;....hotul de masini nu-si pune problema carburantului;...pt. mine nu conteaza cate arme s-au furat, ci faptul ca s-au furat(chiar si una era suficient);...acum aceste masuri ma lasa rece... care au fost masurile de prevenire si de securitate?
rank
S-a furat si munitia!!!
Dar nu vor sa recunoasca pentru a nu speria populatia. In Jurnalul National se specifica tocmai ca, conform unor surse din judiciar s-a furat si munitia aferenta. Daca magazinele care vind arme de vinatoare vind si munitia aferenta cum credeti ca, armata nu tine munitia in aceleasi depozite in care se afla si armele de foc?
rank
S-a furat si munitia!!!
Dar nu vor sa recunoasca pentru a nu speria populatia. In Jurnalul National se specifica tocmai ca, conform unor surse din judiciar s-a furat si munitia aferenta. Daca magazinele care vind arme de vinatoare vind si munitia aferenta cum credeti ca, armata nu tine munitia in aceleasi depozite in care se afla si armele de foc?
sveik
rank
"exista doar o mica probabilitate ca aceste arme sa fie folosite"...
le-au sterpelit doar pentru colectie. cine stie care este adevarul: ce si cat au furat. daca au demis atatia e mai mult ca sigur ca a disparut si altceva decat cateva puscoace.
ioan_m
rank
nu poti schimba un general de aviatie, specialist in arma, pt ca niste subordonati nu pazesc un depozit !
domnul general Croitoru a incercat sa schimbe ceva in aviatia militara! eu sunt pilot militar si stiu ce spun...este un comandant care nu putea fi clintit usor, pt ca este un profesionist! asta pe mine ma sperie...chiar a deranjat asa de mult? este un lucru foarte grav ceea ce s-a intamplat la ciorogarla, dar prea simplu se demite un sef de arma...
sifonarul
rank
OARE
Dupa 1989 nu numai in armata ci si in servicii au fost dati afara toti profesionistii. Oare de ce sa fie nevoie intr-un stat vasal imperialismului american si mondial de profesionisti. E nevoie de slugi, de nulitati. Ce e asa greu de inteles. Trebuie eliminat tot ce inca poate fi un pericol ptr. masoneria mondiala si noua sa ordine. Armata daca mai are profesionisti cu putina coloana vertebrala va renunta la acestia la ordinul politicului. Ce Dumnezeu nu va este clar ?
rank
Daca ???
Seful Resurselor al Statului Major al fortelor Aeriene, generalul de brigada Costel Tataru, nu a fost de acord cu achizitionarea avioanelor F-16 la mina a doua, aceasta spargere e opera serviciilor secrete, a unui anumit serviciu secret la ordinul direct al lui Basescu. Iar depozitul de la Cioroghirla a fost ales in mod special deoarece acest depozit se afla in subordinea Statului Major al Fortelor Aeriene. In locul generalului demis numindu-se un general care este pe aceeasi linie cu Basescu vis-a-vis de achizitionarea avioanelor americane de la fiare vechi. Iar in acest caz, armele vor fi gasite intr-o anumita locatie peste citva timp fara a fi descoperiti si adevaratii vinovati iar Basescu intr-o anumita sedinta viitoare a CSAT, dar pina in alegerile prezidentiale, va aproba cumpararea avioanelor F-16 vechi si pe miliarde de dolari acesta tragindu-si comisionul substantial.
