Tudose, despre aderarea la Schengen: ”Dacă tot stăm aşa pe lăbuţele din spate, nu o să primim nimic niciodată. Bă, ne vreţi sau nu?”

Sambata, 17 Septembrie 2022, ora 12:34
7467 citiri
Tudose, despre aderarea la Schengen: ”Dacă tot stăm aşa pe lăbuţele din spate, nu o să primim nimic niciodată. Bă, ne vreţi sau nu?”
Mihai Tudose, europarlamentar PSD FOTO Facebook/ Mihai Tudose

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose crede că România nu va intra în Spaţiul Schengen “dacă tot stăm aşa pe lăbuţele din spate, aşteptăm să mai ne mângâie cineva pe frunte” şi afirmă că oficialii europeni trebuie să ne transmită dacă ne vor sau nu în Schengen, iar dacă nu ne doresc, atunci să ne spună pentru a închide subiectul.

Mihai Tudose a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic, de la Prima Tv, ce se întâmplă cu aderarea României la Spaţiul Schengen.

“Eu cred că am fost mult prea blânzi noi şi prea buni. Cu toată lumea, cu absolut toată lumea. Fiindcă ne-am îndeplinit criteriile de şapte ani, ne-am îndeplinit, asta-i viaţa. Au recunoscut toţi. Toată lumea a spus, inclusiv declaraţia nemţilor acum a fost ceva de genul acesta. Este o decizie politică”, a afirmat europarlamentarul PSD.

Întrebat cum trece România peste această decizie politică, Mihai Tudose a răspuns: “Dacă tot stăm aşa pe lăbuţele din spate, ca să nu zic altfel, aşteptăm să mai ne mângâie cineva pe frunte, nu o să primim nimic niciodată. E un război economic, sunt alte interese, e în regulă, dar uitaţi, acum au nevoie de noi, că grânele, că Ucraina, că transport, că Franţa”.

El susţine că România nu mai trebuie să negocieze nimic în privinţa Spaţiului Schengen atât timp cât a îndeplinit criteriile de aderare.

“E da sau nu, nu negociem nimic. E da sau nu. Bă, ne vreţi sau nu? Dacă nu ne vreţi, măcar spuneţi-ne şi am închis subiectul. Tot stau aşa şi mă pregătesc pentru şi aştept că se întoarce olandezul iar sau mai se gândeşte nu ştiu cine, nu ştiu ce. Am înţeles. Eu aşa aş pune problema. Nu ne vreţi, am înţeles că nu ne vreţi. Dacă nici acum…toate criteriile sunt îndeplinite, nu aveţi decât să luaţi decizia. Ok, în regulă, nu mai vrem noi şi hai să vedem cum faceţi cu mărfurile pe aici. Aş juca-o într-un mod normal pentru că nu este normal…dumneavoastră spuneţi că nu e sportiv, dar ce fac ei cu noi e ok? Câte palme să iau până când să reacţionez? (…) Ar duce la tranşarea problemei. Am înţeles, nu ne vreţi, am închis-o şi gata, nu mai vrem nici noi”, a precizat europarlamentarul

Întrebat dacă a discutat acest subiect cu liderii europeni atunci când era premier, Tudose a răspuns: “Da, am discutat, am discutat cu Juncker. Din păcate, ştiţi cum a fost, nu am apucat să o duc la bun sfârşit. Atunci cu martori Juncker a spus că în maxim un an până la preşedinţie va trebui să terminăm cu MCV-ul şi cu Schengenul. Adică până în 2019. După, ce s-a întâmplat, a preluat Dragnea toată puterea, legi, justiţie, nenorocire, s-a închis”, a povestit Mihai Tudose.

El a mai fost întrebat care crede că este orizontul de timp ca România să scape de MCV, care reprezintă problema aderării la Schengen.

“Nu avem nicio problemă, nici cu MCV-ul, nici cu Schengen-.ul. Noi nu avem nicio problemă, noi ne-am îndeplinit criteriile. Nişte oameni s-au angajat că dacă le îndeplinim, fac chestia asta. Ar trebui noi să fim băieţii buni, care totdeauna zic săru’ mîna şi ăia ne tot dau cu ceva în cap. (…) Noi suntem de acord cu tot ce vor ei şi ei nu prea sunt de acord cu ce vrem noi”, a explicat Mihai Tudose.

Câți reprezentanți trimite fiecare partid în Parlamentul European. PSD se clasează pe primul loc
Câți reprezentanți trimite fiecare partid în Parlamentul European. PSD se clasează pe primul loc
Pentru următorul mandat al Parlamentului European, PSD va trimite la Bruxelles 11 reprezentanți, cel mai mare număr de aleși din cadrul aceluiași partid, de la intrarea României in UE....
Ce face PNL după eșecul alegerilor: mizează pe cinism?
Ce face PNL după eșecul alegerilor: mizează pe cinism?
Președintele Klaus Iohannis e satisfăcut de rezultatele obținute de PSD+PNL, deși partidul lui a pierdut pe linie după îmbrățișarea cu social-democrații. Un comentariu de Sabina Fati,...
#Mihai Tudose, #spatiul Schengen Romania, #PSD , #stiri Mihai Tudose
  1. REPER acuză vicierea rezultatelor alegerilor din 9 iunie și cere demisii în lanț. ”Nu îi putem lăsa să fure la nesfârşit”
  2. Susținătorii lui Clotilde Armand, protest la AEP și în fața Guvernului. Cer renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1 VIDEO
  3. Dominic Fritz: ”Avem responsabilitatea să dăm țării un președinte adevărat. Domnul Geoană nu este o alternativă la PSD”
  4. Diana Șoșoacă "este finanțată de ruși", susține în România un fost președinte al Parlamentului European. Senatoarea l-a amenințat cu tribunalul
  5. UDMR deține majoritatea în Consiliul Județean Satu Mare după numărarea voturilor. Câte posturi de consilieri are AUR
  6. La Sectorul 2 sunt dovezi clare de fraudă la numărarea voturilor, susține Dominic Fritz, candidat la șefia USR. "Vedem tăcere şi bagatelizare"
  7. Reacția ministrului de Interne Cătălin Predoiu după ce Partidul REPER i-a cerut demisia
  8. REPER cere demiterea conducerii AEP și a lui Cătălin Predoiu pentru "vicierea rezultatelor alegerilor din 9 iunie"
  9. S-a decis renumărarea voturilor la două secții din Brașov, după plângerea făcută de primarul Coliban
  10. PNL nu se sperie de Geoană. "Odată ce ajungem în turul doi, alegerile sunt câştigate"