Intre "mimi" si "zdreanta"

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 23 Septembrie 2010, ora 14:00
2660 citiri
Intre "mimi" si "zdreanta"

Mihai Stoica, poate cel mai dorit conducator de club din fotbalul romanesc in acest moment, a fost protagonistul unora dintre cele mai mari scandaluri in ultimii ani.

Curios, sau poate nu, acum, cand a ramas fara loc de munca dupa ce a plecat de la Unirea Urziceni, este curtat intens chiar de oamenii cu care a avut cele mai mari dispute, Marian Iancu de la Timisoara si Gigi Becali de la Steaua.

Metamorfoza lui Stoica este uluitoare, daca o privim prin prisma declaratiilor oamenilor care il doresc sa le conduca echipele. Meme a evoluat fantastic de la "mimi", "menajera perversa" (Iancu), "zdreanta" sau "nenorocit" (Becali) la "unul dintre cei mai buni conducatori de club din Romania".

Cum se poate asa ceva?

Mihai Stoica, inainte de toate, este un excelent profesionist, el avand rezultate extraordinare la toate echipele la care a lucrat, Otelul, Steaua, Unirea Urziceni. Din punct de vedere profesional, putine sunt lucrurile care i se pot imputa, iar de acest lucru sunt constienti pana si oameni ca Becali sau Iancu, dispusi sa treaca peste orgolii doar pentru a patrona o echipa cu rezultate.

In plan personal, Meme are caracterul tipic al omului de fotbal din Romania. Are o personalitate puternica, un orgoliu nemasurat si impresia ca isi poate permite cam orice, asa cum au majoritatea oamenilor de fotbal din Romania, iar atunci cand cineva "il calca pe coada" ies scantei.

Ce mai are Stoica este si un simt al oportunitatii extraordinar de bine dezvoltat. Face intotdeauna alegerile cele mai fericite pentru cariera sa, nu inchide niciodata usi definitiv, nu rupe relatiile complet cu nimeni si pentru nimic in lume, constient ca vor veni momente in care va avea nevoie de unul sau de altul din cei cu care s-a contrat.

Asa se intampla in aceste ultime saptamani. Plecat de la Urziceni in momentul in care a constientizat ca echipa a atins apogeul si ca urma o perioada de evident regres, Stoica nu a reusit sa-si gaseasca o noua echipa, cu pretentii, in ciuda cotei foarte bune pe care o are. Cam toate echipele care se puteau lupta pentru cupele europene aveau deja un staff administrativ conturat, unde era greu sa patrunda si el.

Asa ca, in momentul in care a zarit ceva umbre prin usile lasate deschise in trecut, Meme le-a deschis larg si s-a aratat dispus sa asculte diferite oferte. Ce mai conta ca el si Iancu si-au aruncat vorbe usturatoare, ce mai conteaza ca Becali l-a amenintat cu bataia in direct la TV, important pentru el este sa aiba o echipa pe mana, una cu care poate avea rezultate.

Intre "mimi, menajera perversa" si "zdreanta" sta un munte de profesionalism si experienta, insa este acesta suficient?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mihai Stoica Steaua, #Mihai Stoica FC Timisoara, #Iancu Becali Mihai Stoica , #stiri Mihai Stoica