Azi se voteaza Guvernul Tudose. Iata programul audierilor si dezbaterii din Parlament

Joi, 29 Iunie 2017, ora 07:07
4052 citiri
Azi se voteaza Guvernul Tudose. Iata programul audierilor si dezbaterii din Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Camera Deputatilor si Senatul se reunesc in sedinta comuna, joi, de la ora 15:00, pentru dezbaterea programului de guvernare si votarea noului cabinet condus de Mihai Tudose.

Votul din plen va fi precedat de audierea ministrilor in comisiile de specialitate, incepand cu ora 8:00.

Fiecare ministru va avea la dispozitie 30 de minute pentru prezentarea programului sau si pentru intrebari, potrivit programului decis de Birourile Permanente.

Primii care vor fi audiati sunt Rovana Plumb pentru Ministerul Fondurilor Europene si Mihai Fifor pentru Ministerul Economiei, iar ultimii, de la 13:30, sunt Gabriel Petrea (Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social) si Tudorel Toader (Ministerul Justitiei).

Avizul comisiilor de specialitate este unul consultativ, lista ministrilor propusi de Mihai Tudose urmand sa fie supusa in bloc votului Parlamentului.

La ora 15:00 este convocat plenul reunit al celor doua Camere, unde premierul desemnat Mihai Tudose isi va prezenta programul de guvernare si va cere votul de incredere al parlamentarilor.

Noul guvern are nevoie de voturile a cel putin jumatate plus unu din numarul total al deputatilor si senatorilor.

Pe langa voturile parlamentarilor PSD si ALDE, Tudose poate conta si pe voturile UDMR.

De asemenea, este probabil ca si parlamentarii minoritatilor nationale sa sustina noul cabinet, in conditiile in care acestia sustin in mod traditional majoritatea deja constituita.

Dupa vot, care este estimat sa dureze aproximativ doua ore si jumatate, noul Cabinet va fi asteptat la Palatul Cotroceni pentru depunerea juramantului. Ora ceremoniei este incerta deocamdata, depinzand atat de durata sedintei plenului comun, cat si de programul presedintelui Iohannis care prevede, de la ora 18:00, participarea la o receptie organizata de catre ambasada Canadei la Bucuresti.

Vezi si Dragnea a anuntat oficial ministrii Guvernului Tudose. Multi au ramas din Cabinetul Grindeanu si cateva nume noi

#audieri ministri Cabinet Tudose, #audieri ministri Guvern Tudose , #guvern
Comentarii
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
Dores viata lunga noului guvern, cat a avut si guvertnul Grindeanu !
Poza 3195
3195
rank 5