Mihai Tanasescu: Summit-ul este un succes al liderilor europeni

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 13:39
1463 citiri
Mihai Tanasescu: Summit-ul este un succes al liderilor europeni
Foto: Arhiva

Acordul la care au ajuns liderii europeni joi dimineata este un succes, apreciaza reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"Este un succes chiar si in conditiile in care detaliile concrete de implementare nu sunt inca stabilite", a declarat acesta la Rfi.

Tanasescu a mai spus ca sistemul bancar va fi recapitalizat, Fondul de Urgenta va fi sporit la 1.400 milliarde de dolari, iar Grecia are perspective de a-si reduce datoria suverana la 120% din PIB.

"Implementarea coerenta a acestui plan este vitala acum, iar aspectele tehnice se doresc a fi stabilite pana la summitul G20 de la Cannes, la inceputul lui noiembrie", a mai precizat reprezentantul FMI, in Romania.

Adoptarea planului de salvare a Greciei cu participare privata si suplimentarea Fondului de Stabilitate este o reusita de cooperare si coordonare a liderilor europeni. Tanasescu noteaza si ca pietele au reactionat imediat. Moneda Euro a crescut la 1,4 dolari per unitate la deschiderea sedintelor de tranzactionare.

"Este chiar mai mult decat am asteptat multi dintre noi", spune Tanasescu.

"Nu numai Romania este in pericol de a fi urmatoarea tinta a speculatiilor de pe burse", apreciaza reprezentantul Romaniei la FMI.

Seful misiunii FMI in Romania apreciase ca Bucurestiul trebuie sa se protejeze pentru a nu deveni urmatoarea tinta pe pietele financiare. Avertismentul lui Franks vine intr-un context international turbulent.

"Romania trebuie sa fie foarte atenta, sa continue reformele, sa isi faca temele in continuare pentru a nu lasa loc unor speculatii ale pietelor ce ar putea duce la o ingreunare a finantarii, la o incetinire a cresterii economice", a mai spus Tanasescu.

Citeste mai multe despre Mihai Tanasescu: Summitul este un succes al liderilor europeni pe RFI.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Mihai Tanasescu reprezentant FMI, #summit lideri europeni succes, #acord criza Europa , #FMI
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
1400 miliarde dolari? ASA putzin!?!