ioan_m
rank
cititi CV-ul generalului CROITORU...un general, profesionist ' cat zece '
Constantin Croitoru s-a născut in localitatea Ditesti, judetul Prahova, pe data de 5 mai 1952. A absolvit Scoala Militară de Ofiteri de Aviatie, specialitatea piloti in anul 1974. A urmat cursurile Academiei de Inalte Studii Militare in perioada 1981-1983. După terminarea studiilor a fost numit in functia de instructor sef la Divizia 70 Aviatie. A indeplinit functii de comandant de bază, divizie aeriană, comandament operational aerian, sef al Directiei Operatii si director adjunct in Statul Major General, apoi director general al Directiei Generale de Informatii a Armatei. Generalul Croitoru are o vastă experientă de zbor, acumuland pană in prezent un număr de 1500 ore de zbor pe diferite tipuri de aeronave (MiG-15, MiG-21 LanceR, MiG-29, HONG-5, IAR-316). Este căsătorit si are un fiu. STUDII: • Scoala Militară de Ofiteri de Aviatie, 1974; • Academia Militară, sectia aviatie si apărare antiaeriană, 1983; • Curs postacademic de comandanti de brigăzi (regimente), 1993; • Curs de perfectionare in conducerea strategică, 1996; • Curs de limbă engleză la Academia de Inalte Studii Militare, 2000; • Colegiul National de Apărare, 2001; • Curs de limba engleză, Canada, 2002; • Curs pentru pregătirea personalului didactic, Bucuresti, 2006; • Curs nivel inalt "Securitate si bună guvernare", Colegiul National de Apărare, 2006. FUNCŢII INDEPLINITE: • 1974-1981 - pilot, pilot sef si comandant patrulă la Regimentul 57 Aviatie Vanătoare; • 1983-1984 - comandant de patrulă la Regimentul 57 Aviatie; • 1984-1990 - instructor sef la Divizia 70 Aviatie; • 1990-1993 - instructor de zbor la Comandamentul Aviatiei Militare; • 1993-1994 - ofiter 1 birou pregătire metodică la Statul Major al Aviatiei si Apărării Antiaeriene; • 1994-1995 - loctiitor al comandantului pentru zbor la Divizia 70 Aviatie; • 1995-1998 - loctiitor al comandantului pentru zbor la Corpul 1 Aviatie si Apărare Antiaeriană “Siret"; • 1998-2000 - loctiitor serviciu doctrină si instructie la Statul Major al Fortelor Aeriene; • 2000-2001 - sef de stat major la Divizia 1 Aeriană “Siret"; • 2001-2002 - comandant al Bazei 90 Transport Aerian; • 2002-2003 - comandant al Diviziei 1 Aeriene; • 2003-2005 - comandant al Comandamentului Operational Aerian Principal; • martie-iulie 2005 - sef al Directiei Operatii din Statul Major General; • 2005-2006 - director adjunct al Statului Major General; • 2006-2007 - director general al Directiei Generale de Informatii a Armatei; Din luna martie 2007 indeplineste din care a fost demis. DATE DE INAINTARE IN GRAD: • 1974 - Locotenent; • 1977 - Locotenent major; • 1981 - Căpitan; • 1986 - Maior; • 1990 - Locotenent colonel; • 1994 - Comandor; • 2001 - General de flotilă aeriană; • 2004 - General maior; • 2006 - General locotenent
rank
Daca ??? Daca ??? Daca???
Seful Resurselor al Statului Major al Fortelor Aeriene, Generalul de Brigada Costel Tataru si Seful Statului Major al Fortelor Aeriene Constantin Croitoru, nu au fost de acord cu achizitionarea avioanelor f-16 la mina a doua, aceasta spargere e opera serviciilor secrete, a unui anumit serviciu secret la ordinul direct al lui Basescu iar depozitul de la cioroghirla a fost ales in mod special deoarece acest depozit se afla in subordinea statului major al fortelor aeriene. In locul celor demisi numindu-se altii care sunt pe aceeasi linie cu Basescu vis-a-vis de achizitionarea avioanelor americane de la fiare vechi. iar in acest caz, armele vor fi gasite intr-o anumita locatie peste citva timp fara a fi descoperiti si adevaratii vinovati iar Basescu intr-o anumita sedinta viitoare a csat, dar pina in alegerile prezidentiale, va aproba cumpararea avioanelor F-16 vechi si pe miliarde de dolari acesta tragindu-si comisionul substantial.
hahoha
rank
un numar de arme???
ce inseamna "un numar de arme"? ce stil au sa ne tina dezinformati.... aia cred ca au plecat de acolo cu camioanele de arme, ca de la fabrica!!!
