Ziare.com

Tanasescu: TVA ar putea fi redusa in urmatorii doi ani

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 21:30

   

Tanasescu: TVA ar putea fi redusa in urmatorii doi ani
Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu, a declarat, luni, ca TVA ar putea fi redusa in urmatorii doi ani, dar ca pentru aceasta este nevoie de indeplinirea unor conditii, printre care si imbunatatirea colectarii acestei taxe.

"Exista aceasta posibilitate, dar cu niste conditii cumulative stricte. In primul rand, o imbunatatire a colectarii, o imbunatatire a capacitatii administrative de a colecta TVA la un nivel cel putin egal cu ce exista in jurul nostru. Sa nu uitam ca TVA reprezinta ca pondere in PIB undeva la 7,7% anul trecut, cu o crestere puternica la 8,5 % anul acesta, dar trebuie sa ajungem la 9-10%, deci este clar ca o imbunatatire a colectarii TVA este absolut necesara. In momentul in care aceste parghii vor functiona, sunt ferm convins ca o diminuare a acestei taxe este posibila", a spus Tanasescu.

Tot luni, Tanasescu a declarat ca incasarile din TVA dupa majorarea acestei taxe nu sunt atat de mari pe cat ar fi trebuit, dar s-a aratat convins ca acestea vor creste in perioada urmatoare in urma reformelor facute la nivelul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

"Este o imbunatatire a colectarii din TVA, probabil nu atat de mult cat ar fi trebuit. Dar, prin reformele structurale care au inceput la nivelul ANAF-ului, prin reformele care vor continua si prin masurile care vor fi aduse prin noul program in ceea ce priveste intarirea capacitatii agentiei fiscale, aceste colectari o sa creasca in 2011 si in anii urmatori", a spus reprezentantul Romaniei la FMI.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Masurile corective trebuie continuate

Tanasescu a adaugat ca, din punctul de vedere al "suferintelor populatiei", greul a trecut, nemaifiind nevoie de noi masuri corective, insa cele luate anul trecut trebuie continuate.

"Anul 2011 nu va mai intregistra niciun fel de taiere, niciun fel de noi masuri corective. Acestea au fost facute, ele trebuie doar sa-si urmeze cursul in 2011 si in anii urmatori", a mentionat Tanasescu.

In ceea ce priveste actualul acord cu FMI, Tanasescu considera ca s-au creat premisele ca Romania "sa poata decola spre o crestere economica sustenabila" in anii care urmeaza.

"Lucrul cel mai important este ca s-au creat premisele ca, prin acest acord, Romania sa poata sa decoleze spre o crestere economica sustenabila in anii care urmeaza", a spus Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI a mai mentionat ca este nevoie de continuarea reformelor si, nu in ultimul rand, "de un devotament puternic in aplicarea reformelor structurale".
Citeste mai multe despre Mihai Tanasescu TVA reducere TVA FMI TVA
Sursa: rNews

Articol citit de 732 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

interesant,

Tanasescu a constatat ca incasarile de la TVA nu au fost pe masura asteptarilor,dar in viitor asteapta sa creasca . De unde sa creasca incasarile daca preturile au crescut ,un foarte mare numar de populatie au pierdut serviciul ,puterea de cumparare scazind mult ?

 
 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor