Tanasescu: Cresterea punctului de pensie nu este sustenabila

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 23:03
1957 citiri
Tanasescu: Cresterea punctului de pensie nu este sustenabila
Foto: Financiarul

Cresterea punctului de pensie, in acest moment, nu este sustenabila, ea trebuie sa raman un deziderat politic, sustine reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"Cred ca crestera punctului de pensie in momentul de fata nu poate fi sustinuta si nu cred ca poate fi aplicata fara sa creeze niste dezechilibre", a declarat Tanasescu, adaugand ca, este nevoie de o schimbare in filosofia de compunere a bugetului, in conditiile in care, an de an se inregistreaza deficite tot mai mari.

"Dezideratul nu este sa ingheti pensiile, ideea este sa schimbi sistemul in asa fel incat marirea punctului de pensie sa fie posibila pe termen lung. Orice solutie de a lua dintr-o parte si a pune in alta parte nu este decat o solutie pe termen scurt", a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, contactat telefonic de Realitatea TV.

Intrebat daca anul viitor va aduce Romaniei crestere economica, Mihai Tanasescu a raspuns ca va exista in mod clar o tendinta pozitiva.

"Va exista cu siguranta o tendinta pozitiva, insa nu asta este problema, problema este legata de somaj, care va fi din ce in ce mai mare", a conchis Tanasescu.

Cresterea punctului de pensie a generat tensiuni intre UDMR si PD-L, in conditiile in care legea bugetului de stat pe 2010 prevede inghetarea punctului de pensie. In comisiile de munca, parlamentarii au votat miercuri pentru cresterea punctului de pensie la 826,2 lei, de la 732,8 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Tanasescu crestere pensie, #Tanasescu punct pensie , #FMI