Vice PDL, acuze grave: Oamenii lui Blaga pleaca. Ma astept la noi dezertari

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 22:00
4834 citiri
Vice PDL, acuze grave: Oamenii lui Blaga pleaca. Ma astept la noi dezertari

Vicepresedintele PDL Gabriel Berca a comentat trecerea prim-vicepresedintelui partidului, Mihai Stanisoara, la PNL, spunand ca dezerteaza, asa cum s-a intamplat si in cazul lui Sorin Frunzaverde, oameni din gruparea Vasile Blaga, pe care a acuzat-o dur pentru situatia partidului.

Berca, sustinator al motiunii Elenei Udrea, a vorbit pentru Ziare.com despre o alta declaratie acordata site-ului nostru, in care spunea ca Vasile Blaga e inconjurat de suspecti de blat, si spune ca se referea inclusiv la Mihai Stanisoara atunci.

"Sincer, la momentul respectiv, da, ma refeream si la dansul. Nu cred in coincidente, s-au intamplat de prea multe ori. Oamenii din echipa domnului Blaga pleaca din PDL, ma deranjeaza foarte tare", ne-a declarat fostul ministru de Interne.

Vice PDL: Blaga, inconjurat de suspecti de blat

Mai mult, el crede ca vor mai fi plecari dinspre PDL spre PNL, din randurile "vechilor pedisti", asa cum s-a intamplat si pana acum, dandu-l exemplu pe Sorin Frunzaverde.

"Ma astept sa faca pasul tot oamenii care se bat cu pumnul in piept ca sunt in partid de peste 15 ani. Aduceti-va aminte ca la plecarea lui Sorin Frunzaverde au plecat mai multi cu dansul. Atunci, a existat o stare de indiferenta din partea "liderilor marcanti" ai partidului (...) La caderea guvernului MRU au plecat tot membri vechi".

Referindu-se tot la caderea guvernului Mihai Razvan Ungureanu, al carui membru a fost, Berca spune ca o parte din cei care au contribuit la asta sunt inca membri ai PDL.

"Guvernul Ungureanu, unul de oameni tineri, care promiteau, a fost sacrificat cu complicitati ale unor oameni, din care unii au plecat, dar altii sunt in continuare in partid, se bat cu pumnul in piept ca sunt vechi pedisti", a acuzat fostul deputat de Bacau.

"De teoriile celor care spun 'noi avem sange albastru' m-am cam saturat", a completat politicianul.

Frunzaverde(PNL): Am incurajat trecerea lui Stanisoara, vor mai fi veniri din PDL

Acuzatii de blat si blocaj pentru "garda veche"

Gabriel Berca si-a continuat tirul asupra "aripii Blaga" spunand si ca nu doar ca nu face o opozitie adecvata, dar sustine "blatisti" in teritoriu si ii blocheaza pe cei cu merite.

"Nu-mi explic plecarea lui Stanisoara. Il pui lider de grup, ii dai tot si la 2 luni de la alegeri, pleaca. Culmea, vorbim de oameni care pot face opozitie parlamentara. In opozitie te poti identifica, doar ca opozitia noastra, mai ales la nivel mediatic, lasa de dorit. Cat timp nu vom veni cu o alternativa, nu vom avea rezultate", a mai spus vicepresedintele PDL.

"E nevoie de o noua generatie in PDL, care sa fie ajutata de generatia veche. Am sentimentul ca se pun bariere unor oameni care ar merita atentie. Ne plangem ca nu avem prezidentiabil, ca nu avem oameni de imagine. Cum sa-i creezi, daca nu-i ajuti? Exista o atitudine a unor oameni care spun 'cine e asta, ce vrea si el?'

Dau un exemplu la Bacau - sunt oameni vechi ai partidului care sunt incurajati de la centru si care au facut blat cu USL si au reusit sa-si tina nevestele pe functii. Am discutat lucrurile astea in partid, dar ramane sa treaca congresul (...)imi pare rau ca n-am demisionat din toate functiile dupa alegeri, am vrut sa fac lucrul acesta, dar am fost rugat sa n-o fac, pentru stabilitatea partidului", mai crede Berca.

Unde vrem sa ducem partidul?

Gabriel Berca e de parere ca partidul condus de Blaga merge in jos si ca are nevoie urgenta de o redresare.

"Un partid de 7-8-10%, condus de 3-4 oameni, nu imi place (...)Ce fel de politica e asta, unde vrem sa ducem partidul asta?

E clar ca o dreapta puternica e necesara, dar mi-e teama ca PNL se va rupe de PSD si se intareste foarte mult - si cooptarea lui Stanisoara a fost o intarire - si atunci noi ce facem?", a intrebat retoric Berca.

Dezertare-surpriza din PDL

Prim-vicepredintele PDL Mihai Stanisoara s-a inscris in PNL, urmand exemplul unui alt prim-vicepresedinte al democrat-liberalilor, Sorin Frunzaverde, care a trecut in tabara liberalilor in urma cu un an, in luna martie 2012.

Prim-vicepresedintele PDL Mihai Stanisoara trece la PNL

Mihai Stanisoara era liderul deputatilor PDL si a fost ministrul Apararii in Guvernul Boc.

"Vreau sa va spun inca de la inceput ca sunt un om care nu se uita cu manie in trecut, ci priveste cu speranta si incredere in viitor. Am luat astazi hotararea sa intru in echipa PNL, dupa o chibzuinta intensa. Un lucru imi este extrem de limpede astazi, si anume ca singurul partid care poate sustine si implementa politici de dreapta in Romania este PNL.

Ma alatur lui Crin Antonescu si colegilor liberali in proiectul de construire a dreptei in Romania. Am luat decizia sa vin alaturi de ei intr-un moment in care PNL are mari responsabilitati si foarte mult de munca.

Intru in in PNL, asigurandu-i pe colegii mei ca voi fi un coleg si un partener onest, sincer, corect, loial si performant. Tin sa-i multumesc domnului presedinte Antonescu si celorlalti pentru increderea pe care mi-o acorda astazi", a spus Stanisoara.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Berca plecari tabara Blaga, #Berca plecare Stanisoara , #PNL