Mihai Tanasescu: China isi pune un picior in Europa

Luni, 27 Iunie 2011, ora 16:03
2129 citiri
Mihai Tanasescu: China isi pune un picior in Europa

China a inceput sa cumpere datorii suverane si proprietati in toata lumea, dar cu precadere in Europa.

Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, vede in strategia chineza atat o incercare de a ajuta economiile in dificultate, cat si o oportunitate de impunere a unui tip de comportament in aceste tari.

"China a avut in ultimii 25-30 de ani o ascensiune puternica in economia globala. Pe timp de criza, China a avut politici prociclice, care au ajutat-o sa aiba cresteri economice foarte mari.

Este momentul ca in acesti ani China sa-si gaseasca o politica de iesire din aceasta stimulare fiscala pe care a avut-o in perioada trecuta, in asa fel incat sa-si reorienteze economia catre un consum privat mult mai puternic. Pe termen mediu-lung, consumul privat devine principalul element de crestere economica, mai putin exportul. (...)

China isi pune un picior in Europa. Europa a mai trecut prin crize, insa ramane un continent solid, bine ancorat, cu competitivitate mare, cu o forta de munca bine educata", a spus Tanasescu.

Citeste mai multe despre Mihai Tanasescu: China isi pune un picior in Europa pe Business24.ro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#China economie Europa, #China Europa, #economie China , #FMI