valentin.m
rank
HOTI STRIGA HOTI, asa fac evreii si membri pdsr-psd cand sunt prinsi la furat
Acest furt foarte mult mediatizat este fabricat pentru ca sa atraga atentia cetatenilor romani de la problemele lor curente SARACIE, FOAMETE, SOMAJ, pentru a mai arunca ceva personal in strada, asa cum zic cei 20% si pentru a cumpara arme si avioane expirate de la NASA SI din COSMOSUL IMPERIALIST AMERICAN, iar clasa PULITICA ZIC CA NU AU BANI PENTRU CETATENI ROMANIEI.
Un popor cum se CONTROLEAZA un popor?Prin saracie, foamete, somaj si sa ajunga sa traiasca ca SOBOLANII, ANALFABETISM,LIPSA SALARIILOR si altele. Asta inseamna un popor SUBJUGAT unor CRIMINALI, MAFIOTI SI TERORISTI care de 19 ani nu produc nimic pentru romania si poporul roman, dar fabrica MINCIUNI CRIMINALE SI TERORISTE pentru A AJUNGE LA PUTERE SI A FOLOSI BANII NATIUNII romane PRIN FIRMELE LOR PARTICULARE pentru EI SI FAMILIILE LOR.
Cum face clasa politica acum,evreii o fac dintotdeauna: 11 septembrie 2001, criza petroliera in america si pentru ca aveau nevoie de petrol care ajunsese la 160 de dolari bariliu, au omorat mii de americani pentru a putea ataca IRAKUL. Privit la noi isi darama si distruge propriile cimitire(cimitire pazite de firme de paza) si pe urma da vina pe cetateni romaniei pentru a fi considerati ANTISEMITI si atacata romania.
Acum vorbesc de viitoare acte teroriste.
Pardon cine vorbeste de Acte TERORISTE?
TERORISTI SI CRIMINALI ROMANIEI DIN TOATE PARTIDELE POLITICE care nu respecta legile fabricate si votate de EI numai pentru a fi VBOTATI, iar dupa VOT si dupa ce ajung in fruntea TARI incep PRIGOANA IMPOTYRIVA POPORULUI refuzand sa plateasca salarii si mai mult ii arunca in strada cu datorii la intretinere si la banci pentru a fi vanati si distrusi.
sifonarul
rank
CATA DREPTATE AVETI
oare ce a mai ramas de distrus in aceasta tara ? A inceput sa-mi fie rusine ca am fost si eu in armata candva. Ce au de gand acesti asa zisi >DEMOCRATI> AJUNSI LA PUTERE DUPA 1989 CU ACEASTA TARA. Domnilor si tradarea de tara se pedepseste. Ati distrus tot in aceasta tara...industrie, agricultura, invatamant, sanatate, armata, etc. Nu va e frica ca o sa fiti trasi pana la urma la raspundere. Nu va e rusine de voi .
observ
rank
Cine se aseamana..
Du-te ba la balamuc si nu mai intoxica lumea.Cine *** ti-a iar invoire? Ia-l si pe urmatorul, care te aproba!
valentin.m
rank
Tu ne OBSERVI pe ni cei care scriem aici, dar mare pacat ca nu OBSERVI criminali si teroristi romaniei.
Tinere eu cred ca tu ai tinata pe cei care scriu AICI, dar nu OBSERVI barna din ROMANIA.
