Ziare.com

Tanasescu: O viitoare colaborare cu FMI si CE, importanta pentru continuarea reformelor

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 16:11

   

Tanasescu: O viitoare colaborare cu FMI si CE, importanta pentru continuarea reformelor
Romania nu are nevoie de un nou acord de finantare cu institutiile financiare internationale, din punct de vedere financiar, dar o viitoare noua colaborare este importanta pentru semnalul de continuare a reformelor, a declarat joi, la Radio Romania Actualitati, Mihai Tanasescu, vicepresedintele Bancii Europene pentru Investitii.

"Din punct de vedere financiar, Romania nu are nevoie de un nou acord, deoarece are capacitatea sa se finanteze de pe pietele financiare, are capacitatea, cred eu puternica, in urma eforturilor facute de catre poporul roman, pentru stabilizarea economiei, de a-si continua consolidarea macroeconomica.

Dar, in acelasi timp, o viitoare cooperare cu Comisia Europeana, cu Fondul Monetar, cred ca este importanta pentru semnalul de continuare a reformelor, deoarece, cu certitudine, daca aceasta viitoare cooperare va avea loc, ea va fi tintita, se va accentua foarte mult pe reformele structurale de care vorbeam. Deci, Romania a depasit faza de neincredere. Romania deja este intr-o clasa de incredere puternica din partea investitorilor de portofoliu. Avem nevoie acum sa atragem mai multe investitii puternice si bani pentru proiecte", a explicat Tanasescu.

In ceea ce priveste o eventuala prelungire a actualului acord, oficialul BEI considera ca este mai multe decat necesara.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Eu cred ca aceasta prelungire este mai mult decat necesara, fiindca, asa cum spuneam inainte, pentru a dovedi aceasta capacitate de a-ti implementa masuri pe care le vrei probabil este necesar un timp corect ca sa le pui in aplicare. Sigur, o extindere a acordului cu cateva luni nu este un capat de tara. Important este ca aceasta extindere, care probabil va fi solicitata, sa aiba un punct final, si anume masurile pe care autoritatile se vor angaja sa le puna in practica sa fie duse la cap", a precizat Mihai Tanasescu.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1225 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

f.m.i. = foame, moarte, iad

stapanii de sclavi moderni care distrug tari intregi care le-au cazut in plasa crimei financiare
f.m.i. = moarte in chinuri si distrugere nationala

 

Tanasescu-singurul socialist roman cu creier!

Imaginati-va doar alaturarea plagiatorului tupeist,

mincinos maniac si *** la gura langa acest aristocrat!

Diferenta de luni lumina!

Ce intzeleg astia prin reforme!?

Capusarea, controlarea tot mai adanca a statului roman, a bugetelor, a impozitelor platite de noi, a legilor emise de parlament!
Reformarea Justitziei dupa Basescu a insemnat capusarea, aservirea ei...
Justitzia executa intocmai si la timp tot ce le ordona kiorul!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor