Joaca de-a presedintele

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 05 Octombrie 2010, ora 12:06
1278 citiri
Joaca de-a presedintele

Patru zile, atat a fost Mihai Stoica presedinte al gruparii FC Vaslui. Functie onorifica, de imagine, din moment ce nu a fost semnat niciun contract. Patru zile i-au trebuit fostului manager al Unirii Urziceni sa realizeze ca lucrurile sunt "mult mai grave" decat isi imagina.

La o prima citire, lucruri "mult mai grave decat imi imaginam" suna rau, foarte rau. Te astepti ca stadionul sa fie pe punctul de a se prabusi, ca vistieria sa fie goala, ca jucatorii sa fie in drum spre LPF si, colac peste pupaza, ca Fiscul sa efectueze un control amanuntit. Plus multe altele.

In realitate, aceasta sintagma panicarda folosita de Mihai Stoica pentru a-si motiva plecarea de la Vaslui inseamna doar ca acolo exista un antrenor, competent sau nu, asta nu e foarte important, care are un contract ca la carte. Exista un Lopez Caro, exemplu pentru toti tehnicienii din Romania, tineri sau mai in varsta, care prefera sa fie scalvi la stapan, pasibili de a fi demisi la fiecare vis urat al patronului. Dincolo de aptitudinile sale profesionale, tehnicianul spaniol este si trebuie sa fie un exemplu in ceea ce priveste raporturile dintre conducatorul clubului si antrenorul echipei.

Asta a gasit Mihai Stoica la Vaslui si a plecat. Dupa 4 zile, fara a uita sa precizeze ca se afla in relatii excelente cu Adrian Porumboiu si ca este dispus sa revina in Moldova la iarna, daca problemele "mult mai grave decat isi imagina" vor fi rezolvate.

In fapt, Meme nu a facut decat un singur lucru. El a legitimat intr-un fel pleiada de jigniri si iesiri necontrolate ale lui Porumboiu la adresa lui Lopez Caro. Daca pana acum exista o intrebare oarecum fireasca ("nu o fi Porumboiu asta nebun daca il tot ataca pe un antrenor care a trecut si pe la Real Madrid?") in mintea fiecaruia, acum problema se pune altfel, din moment ce si unul din cei mai competenti manageri din fotbalul romanesc este de aceeasi parere.

In acest moment este evident ca Lopez Caro nu mai are zile multe la FC Vaslui, spaniolul fie va pleca singur, satul sa mai fie jignit, fie va fi dat afara cu riscul platii celebrei clauze de un milion de euro. Perioada de acalmie s-a terminat odata cu demisia lui Mihai Stoica. Demisie care nu a fost chiar o demisie din moment ce Meme nu a fost angajat nici macar un minut al clubului dn Vaslui.

Exercitiu de imagine?

De ce nu? Daca analizam la rece, din aceasta aventura de patru zile, singurul care pierde este Lopez Caro. Porumboiu a primit confirmarea asupra intentiilor sale de a-l concedia pe spaniol, Mihai Stoica isi pastreaza aura de om integru si principial, numai tehnicianul iberic iesind si de aceasta data sifonat.

E aproape imposibil de crezut ca, inainte de a se deplasa la Vaslui, Stoica nu s-a interesat in detaliu asupra intelegerii pe care Caro o are cu "galben-verzii". Este de asemenea foarte greu de crezut ca Porumboiu i-ar fi ascuns ceva din bucataria interna a echipei, sau chiar ca exista ceva atat de grav care sa-l faca pe fostul manager al Urziceniului sa spuna "PAS" ofertei, dar sa lase usa deschisa pentru iarna.

Nu, totul pare sa fi fost creionat doar pentru a-i mai da o lovitura lui Lopez Caro, care incepuse sa atraga chiar simpatia microbistilor mai ales pentru ca nu a coborat la nivelul jignirilor patronului Vasluiului. Spaniolul a primit in plin si aceasta "directa" si ramane de vazut cat va mai rezista presiunii de la Vaslui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Mihai Sotoica presedinte Vaslui, #Mihai Stoica demisie Vaslui, #Lopez Caro atacat Porumboiu, #razboi Porumboiu Lopez Caro , #FC Vaslui