Ponta: Mi-as dori ministri de Finante cel putin la fel de buni ca Mihai Tanasescu

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 19:37
2709 citiri
Ponta: Mi-as dori ministri de Finante cel putin la fel de buni ca Mihai Tanasescu
Foto: victorponta.ro

Premierul Victor Ponta si-a exprimat, joi, dorinta de a avea in Guvern ministri de Finante cel putin la fel de buni ca Mihai Tanasescu.

Intr-un discurs rostit la ceremonia de decernare de catre SNSPA a titlului de Doctor Honoris Causa lui Mihai Tanasescu, premierul Victor Ponta a apreciat activitatea fostului ministru de Finante din guvernarea 2000-2004, in prezent vicepresedinte al Bancii Europene pentru Investitii.

"Mihai Tanasescu a fost unul dintre cei mai buni ministri de Finante pe care Romania i-a avut si tare mi-as dori ca noii ministri din actualul Guvern sau din viitorul Guvern sa fie cel putin la fel de buni cum a fost Mihai Tanasescu", a spus primul ministru.

Victor Ponta a adaugat ca "Florin Georgescu (fost ministru de Finante - n.r.) si Mihai Tanasescu sunt doi dintre oamenii care au facut multe lucruri bune pentru Romania in ansamblu si pentru sanatatea noastra bugetara si financiara si doua dintre persoanele care de fiecare data au sprijinit orice prim ministru, orice guvern, pentru a face lucruri bune pentru Romania".

Premierul a remarcat si ca un ministru de finante este "cel mai impopular" printre colegii de cabinet, pentru ca "de fiecare data spune nu doar ce se poate, ci si ce nu se poate face".

Tanasescu: Un nou acord cu FMI ar fi o ancora pentru Romania

In acest context, Victor Ponta a notat ca economistii de prestigiu isi pastreaza o imagine pozitiva.

"M-am bucurat sa vad astazi ca omul cel mai de incredere din Romania e un economist, domnul guvernator (al BNR, Mugur Isarescu, prezent la ceremonie n.r.). Nu o sa fiu niciodata gelos pe acest lucru", a precizat primul ministru.

Fostul ministru de Finante, Mihai Tanasescu, in prezent vicepresedinte al Bancii Europene pentru Investitii, a primit joi, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Biblioteca Central Universitara din Bucuresti, titlul de Doctor Honoris Causa al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA).

Mugur Isarescu, lider in topul increderii si favoritul la prezidentiale - Sondaj INSCOP

La eveniment au fost prezenti, alaturi de primul ministru Victor Ponta, presedintele Bancii Europene pentru Investitii Werner Hoyer, vicepremierul Daniel Chitoiu, guvernatorul BNR Mugur Isarescu, prim viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Invatamantul Preuniversitar, Mihnea Costoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#Ponta Mihai Tanasescu ministru Finante, #Ponta Mihai Tanasescu ministru bun, #Ponta Tanasescu Isarescu incredere , #stiri Mihai Tanasescu
Comentarii
Poza paypal
paypal
rank 5
Poza grob
grob
rank 5
Sa-nteleg ca Tanasescu asta fura serios!?...