Antonescu: Stanisoara va primi functia de vicepresedinte PNL. Nu e vorba de traseism (Video)

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 14:46
2954 citiri
Antonescu: Stanisoara va primi functia de vicepresedinte PNL. Nu e vorba de traseism (Video)
Foto: B1 TV

Crin Antonescu a anuntat ca Mihai Stanisoara, fost lider al deputatilor PDL, inscris miercuri in PNL, va primi o functie de vicepresedinte cu atributii executive pe domenii legate de siguranta nationala si a respins ideea ca acesta ar putea fi acuzat de traseism.

La conferinta de presa la care s-a facut anuntul intrarii lui Mihai Stanisoara in PNL, Crin Antonescu l-a prezentat pe acesta ca fiind "un om pe care orice partid doreste sa il aiba in randurile sale", reamintind ca Stanisoara are o "statura politica", fiind lider al grupului parlamentar al PDL din Camera Deputatilor si avand o "vasta experienta in domenii de competenta" care tin de "proiecte speciale".

Liderul PNL a subliniat ca Stanisoara a fost ministru al Apararii, consilier prezidential pe probleme de securitate nationala, presedinte al comisiei de aparare din Senat, membru si conducator chiar al unor comisii internationale din Camera Deputatilor sau Senat, el avand o "pregatire si experienta de exceptie".

Crin Antonescu a anuntat ca a decis sa propuna conducerii PNL ca Mihai Stanisoara sa primeasca, prin derogare, functia de vicepresedinte al PNL pe domenii care tin de securitatea nationala.

"Este decizia mea, vreau sa precizez ca domnul Stanisoara nu a reclamat o asemenea pozitie(...) O salut, ii multumesc, il asigur si pe domnia sa si pe toti cei care il cunosc si il respecta ca este o optiune castigatoare. In PNL dreapta va creste natural si va creste puternic in Romania", a spus Antonescu.

Asaltat de jurnalisti cu intrebari legate de atacurile pe care Stanisoara le-a lansat in ultimele luni la adresa PNL si la adresa sa, Crin Antonescu a replicat ca cine sta sa se uite in ultimii 10-14 ani o sa vada ca si el, la randul lui, a facut numeroase declaratii potrivnice la adresa lui Ion Iliescu sau a lui Victor Ponta, si Victor Ponta a facut la adresa lui,"sunt declaratii ale tuturor contra tuturor", a rezumat el.

Cu toate acestea, "in momentul in care iei o decizie o iei pentru viitor, nu sa rastalmacesti declaratii anterioare(...) Discuti despre proiectul caruia subsumezi aceste eforturi", a adaugat el, precizand ca este interesat doar de "viitorul acestei relatii si acestui proiect".

Au fost declaratii ale tuturor impotriva tuturor

Cum jurnalistii insistau cu citate din postarile de pe blog ale lui Stanisoara, in care el era numit "Domnul Goe al politicii romanesti", iar conducerea PNL era considerata "dictatoriala si paguboasa", Crin Antonescu nu a ratat prilejul de a reaminti ca au existat si alte schimburi de replici de acest gen intre Traian Basescu si PSD, cum ar fi cele legate de "inghitirea porcului" sau de "cautatul sticlelor pe sub masa", o aluzie ironica la intelegerea care pare sa se manifeste acum intre Victor Ponta si Traian Basescu.

Pe de alta parte, intrebat cum a fost convins Mihai Stanisoara sa intre in PNL, cand acum 6 luni acesta considera ca "USL=prostie+hotie" si daca vor mai fi primiti si alti pedelisti in partid, Crin Antonescu a replicat ca el nu "cutreiera orasul cu invitatii pentru diversi cetateni, oameni politici, de a veni in PNL".

In schimb, a reamintit ca la Congresul PNL s-a adoptat o invitatie publica de deschidere a partidului catre toti oamenii care doresc sa faca politica de dreapta.

"Sunt bineveniti (...) Iata de ce pentru mine sunt infinit mai putin importante declaratiile critice din decursul timpului", a punctat el.

De asemenea, intrebat de jurnalisti ce parere are despre declaratiile lui Vasile Blaga, care a spus recent ca vede o apropiere intre PNL si PDL, Crin Antonescu a replicat ca "nu se va pune sub nicio forma pana in 2016, pana la scandenta acestui contract intre noi si alegatori, problema unei alte aliante pe care PNL sa o incheie", adaugand insa ca impartateste "pe jumatate" aprecierea lui Vasile Blaga, in ceea ce priveste compatibilitatea intre programele celor doua partide, chiar daca exista si aspecte "foarte serioase care ne despart".

Stanisoara nu e traseist

Totodata, lui Crin Antonescu i-a fost adresata intrebarea daca, in calitate de presedinte al Comisiei pentru Revizuirea Constitutiei, mai sustine propunerile USL de oprire a migratiei politice.

"Venirea domnului Stanisoara este un act politic pe care domnia sa l-a justificat si in acest moment nu contravine in niciun fel legii", a spus el.

In replica, jurnalistii l-au intrebat daca nu contravine nici principiilor enuntate de USL in campanie, potrivit carora traseismul politic va fi combatut.

Crin Antonescu a sustinut ca atunci cand este vorba de "oameni cu parcurs politic" precum cel al lui Mihai Stanisoara si despre "pozitiile politice constante" pe care acesta le-a avut, atunci ei nu pot fi "subsumati decat formal aceceptului de traseism".

Eveniment Quarterly Report

Liderii coaliției PSD-PNL care au depășit „linia roșie”. „Acele voci care ies de obicei după şedinţele de coaliţie nu sunt scandaluri”
Liderii coaliției PSD-PNL care au depășit „linia roșie”. „Acele voci care ies de obicei după şedinţele de coaliţie nu sunt scandaluri”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă seara, 2 decembrie, că atacurile lansate de unii lideri PNL după şedinţele de coaliţie nu reprezintă "scandaluri" în coaliţie, ci...
Marcel Ciolacu acuză USR de „amatorism politic”. „Nu am văzut o explicaţie mai jenantă decât că eu, PSD, am ajuns să gestionez justiţia”
Marcel Ciolacu acuză USR de „amatorism politic”. „Nu am văzut o explicaţie mai jenantă decât că eu, PSD, am ajuns să gestionez justiţia”
Premierul Marcel Ciolacu a acuzat conducerea USR de "amatorism politic" şi a apreciat drept "jenantă" explicaţia acestora, conform căreia dosarul privind achiziţia de vaccinuri anti-COVID ar...
#Antonescu Stanisoara PNL, #Antonescu traseism Stanisoara, #Antonescu migratie politicieni , #PNL