Ponta: Mi-as dori ministri de Finante cel putin la fel de buni ca Mihai Tanasescu

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 19:37
2359 citiri
Ponta: Mi-as dori ministri de Finante cel putin la fel de buni ca Mihai Tanasescu

Premierul Victor Ponta si-a exprimat, joi, dorinta de a avea in Guvern ministri de Finante cel putin la fel de buni ca Mihai Tanasescu.

Intr-un discurs rostit la ceremonia de decernare de catre SNSPA a titlului de Doctor Honoris Causa lui Mihai Tanasescu, premierul Victor Ponta a apreciat activitatea fostului ministru de Finante din guvernarea 2000-2004, in prezent vicepresedinte al Bancii Europene pentru Investitii.

"Mihai Tanasescu a fost unul dintre cei mai buni ministri de Finante pe care Romania i-a avut si tare mi-as dori ca noii ministri din actualul Guvern sau din viitorul Guvern sa fie cel putin la fel de buni cum a fost Mihai Tanasescu", a spus primul ministru.

Victor Ponta a adaugat ca "Florin Georgescu (fost ministru de Finante - n.r.) si Mihai Tanasescu sunt doi dintre oamenii care au facut multe lucruri bune pentru Romania in ansamblu si pentru sanatatea noastra bugetara si financiara si doua dintre persoanele care de fiecare data au sprijinit orice prim ministru, orice guvern, pentru a face lucruri bune pentru Romania".

Premierul a remarcat si ca un ministru de finante este "cel mai impopular" printre colegii de cabinet, pentru ca "de fiecare data spune nu doar ce se poate, ci si ce nu se poate face".

Tanasescu: Un nou acord cu FMI ar fi o ancora pentru Romania

In acest context, Victor Ponta a notat ca economistii de prestigiu isi pastreaza o imagine pozitiva.

"M-am bucurat sa vad astazi ca omul cel mai de incredere din Romania e un economist, domnul guvernator (al BNR, Mugur Isarescu, prezent la ceremonie n.r.). Nu o sa fiu niciodata gelos pe acest lucru", a precizat primul ministru.

Fostul ministru de Finante, Mihai Tanasescu, in prezent vicepresedinte al Bancii Europene pentru Investitii, a primit joi, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Biblioteca Central Universitara din Bucuresti, titlul de Doctor Honoris Causa al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA).

Mugur Isarescu, lider in topul increderii si favoritul la prezidentiale - Sondaj INSCOP

La eveniment au fost prezenti, alaturi de primul ministru Victor Ponta, presedintele Bancii Europene pentru Investitii Werner Hoyer, vicepremierul Daniel Chitoiu, guvernatorul BNR Mugur Isarescu, prim viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Invatamantul Preuniversitar, Mihnea Costoiu.

Citeste si:
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
Curtea Constituţională a admis miercuri, 20 octombrie, cu unanimitate de voturi, o sesizare formulată de 50 de parlamentari - deputaţi neafiliaţi şi membri AUR şi PSD, privind...
Rareș Bogdan, fotografiat alături de fugarul Cristian Rizea. Fostul deputat PSD și-a anunțat candidatura la primăria orașului Bălți VIDEO
Rareș Bogdan, fotografiat alături de fugarul Cristian Rizea. Fostul deputat PSD și-a anunțat candidatura la primăria orașului Bălți VIDEO
Fostul deputat PSD Cristian Rizea, fugit în Republica Moldova pentru a se sustrage unei pedepse primite în România de 4 ani și 8 luni de închisoare, a publicat miercuri, 20 octombrie, o...
Sursa: AGERPRES