Stanisoara: MApN nu e implicat in contractul cu explozibili

Miercuri, 26 August 2009, ora 19:48
1339 citiri
Stanisoara: MApN nu e implicat in contractul cu explozibili

Ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, a precizat, miercuri, ca raspuns la solicitarea presedintelui PNL, Crin Antonescu, ca MApN nu are nicio implicare in contractele de delaborare de munitie derulate de Uzina Mecanica Babeni cu firme.

"Referitor la solicitarea dumneavoastra de a clarifica public daca Ministerul Apararii Nationale avea cunostinta de operatiunile de delaborare de munitie derulate de S.C. Uzina Mecanica Babeni S.A., in cadrul unor contracte incheiate cu alti operatori economici, va fac cunoscut faptul ca M.Ap.N. nu are nicio implicare in aceste contracte", se arata in comunicatul semnat de ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, se arata intr-un comunicat, remis, miercuri, agentiei NewsIn.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anuntat, marti, ca, in calitate de presedinte al PNL, de senator, a adresat cereri oficiale unor institutii ale statului roman pentru a primi raspunsuri la acuzatii formulate in aceste materiale, mentionand ca se adreseaza ministrului Justitiei, ministrului de Interne si ministrului Afacerilor Externe.

"In toate aceste privinte, eu cred ca institutiile statului roman trebuie sa dea raspunsuri imediate si clare, in care sa asume responsabilitatea, pentru ca opinia publica interna si internationala sa stie cum au stat lucrurile. Daca aceste lucruri sunt adevarate sau nu, noi nu putem afla decat de la institutiile care asuma responsabilitatea in momentul in care afirma ceva", a afirmat Antonescu.

Presedintele liberal a mentionat ca, daca nu sunt aduse clarificari pana la inceputul sesiunii parlamentare, liderii grupurilor parlamentare ale PNL vor initia demersuri ca aceste acuzatii sa fie cercetate de comisiile parlamentare - Comisia pentru aparare si ordine publica, Comisia de supraveghere a SRI, Comisia de supraveghere a SIE.

O solicitare similara, privind clarificari din partea institutiilor statului, a fost formulata luni de PSD. Daca PNL va cere comisie de ancheta pentru Mircea Basescu, si PSD va discuta acest lucru in interiorul formatiunii, a declarat luni secretarul executiv al PSD, Lia Olguta Vasilescu, care a adaugat ca social-democratii cer institutiilor statului "sa faca lumina in acest caz".

Citeste si:
Eșecul PSD de la Sectorul 1. Cum încearcă social-democrații să ascundă rușinea referendumului ratat împotriva lui Clotilde Armand
Eșecul PSD de la Sectorul 1. Cum încearcă social-democrații să ascundă rușinea referendumului ratat împotriva lui Clotilde Armand
La un an de zile după ce au început să strângă primele semnături, PSD alături de alte cinci partide nu au reușit să strângă îndeajuns de multe semnături pentru organizarea...
Ministerul Transporturilor vrea să mai cumpere încă 20 de trenuri electrice. Pe ce trasee vor circula
Ministerul Transporturilor vrea să mai cumpere încă 20 de trenuri electrice. Pe ce trasee vor circula
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri, 10 august, că începe o nouă licitaţie pentru încă 20 trenuri electrice de lung parcurs. ”Autoritatea pentru Reformă...
Comentarii