Stanisoara: Acordul privind forta aeriana NATO aduce multe avantaje

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 20:10
927 citiri
Stanisoara: Acordul privind forta aeriana NATO aduce multe avantaje

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului Suplimentar la Memorandumul Multilateral de intelegere privind Programul Comun NATO E-3A, avantajele fiind, potrivit ministrului Apararii, imbunatatirea controlului spatiului aerian si posibilitatea folosirii aeronavelor NATO.

Astfel, Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului Suplimentar la Memorandumul Multilateral de intelegere privind Programul Comun NATO E-3A, semnat la 6 decembrie 1978, completat la 10 decembrie 1990, amendat la 13 august 1997, si a Acordului Suplimentar la Memorandumul de intelegere pentru operatii si sprijin al Fortelor Aeroportuate a NATO de Avertizare Timpurie si Control, semnat la 26 septembrie 1984 si revizuit la 27 martie 2003, semnate la Bucuresti la 19 martie 2009.

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Stanisoara a declarat, la inceputul sedintei de miercuri a Executivului, ca exista mai multe avantaje prin participarea la programele de modernizare a fortei aeropurtate NATO de avertizere timpurie si control.

"Romania poate identifica solutii si sisteme tehnice moderne care pot fi achizitionate pentru modernizarea inzestrarii Armatei, deoarece din punct de vedere tehnic aceasta forta este cea mai moderna forta de avertizare timpurie din cadrul NATO.

Principalele avantaje sunt reprezentate de imbunatatirea controlului spatiului aerian al Romaniei la inaltimi medii si mici si a supravegherii zonei economice exclusive din Marea Neagra in cadrul unor evenimente politice de inalt nivel sau manifestari internationale de mare anvergura organizate de tara noastra, precum si in cazul unei calamitati naturale, situatii de criza si razboi, prin avantajul de a utiliza aeronavele apartinand Fortei, dar si prin posibila implicare a industriei romanesti in activitati de reparatii, intretinerea aeronavelor si a altor echipamente din inzestrarea Fortei", a spus Stanisoara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Mihai Stanisoara acord NATO, #imbunatatire control aerian , #ministrul Apararii