Tanasescu: FMI ar putea pune conditii noi Romaniei

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 20:48
1169 citiri
Tanasescu: FMI ar putea pune conditii noi Romaniei

FMI va face noi recomandari guvernului de la Bucuresti, ce s-ar putea institui in noi conditii ale acordului de finantare, a declarat reprezentantul Romaniei la Fond, Mihai Tanasescu.

"Va fi o discutie destul de ampla, legata de problemele pe care le ridica acest acord: sustenabilitatea fiscala, arieratele bugetului general consolidat - de la care Romania a cerut o derogare - si reforma salarizarii", a declarat Tanasescu pentru Adevarul.

Datoriile acumulate de stat in primele sase luni au fost, de altfel, subiectul unei atentionari din partea Fondului Monetar International (FMI).

"S-au purtat discutii partiale si exista semne de intrebare la care trebuie sa raspund. Va fi o discutie in care se vor face foarte multe recomandari, ce vor trebui puse in aplicare in perioada urmatoare", a precizat Tanasescu, referindu-se la o viitoare discutie cu directorii executivi ai Fondului.

Autoritatile de la Bucuresti vor incerca, din nou, sa traga o parte din bani in vistieria Finantelor, pentru a acoperi deficitul bugetar.

"Exista aceasta cerere de a folosi o parte din cea de-a doua transa pentru finantarea deficitului bugetar si sper sa existe consens in aceasta privinta", a adaugat reprezentantul tarii noastre la FMI, pentru sursa citata.

"Acordul este flexibil, dar tine cont de principiile stabilite la inceput. Pot fi adaugate conditionalitati suplimentare, pentru ca acestea sunt legate de datele macroeconomice, care s-au modificat fata de forma initiala", a adaugat Tanasescu.

"Daca va exista consens in cadrul board-ului cu privire la prima evaluare, banii din cea de-a doua transa vor fi virati imediat Romaniei, marti, cel tarziu miercuri", a adaugat reprezentantul Romaniei la FMI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#FMI recomandari noi, #Tanasescu FMI conditii Romania , #FMI