Un consilier al lui Tudose spune ca va demisiona daca Guvernul vine cu "fantezii si topaieli fiscale"

Sambata, 08 Iulie 2017, ora 21:29
9929 citiri
Un consilier al lui Tudose spune ca va demisiona daca Guvernul vine cu "fantezii si topaieli fiscale"
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a scris sambata, pe Facebook, ca va ocupa functia de consilier onorific al premierului Mihai Tudose doar atat timp cat propunerile pe care le va face in diferite sectoare ale economiei vor fi luate in considerare si nu vor exista "fantezii" sau "topaieli fiscale".

El sustine ca a acceptat acest post in pofida faptului ca numele sau a fost vehiculat si "asteptat de foarte multi pentru functii cheie in Guvern" si a modului in care a fost tratat de conducerea PSD.

"Da, am acceptat sa fiu numit consilier onorific al prim-ministrului Mihai Tudose. Multi m-au intrebat de ce am acceptat o astfel de numire, mai ales dupa ce numele meu a fost vehiculat si asteptat de foarte multi pentru functii cheie in Guvern si, in special, pentru modul (total nejustificat spun unii!) in care am fost tratat de conducerea PSD. Consider ca activitatea guvernamentala trebuie sa se desfasoare cu profesionisti capabili sa ia decizii corecte, la momentul oportun si, inainte de toate, exclusiv in interesul tarii", a scris Teodorovici, sambata, pe Facebook.

El a tinut sa precizeze ca nu a avut niciun motiv sa refuze solicitarea premierului Mihai Tudose, care, "mai mult ca sigur", a fost fundamentata de realizarile din timpul mandatelor sale de la Fonduri europene si Finante.

"Nu voi refuza niciodata o astfel de solicitare, intrucat cred ca dovada profesionalismului trebuie aratata atunci cand este nevoie de ea, fara a tine cont de orgolii personale sau partinice. Nu m-am ferit sa-mi asum raspunderi in momente critice - a se vedea momentul la care am preluat mandatul de ministru al Fondurilor europene si pe cel al Finantelor publice. Nu ezit sa amintesc si de masurile adoptate (desi apreciate ca fiind mult prea indraznete!) in calitate de ministru al Finantelor si care s-au dovedit a fi de succes", a mai sustinut senatorul PSD.

Teodorovici mai spune ca "nu exista nimic" care sa il faca sa nu accepte o solicitare de sprijin din partea cuiva, cu atat mai mult atunci cand aceasta rugaminte vine din partea premierului, indiferent de culoarea politica a Guvernului condus de acesta.

"Traversam o perioada dificila in care profesionalismul si capacitatea de a lua decizii ar trebui sa fie dominantele unei echipe guvernamentale la inceput de drum. Provocarile care urmeaza ma fac sa acord incredere premierului Tudose in determinarea de a schimba abordarea la nivelul echipei guvernamentale (insuficient de experimentata pentru a face fata acestora). Dificultatile prezentului si provocarile viitoare impun absenta oricaror forme de amatorism, in special la nivel guvernamental", a subliniat fostul ministru.

El mai sustine ca va ocupa functia de consilier onorific al premierului Mihai Tudose atat timp cat echipa guvernamentala nu va accepta "fantezii" si "topaieli fiscale": "Voi ocupa aceasta functie onorifica doar atat timp cat propunerile pe care le voi face in diferite sectoare ale economiei vor fi luate in considerare, concomitent cu neacceptarea oricaror fantezii sau topaieli fiscale".

Amintim ca expresia "topaieli fiscal-bugetare" a fost folosita de presedintele Klaus Ioahnnis in discursul de la investirea in functie a Guvernului Tudose. Atunci, seful statului a criticat masurile anuntate de PSD in noul program de guvernare.

"Stimati PSD-isti, ALDE-isti, UDMR-isti, in numele romanilor, va rog sa terminati cu aceasta topaiala fiscal-bugatara. Taxa de solidaritate... Domnilor, fiti solidari cu romanii si guvernati responsabil", a spus presedintele Iohannis.

Teodorovici este unul dintre contestatarii fatisi ai impozitului pe cifra de afaceri. Intr-o declaratie pentru Ziare.com Teodorovici a spus ca "cei care il cer in mod expres nu simt economia, nu sunt nici macar politicieni".

Citeste aici mai multe declaratii ale lui Teodorovici despre masurile economice anuntate de PSD

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 6 al...
#Mihai Tudose consilier Orlando Teodorovici, #Teodorovici demisie Guvern topaiala fiscala , #guvern