Cosmarul PSD, de la criminalul Churchill la matematica Olgutei Vasilescu

Joi, 02 Noiembrie 2017, ora 19:01
9796 citiri
Cosmarul PSD, de la criminalul Churchill la matematica Olgutei Vasilescu

Liderii PSD arata in aceste zile precum dansatorii din videoclipul Thriller al lui Michael Jackson. O mana de stafii iesite din cimitir care se misca fara scop precis, total dezarticulat.

Senatorul Serban Nicolae arunca la gunoi o pagina importanta din istoria Romaniei, rezistenta din munti si lupta impotriva comunismului.

Olguta Vasilescu spune ca liderii sindicatelor nu stiu matematica, ea fiind un expert in acest domeniu, terminand Facultatea de Litere.

Florin Iordache impinge in Parlament proiectul de modificare a Legilor Justitiei, astfel incat, in sfarsit abuzul in serviciu sa fie scos din Codul Penal, iar politicienii sa preia din nou controlul asupra magistratilor.

Liviu Dragnea, dupa ce a pierdut-o pe Sevil Shhaideh din guvern, pare ca l-a arestat pe Mihai Tudose, marcandu-l pas cu pas, nu cumva sa fie luat din nou prin surprindere de vreo miscare a sefului Executivului.

In opinia mea, PSD da asaltul final pentru a rupe raporturile de echilibru dintre puterile statului. In Parlament are sustinere.

Calin Popescu Tariceanu este un mare adept al ideii ca politicul ar trebui sa preia din nou controlul asupra justitiei.

De asemenea, cel putin declarativ, reprezentantii UDMR pot vota pentru proiectul de modificare al Legilor Justitiei. Multi parlamentari spera astfel sa scape de eventuale acuzatii de coruptie si sa se poata intoarce la vechile obiceiuri de a deturna banii publici in interes propriu sau de grup.

Senatorul Serban Nicolae a negat eroismul luptatorilor romani impotriva comunismului si a spus ca Winston Churchill a fost un criminal la fel de mare ca si Stalin. La cateva zile a revenit, sustinind ca declaratiile i-au fost rastalmacite, foto Hepta.ro

Lucrurile sunt mai complicate pentru ca Liviu Dragnea, presedintele PSD, nu mai are niciun fel de aliati in afara cercului sau de interese. A aparut o mare ruptura intre social-democrati si sindicate din cauza Legii Salarizarii unitare, dar si din cauza ciudatei idei de a fi mutate toate contributiile sociale din contul angajatorului in cel al angajatului. Acest transfer birocratic a generat multa suspiciune in randul organizatiilor patronale, dar si a celor salariale.

Masura propusa de Liviu Dragnea si sustinuta de Olguta Vasilescu, ministru Muncii, pare una fara noima atat timp cat aceste contributii vor fi platite tot de catre angajator.

Si pare prea putin sa arunci in aer intreaga piata a muncii din Romania doar pentru a-i da lui Liviu Dragnea posibilitatea sa se laude ca a marit salariile pe hartie, in timp ce venitul net al angajatilor chiar e posibil sa scada, cum atentioneaza expertii.

E greu de spus de ce a pornit PSD pe acest drum sinucigas. A pierdut mai mult de zece procente din sustinerea alegatorilor in mai putin de un an de zile, iar, in politica, un trend negativ e greu de intors.

Social-democratii sunt izolati si la nivel international. Nu mai au nicio parghie in politica europeana, partidele de stanga fiind infrante pe linie in alegerile care au avut loc in acest an. Uniunea Europeana va folosi din plin instrumentul oferit de MCV (Mecanismul de verificare si cooperare) prin care sunt monitorizate evolutiile din sistemul de justitie si nu cred ca distrugerea echilibrului social vizat de Florin Iordache nu va fi amendat drastic de Comisia Europeana.

Prin hemoragia de comisii de ancheta generata de PSD in Parlament, Liviu Dragnea a vizat sa convinga societatea ca e nevoie de schimbari majore in sistemul de Justitie.

Din fericire pentru noi, n-a reusit decat sa genereze un sir nesfarsit de povesti spuse de personaje indoielnice pe care, mai nimeni nu le mai ia in seama. Si asta pentru ca social-democratii nu au avut si nu au credibilitate, iar liderii lor sunt foarte slabi. Cum poate cineva sa ia in serios PSD cand il aude pe senatorul Serban Nicolae care declara sus si tare ca Winston Churchill a fost un criminal la fel de mare ca Stalin.

PSD, prin personaje ca Dragnea, Iordache, Vasilescu, Manda, Nicolae si multi altii face mult rau Romaniei si ne va lua ani de zile sa reparam raul deja facut. Singura sansa care ramane este sa nu uitam unde am fost inainte ca PSD sa vina la guvernare si sa facem tot posibilul sa limitam dezastrul daca, inca, nu-l putem stopa.

In societatea romaneasca s-a intamplat si ceva bine, cel putin o parte dintre oamenii care au votat PSD la alegeri cred ca au priceput ceva ce n-ar fi acceptat in veci intr-o discutie obsinuita. Au inteles ca au fost mintiti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Dragnea Tudose program guvernare, #Olguta sindicate salarii, #Iordache legi justitie, #PSD comisii Parlament , #guvern