Protest la sediul PSD dupa ce Dragnea l-a dat jos si pe Tudose: Suntem o tara, nu un experiment. Plecati! (Video)

Marti, 16 Ianuarie 2018, ora 00:34
8582 citiri
Protest la sediul PSD dupa ce Dragnea l-a dat jos si pe Tudose: Suntem o tara, nu un experiment. Plecati! (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Un protest spontan a avut loc luni seara la sediul PSD din Soseaua Kiseleff, dupa ce social-democratii condusi de Liviu Dragnea au decis sa-i retraga sprijinul politic si lui Mihai Tudose si acesta a demisionat din functia de premier.

Este a doua oara intr-un an si cateva zile cand PSD isi da jos propriul guvern, ceea ce i-a revoltat pe cei care, tot de un an, ies in strada pentru a-si arata nemultumirea fata de modul in care social-democratii guverneaza dupa ce au castigat alegerile.

"Am venit sa va spunem ca ati intrecut orice limita. Suntem o tara, nu un experiment! Suntem cetatenii care va platesc salariile, nu victimele eterne ale hotiilor voastre! PLECATI! ACUM!", a fost mesajul celor de la #Coruptia ucide.

PSD si-a dat jos al doilea premier intr-un an. Tudose si-a dat demisia, Dragnea paseaza mingea la Cotroceni - Vezi filmul unei noi zile ce va ramane, deloc pozitiv, in istoria politicii romanesti

Protestatarii fac un apel la toti romanii sa iasa in strada la Bucuresti sambata, pe 20 ianuarie. Atunci e organizat un megaprotest, tocmai pentru a le arata celor de la guvernare ca cei care considera ca nu isi fac treaba in interesul tarii, ci doar al lor, personal, sunt foarte multi.

"Nu este nevoie sa iesim de multe ori in strada. Este nevoie sa iesim multi, o data", este mesajul organizatorilor.

Romanii din toata tara organizeaza un mega-protest la Bucuresti: Este nevoie sa iesim multi, deodata!

Romanii din marile orase s-au organizat sa vina la Bucuresti pe 20 ianuarie, unii au plecat chiar pe jos, altii vin din diaspora, iar cei care nu se pot deplasa au anuntat ca vor face proteste locale in solidaritate cu cei din Capitala.

Dragnea pune un nou Guvern la 6 luni. Miza, suspendarea lui Iohannis

Social-democratii si-au schimbat al doilea premier intr-un an. Decizia a fost luata in sedinta Comitetului Executiv (CEx) convocat pentru a fi transat conflictul izbucnit la varful partidului, dupa ce premierul Mihai Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan, ministrul de Interne, ca l-a mintit.

La inceputul zilei batalia parea stransa, liderii PSD impartindu-se relativ egal in cele doua tabere. Dupa 5 ore de discutii, din care nu a rasuflat mare lucru catre presa, avand in vedere ca social-democratii au avut interzis sa intre cu telefoanele in sala, se pare insa ca Dragnea i-a convins si de aceasta data pe colegii sai sa-si dea jos propriul guvern, a doua oara intr-un an!

Social-democratii au votat sa ii retraga sprijinul lui Tudose, iar aceasta si-a semnat demisia, impreuna cu vicepremierul Marcel Ciolacu, imediat dupa CEx. Demisia va fi trimisa lui Klaus Iohannis, insa exista voci care sustin ca presedintele ar putea sa nu o accepte. De altfel acesta a ras cand ministrul Culturii i-a spus luni ca ar fi ironic sa i se termine mandatul chiar de Ziua Culturii. "Mai vedem", i-a replicat seful statului.

Cat despre social-democrati, se pare ca unul dintre principalele reprosuri care i s-au adus lui Tudose in cadrul CEx a fost ca nu si-a asumat Legile Justitiei, le-a trimis in Parlament, unde procedura este mult mai greoaie, si, iata, inca sunt blocate la CCR si Cotroceni, pe cand o ordonanta de urgenta si-ar fi facut efectele instant.

Tudose a anuntat ca nu va asigura interimatul. Se pare ca acest rol il va indeplini vicepremierul Paul Stanescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea. Deciziile in ce priveste a treia tentativa de premier vor fi luate marti intr-un nou CEx. Dragnea a anuntat insa ca nu va face el nicio propunere, pentru ca e evident ca "are o mana foarte proasta". In schimb, a spus ca nu vede niciun motiv sa-si dea demisia din fruntea partidului si nici ca Iohannis sa nu numeasca inca un premier social-democrat avand in vedere ca PSD-ALDE inca detin majoritatea.

Daca initial erau doar pe "bursa zvonurilor" voci care spuneau ca scenariul dorit de Dragnea e sa forteze suspendarea lui Iohannis pentru ca presedintele interimar, in persoana lui Calin Popescu Tariceanu, sa promulge Legile Justitiei, Lia Olguta Vasilescu a venit si a spus-o cu subiect si predicat: "In cazul in care domnul presedinte nu va desemna un premier din partea majoritatii, vom recurge la masura suspendarii din functie". Ramane de vazut cum va juca seful statului.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#protest PSD demisie Tudose, #protest PSD Dragnea justitie, #protest PSD experiment Romania, #protest 20 ianuarie , #demisie
Comentarii