Ziare.com

Tanasescu: Un nou acord cu FMI ar fi o ancora pentru Romania

Marti, 16 Iulie 2013, ora 12:07

   

Tanasescu: Un nou acord cu FMI ar fi o ancora pentru Romania
Un nou acord al Romaniei cu Fondul Monetar International ar fi "mai mult decat binevenit", a precizat vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, Mihai Tanasescu.

Fostul reprezentant al Romaniei la FMI considera ca vizita directoarei Fondului, Christine Lagarde, este un lucru pozitiv.

"Ea este ultima sefa a unei institutii financiare internationale care in decursul ultimelor patru-cinci luni viziteaza Romania. In luna martie, presedintele BEI a venit la Bucuresti, a urmat presedintele Bancii Mondiale, iar acum Christine Lagarde. Cred ca mesajele care au fost transmise in acest demers coordonat al institutiilor financiare internationale sunt foarte pozitive pentru Romania si anume: s-au facut eforturi foarte mari, s-au facut corectii, s-au facut ajustari din punct de vedere macro-economic, Romania este o tara foarte solida din punct de vedere macro-economic. Sigur, ea trebuie sa-si accelereze eforturile pentru crestere economica, pentru crearea de locuri de munca si nu in ultimul rand, sa accelereze reformele structurale", a spus acesta La RFI Romania.

Vicepresedintele BEI militeaza pentru un nou acord al Romaniei cu Fondul Monetar.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Sunt unul dintre sustinatorii continuarii parteneriatului cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana. (...) Un viitor parteneriat inseamna pentru Romania un lucru important din punct de vedere al increderii, traim intr-o lume, in momentul de fata, lipsita de incredere.

O ancora de genul parteneriatului cu CE-FMI este importanta pentru Romania. Am spus si o repet: Romania nu are nevoie de banii Fondului Monetar, Romania are capabilitatea in momentul de fata de a-si asigura resursele financiare de pe piata interna si piata externa", a adaugat Tanasescu.

Citeste mai departe despre Mihai Tanasescu: Un nou acord cu FMI ar fi o ancora pentru Romania pe RFI Romania.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 271 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ian uite CUM ...

... SE arata Singur ... :))

Urate Caractere au Unii ...

 

Tanasescu asta e mare ticalos,,un oportunist fara pereche,,,,

nimic la concret extreme de evaziv,,hot numai pt el orice zice eu traduc pe dos,,,rumanika are probleme mari datorii se pare peste 120 de milliarde ,,economia slaba ,,populatia la disperare intro tzara cu resurse si potentiale,,vad pe zi ce trece degradare,,lume se degradeaza moral la mare toti trag ca de ultimul tango de pe titanic,,,nu vad nimic bun nici in politica doar o lupta pt.avantaje individuale,,,,,,

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor