Stanisoara avertizeaza presedintii sectiilor de votare: Nu cedati presiunilor USL

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 21:59
2683 citiri
Stanisoara avertizeaza presedintii sectiilor de votare: Nu cedati presiunilor USL
Foto: www.mihaistanisoara.ro

Liderul PDL Mehedinti Mihai Stanisoara a facut, luni, un apel la toti cei care vor fi presedinti de sectii de votare la alegerile parlamentare, indemnandu-i sa nu cedeze "presiunilor" USL si sa nu devina complici "in furt si la aceste alegeri".

"Ce s-a intamplat in judetul Mehedinti in timpul referendumului pentru demiterea Presedintelui este o rusine nationala. Ca locuitor al judetului Mehedinti si al municipiului Drobeta Turnu-Severin, m-am simtit umilit cand presedintele Consiliului Judetean, USL-istul Adrian Duicu a raportat o prezenta la vot de peste 70%, a doua din tara.

A fost in mod evident o frauda de proportii pe care cei de la USL in frunte cu Duicu au sperat ca pot sa o tina sub pres si chiar sa o repete in decembrie. Iata ca justitia din Romania isi face datoria, iar cei care au fraudat alegerile, la presiunea celor din PSD si PNL acum vor raspunde in fata legii", a sustinut prim vicepresedintele PDL intr-un comunicat de presa.

Stanisoara a facut un apel la toti cei care vor fi presedinti de sectii de votare la alegerile parlamentare sa nu cedeze "presiunilor" USL pentru a le deveni "complici in furt".

ARD si-a lansat candidatii: Blaga - Hai sa repornim Romania! Doamne ajuta!

"Fac un apel la cei ce vor fi presedintii sectiilor de votare la alegerile din 9 decembrie. Stiu ca se fac presiuni asupra dumneavoastra din partea celor de la USL pentru a le deveni complici in furt si la aceste alegeri. Nu cedati presiunilor. Nu va riscati libertatea. Iar pe Adrian Duicu il somez sa se opreasca din practicile murdare si santajele pe care le pune in aplicare. Vorba romanului: s-a cam apropiat funia de par!", a punctat democrat-liberalul.

De asemenea, prim vicepresedintele PDL a mai spus ca trimiterea in judecata a celor trei presedinti de sectii de votare arata Stanisoara face apel la presedintii sectiilor de votare la alegeri sa nu fie complicii USL la furtclar" ca USL utilizeaza orice mijloc Stanisoara face apel la presedintii sectiilor de votare la alegeri sa nu fie complicii USL la furtchiar si ilegal" pentru a-si atinge scopurile politice.

Frauda la referendum: 3 presedinti de sectii si un membru, trimisi in judecata

"In incheiere, vreau sa subliniez ca trimiterea in judecata a celor trei presedinti de sectii electorale arata clar ca USL utilizeaza orice mijloc, chiar si cel ilegal, pentru a-si atinge scopurile politice. Acest lucru este inadmisibil intr-un stat european. Incercarea de a frauda votul romanilor este raspandita la nivelul intregii tari, iar presedintii sectiilor de votare sunt doar pionii. Sa speram ca ii vom vedea adusi in fata legii si pe papusari", a opinat Mihai Stanisoara.

Trei presedinti si un membru al unor sectii de votare din judetul Mehedinti au fost trimisi in judecata, in dosarul "Fraude la referendum", a informat luni Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile in dosarul "Fraude la referendum" - Mehedinti si au dispus, luni, punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatilor: Dumitru Mirea, Liviu Catalin Bondoc, Gheorghita Burcu si Manuela Carina Micu, pentru savarsirii infractiunii prevazute de art. 55 alin. 1 din Legea nr. 3/2000.

Inculpatii sunt acuzati ca au intocmit in fals mai multe documente ale birourilor electorale, ca au inscris pe lista ce atesta prezenta la urne a mai multor persoane de mai multe ori sau a unor persoane care nu au formulat cerere in acest sens, fapta urmata de introducerea in urna a unui numar de buletine de vot egal cu cel al persoanelor inscrise, validand, astfel, prezenta persoanelor mentionate in fals.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Drobeta Turnu Severin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Stanisoara apel complici USL, #Stanisoara apel sefi sectii, #Stanisoara sefi sectii votare , #PDL