Tanasescu: Romania nu mai are nevoie de un nou imprumut de la FMI

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 11:30
1981 citiri
Tanasescu: Romania nu mai are nevoie de un nou imprumut de la FMI

Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), a declarat marti seara ca Romania nu mai are nevoie de un nou imprumut de la FMI.

"Mesajul meu este clar, nu ne mai trebuie un imprumut de la FMI si exclud aceasta posibilitate, cred ca Romania a dovedit capacitatea de a se imprumuta de pe pietele interne si externe si fac apel ca autoritatile sa coopereze constant cu institutiile financiare.

Un parteneriat cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International este o ancora suplimentara de implementare a reformelor de care Romania are nevoie", a spus Tanasescu.

Acesta a precizat ca un nou acord cu FMI ar tine cont de nevoile Romaniei, de accelerarea reformelor structurale si de imbunatatira gradului de absorbtie a fondurilor europene si a adaugat ca economia romaneasca va trece pe plus in 2011 si ca tara noastra va fi capabila sa-si achite datoriile la timp, intrucat nu se mai afla in situatia din 1989.

Noul acord cu FMI, inevitabil. Romania nu are cum sa isi plateasca datoriile

"Asa cum prognozele sunt facute, din 2011, Romania va trece pe o panta ascendenta a cresterii economice. Dar depinde de reforme, acest lucru va crea resurse care sa fie indreptate spre investitii, valoare adaugata care va asigura venituri suplimentare la buget, la trezorerie si incredere mai mare in economia romaneasca, pentru ca imprumutarea sa fie mai ieftina, si Romania va putea plati gradual imprumuturile pe care le-a luat.

Romania are capacitatea suficienta de a-si achita datoriile catre finantatorii externi, nu mai este situatia din '89 cand nu avea capacitatea de a-si achita datoriile", a mai afirmat Tanasescu.

Ponta despre un nou imprumut FMI: Crima impotriva poporului roman

Presedintele Traian Basescu a afirmat luni, in cadrul unei intalniri cu seful misiunii FMI in Romania, ca la misiunea de evaluare din octombrie trebuie analizat daca solutia corecta pentru viitor este extinderea acordului existent cu FMI sau continuarea printr-un acord de tip precautionary.

Solicitat sa comenteze afirmatiile sefului statului, premierul Emil Boc a declarat, tot luni, ca inca nu a discutat cu reprezentantii FMI despre un nou imprumut, dar ca la urmatoarele intalniri cu Fondul, cu CE si Banca Mondiala, va fi analizata si oportunitatea unei astfel de decizii.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#romania imprumut FMI , #FMI
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Domnule Tanasescu ! Va rugam sa interveniti pe langa bancile private sa deblocheze creditele pentru populatie . Si sa le dea la fel ca in vest , cu dobanzi mici .
Poza adevar
adevar
rank 1
...CEA MAI CENUSIE MATERIE PSD-ISTA(NU STIU DE FAPT,DACA MAI FACE POLITICA)STIE CE SPUNE!