Mandru ca sunt roman: Mihai Traistariu: Ma mandresc cu oamenii ambitiosi

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 09:03
3185 citiri
Mandru ca sunt roman: Mihai Traistariu: Ma mandresc cu oamenii ambitiosi
Foto: Facebook/Mihai Traistariu

Mihai Traistariu se numara printre romanii care au reusit sa aduca numele tarii pe buzele multor straini, datorita reusitelor profesionale.

Artistul considera ca evenimentul cel mai important pentru tara noastra este Revolutia de la 1989, moment in care, dupa cum a declarat Mihai pentru Ziare.com, romanii s-au eliberat si au devenit oameni, nu "sclavi".

Daca ne-am gandi sa reinventam stema romaneasca, cantaretul ar opta pentru Marea Neagra sau Coloana Infinitului.

Sunteti mandru ca sunteti roman?

Exista momente de varf, cum a fost Eurovision, cand era Romania pe ecran si cand eram favorit. Cand toata presa scria ca Romania o sa castige, normal ca eram mandru ca eu sunt romanul acela.

Gimnastica si muzica ce ne mai salveaza. Avem varfurile astea care ajung afara, cum e Inna. Chiar daca nu sunt talente inedite, au spart topurile. Sunt mai multi. Si Moga, si Costi Ionita. Sunt unii care au ajuns in topuri si este o realizare.

Puteti sa ne spuneti numele unui roman fara notorietate sau mai putin cunoscut, dar care este un roman cu care ne putem mandri?

Am o gramada in cap, dar ma mandresc cu orice roman care are succes, care realizeaza ceva in viata, care are o afacere proprie, care se descurca singur si a reusit din nimic. Ii apreciez cel mai mult pe romanii care pleaca in afara si isi fac o viata super.

Am intalnit multi romani in Germania, Canada, America. Imi zic "M-am mutat de zece ani si am suferit ca imi era dor de tara, dar uite deja am afacere, miliarde pe luna". Ma bucur sa aud ca s-au realizat, iar aici mureau de foame. Sunt oameni care din zero au ajuns cineva. Cu acestia ma mandresc. Cu oamenii ambitiosi.

Mandru ca sunt roman: Dana Savuica: Mandria de patrie a fost adanc inradacinata in educatia mea

Care este simbolul care credeti ca se potriveste poporului roman - daca ar fi, sa zicem, sa reinventam stema?

Cred ca Marea Neagra poate fi. Este un punct de atractie turistic. Poti sa spui Dracula, dar daca pui pe stema Dracula este ciudat. Poate sa fie Coloana Infinitului a lui Brancusi.

Care este evenimentul pe care il considerati cel mai important pentru istoria Romaniei?

Ar fi unirea de la 1 decembrie 1918, ca este ziua tarii. Daca as spune revolutia, cred ca jumatate din tara o sa ma injure, ca unii sunt multumiti ca s-a dat drumul la libertate, dar altii zic ca s-a stricat tot. Eu nu sunt de acord. S-a reparat tot. Din momentul ala suntem oameni, nu mai suntem sclavi, dar mai avem de lucru.

Propune un roman de care putem fi mandri sau spune de ce esti tu mandru sa fii roman si poti castiga o iesire la munte, pe Valea Prahovei, dar si in alte destinatii romanesti de vis.

Cunosti un roman care traieste in tara sau in strainatate cu care ne putem mandri? Spune-ne povestea lui si o vom publica!

Te fascineaza un personaj sau o intamplare care a marcat istoria Romaniei? Trimite-ne un documentar pe aceasta tema si-l vom publica!

Trimite-ne propunerea ta, in perioada 2 noiembrie - 29 noiembrie, pentru a te inscrie in concurs. Vei participa astfel la tragerea la sorti ce-ti poate aduce una din cele 3 vacante la alegere, oferite de Groupon.

Ne poti scrie pe adresa: mandrucasuntroman@ziare.com

Propuneri ale cititorilor Ziare.com - vezi participantii la concurs

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Mihai Traistariu mandru roman, #Mihai Traistariu mandrie roman, #Mihai Traistariu roman, #Mihai Traistariu cantaret , #stiri Mihai Traistariu