Tanasescu: Un nou acord cu FMI ar fi o ancora pentru Romania

Marti, 16 Iulie 2013, ora 12:07
1930 citiri
Tanasescu: Un nou acord cu FMI ar fi o ancora pentru Romania

Un nou acord al Romaniei cu Fondul Monetar International ar fi "mai mult decat binevenit", a precizat vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, Mihai Tanasescu.

Fostul reprezentant al Romaniei la FMI considera ca vizita directoarei Fondului, Christine Lagarde, este un lucru pozitiv.

"Ea este ultima sefa a unei institutii financiare internationale care in decursul ultimelor patru-cinci luni viziteaza Romania. In luna martie, presedintele BEI a venit la Bucuresti, a urmat presedintele Bancii Mondiale, iar acum Christine Lagarde. Cred ca mesajele care au fost transmise in acest demers coordonat al institutiilor financiare internationale sunt foarte pozitive pentru Romania si anume: s-au facut eforturi foarte mari, s-au facut corectii, s-au facut ajustari din punct de vedere macro-economic, Romania este o tara foarte solida din punct de vedere macro-economic. Sigur, ea trebuie sa-si accelereze eforturile pentru crestere economica, pentru crearea de locuri de munca si nu in ultimul rand, sa accelereze reformele structurale", a spus acesta La RFI Romania.

Vicepresedintele BEI militeaza pentru un nou acord al Romaniei cu Fondul Monetar.

"Sunt unul dintre sustinatorii continuarii parteneriatului cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana. (...) Un viitor parteneriat inseamna pentru Romania un lucru important din punct de vedere al increderii, traim intr-o lume, in momentul de fata, lipsita de incredere.

O ancora de genul parteneriatului cu CE-FMI este importanta pentru Romania. Am spus si o repet: Romania nu are nevoie de banii Fondului Monetar, Romania are capabilitatea in momentul de fata de a-si asigura resursele financiare de pe piata interna si piata externa", a adaugat Tanasescu.

Citeste mai departe despre Mihai Tanasescu: Un nou acord cu FMI ar fi o ancora pentru Romania pe RFI Romania.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...