Esti departe de realitate ori esti EVREU IMPUTIT, CRIMINAL SI IMPERIALIST sau membru PDSR -PSD partid criminal si terorist votat de hoti de porci noaptea din satele si comunele romaniei, violatori, hoti de masini si vanzatori de droguri pentru fonduri pentru partid, adica pentru PDSR.
care armata, ce armata
rank
Armata de rang inalt o adunatura de mafioti
Toata Armata din Romania din structurile de conducere este praf. Nu s-au ocupat decat de tranzactii de toate felurile inclusiv cu pamanturi ,camatarii ,constructii de case cu mana de lucru soldatii ,afaceri tenebroase pe bani multi vezi afacerea Calinescu.Un tembelism fara capat sub umbrela politica. Armata este doar cea care lupta in afara. Restul este doar o jungla a afaceristilor numiti militari de cariera de rang inalt. Nu se stie cand s-au furat armele si mai ales nu o sa spuna nimenui cate.Sunt intretinuti de noi ca sa faca afaceri. Epoletii afacerilor. Si cand te gandesti ca mor militari adevarati si ei primesc onorurile si bani ca stau la caldurica!!
observ
rank
Cine se aseamana..
Ciocu mic, neinstruitule!
valentin.m
rank
Bai, OBSERVATOR tu esti extraterestru sau dupa alta planeta?
Dupa alegerile din 2004 a inceput RAPIREA JURNALISTILOR.
Cine sunt rapiti si rapitori?
Cine a participat la acest SCENARIU pentru a atrage atentia asupra faptului ca se virau bani in firmele PARTICULARE ALE CLASEI PULITICE si in ONG-uri masonice si sataniste.
Cine l-a ajutat pe OMAR HAYSSAM SI GASCA sie, sri, cia, mosad sa spele putina, dar pentru cultura celor care scriu si citesc aici sa stie ca consulul GENERAL al AMBASADEI AMERICI INDIFERENT DE TARA ESTE SEFUL CIA.
prapangel
rank
ministrul Stanisoara a luat masurile corecte!
Ministrul a precizat corect, un numar de arme, important este ca nu s-a furat si munitie ca atunci era mai grav.
Chiar vreti sa stiti numarul de arme care s-au luat?
Lasati procurorii sa-si faca meseria, nu noi suntem cei care trebuie sa stim neaparat cate arme(spectrul e mai larg)s-au sustras, ci organele de ancheta.
tamerlan
rank
de ce ? armata e cu noi
Intotdeauna peste tot in lume oficialitatile responsabile de un eveniment trateaza cu o crasa nesimtire opinia publica cea care plateste toate costurile existentei lor . Au fost furate citeva ... citeva ... Adica este un secret de stat cite arme s-au furat? Din surse am aflat ca se face contrabanda cu arme si ca au fost furate citeva mii la nivel national.. de aici cite? Armata ar trebui sa angajeze civili sa pazeasca obiectivele pt ca serviciul militar este o rusine . Si nu inteleg ..,,au fost demisi...' adica i-a dat afara din armata?/ I-a trecut in rezerva? Sau doar mutati in alte posturi?/ Mi-e si scirba cind citesc increderea populatiei in popa si soldat ...popa vrea sa fie si drac si soldatul sa fie si hot ..
Toma.
rank
Diferente
Exista diferente intre imbogatitii prin inginerii financiare si cei care au facut comert "cinstit" cu arme livrate in ciuda embargourilor?

Exista interlopi "curati" (altii decat parlamentarii) si interlopi "rai"?

Pe scurt, este o infectie locala, sau o boala de sistem asta cu armele si cele de pe langa, la noi? (Si cand spun "pe langa", ma refer la Loganuri, TABuri, contracte pentru pusti de sticla, barci pneumatice, elicoptere si avioane, terenuri si ternuri de fotbal, si inca la multe altele...)
gelu
rank
Daca au demis atitia, e groasa!!!
Peste 50 de kalasnicoave si o mitraliera cu munitia aferenta nu e de joaca.
io si TU
rank
Pardon , munitia , adica CE ? Aloo unde traiti ???
pai daca dati o raita printe tiganii banateni gasiti munitie mai multa cit are o unitate militara , ia incercati si vedeti daca mint , ca sa nu mai zic despre munitia adusa de la bulgari si moldoveni...
Vali P.
rank
Primul care trebuia sa-si dea demisia este chiar ministrul Ap
Nu mai au de unde sa ia bani pentru a-si indeplini promisiunile facute in campania electorala.
Nu cunosc persoanele demise dar mi se pare ciudat sa demiti o persoana care are doar anumite atributii in administrarea resurselor si care are locul de munca intr-o alta unitate decat cea mentionata. Vinovati sunt cei care trebuiau sa pazeasca depozitul. Daca tot demitem de ce sa nu incepem cu ministrul?
Oare ce se ascunde in spatele acestei actiuni?
bogdan camionagiul
rank
Idiotenie tipic ceausista!
Se demit "persoane cu functii inalte din Ministerul Apararii Nationale" pentru ca niste berbeci dintr-o unitate de la Cuca Macaii habar n-au ce-i aia armata!
Si angajeaza sa pazeasca un depozit de armament, pe nea Gheorghe, pensionar si fost pandar la CEAPE, ca are CV in domeniu!
Armament in dotare pentru misiunea de paza si aparare: bata de lemn de prun cu care mana oile proprietate personala pe izlaz!
Mai, am facut armata inainte sa cada tabloul lui ceausescu, cu dotari nu subtirele ci jalnice si cu tembelismul politic de rigoare!
Dar consemnul de paza in misiune de garda venea inaintea constitutiei romaniei de pe atunci!
Am facut culcat si salt inainte cu un maior care a gasit, desteptul pamantului, ca mai bine nu-i scoala pe cei din punctul de control acces in unitate ci, SARE GARDUL!
Maama si plouase de curand!
Credeti c-am patit ceva, in afara ca am devenit beneficiarul unei uri sanatoase a maiorului? NIENTE! Eram soldat in garda si mi-am facut datoria!
Dreacii il gaseau, daca dadeau de vreun navleg cucaind in post sau cu ochii dupa ciori!
Nu bulaul era rasplata ci batalionul disciplinar de la topraisar sau babadag (tropaisar si bagdad, cum le ziceam p-atunci!).
Stiu ce spun, c-am mancat garda de m-a gasit!
Astia de-acum cica sunt meseriasi intr-ale armelor, dar vad ca sunt mai dushi decat cei din armata prezidentelui moses chombe de prin africa angoleza de-atunci!
Asta era aprecierea suprema: ce faci, bai, te crezi in armata lui chombe?
Adica erai tuta rau de tot, paralel complet cu lumea dezlantuita!
Sa nu dea Seful de sus sa avem nevoie de "luptatorii" astia!
gelu
rank
Daca ???
Seful Resurselor al Statului Major al fortelor Aeriene, generalul de brigada Costel Tataru, nu a fost de acord cu achizitionarea avioanelor F-16 la mina a doua, aceasta spargere e opera serviciilor secrete, a unui anumit serviciu secret la ordinul direct al lui Basescu. Iar depozitul de la Cioroghirla a fost ales in mod special deoarece acest depozit se afla in subordinea Statului Major al Fortelor Aeriene. In locul generalului demis numindu-se un general care este pe aceeasi linie cu Basescu vis-a-vis de achizitionarea avioanelor americane de la fiare vechi. Iar in acest caz, armele vor fi gasite intr-o anumita locatie peste citva timp fara a fi descoperiti si adevaratii vinovati iar Basescu intr-o anumita sedinta viitoare a CSAT, dar pina in alegerile prezidentiale, va aproba cumpararea avioanelor F-16 vechi si pe miliarde de dolari acesta tragindu-si comisionul substantial.
valentin.m
rank
UN RAND SCRIS AICI FACE MAIL MULT DECAT 1000 DE ARME FURATE DE UNDE VREA CLASA PULITIFCA CRIMINALA SI TERORISTA
Romania, adevarati criminali si teroristi sunt in frunte natiei care ne fura, jefuiesc si infometeaza.
un coleg
rank
amiralul marin si gen oprea sa plece
sa-si dea demisia amiralul marin si pacostea asta de oprea care a ajuns sef pe turnatorii si cadouri,in rest e vai mama lui de general nu stie nimic
LIBERALUL
rank 1
Armele nu au fost furate ci "luate"!
Aplicatie cu capete ..picate !
Ce nu se "plecau"
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor