Aberatia zilei: Un premier mult prea stingher, din "provincie" la "oras" (Video)

Miercuri, 12 Iulie 2017, ora 12:56
10645 citiri
Aberatia zilei: Un premier mult prea stingher, din "provincie" la "oras" (Video)
Foto: Facebook / Mihai Tudose

Premierul Romaniei, Mihai Tudose, a parut mai mult decat stingherit de noua sa calitate oficiala in care s-a prezentat marti, la Bruxelles, in fata oficialilor europeni. Cu toate ca are o lunga experienta politica, potrivit CV-ului, Mihai Tudose s-a comportat ca un licean de provincie venit in capitala sa dea examen de admitere la universitate.

Ce a surprins in primul rand a fost faptul ca premierul Romaniei a sarutat mana tinerei care l-a intampinat la intrarea in sediul Comisiei Europene, cu toate ca nu era nici locul si nici momentul pentru o asemenea gentilete.

Imaginile au fost inregistrate de Digi24.

Apoi, Mihai Tudose a parut foarte incurcat in timpul primirii sale oficiale de catre Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene.

Premierul Romaniei a ramas in spatele oficialului european, dupa care s-a indreptat cu hartiile in mana catre locul in care urma sa se faca fotografia oficiala, moment in care si-a dat seama de gafa si s-a intors ca sa le paseze unei insotitoare.

Ulterior, in fata steagurilor Romaniei si Uniunii Europene, Mihai Tudose a constatat ca are haina descheiata si si-a incheiat tacticos nasturele, lasandu-l pe Jean Claude Juncker sa il astepte cateva secunde.

Cei doi si-au strans mana, conform protocolului, iar Mihai Tudose i-a prins familiar bratul stang presedintelui CE pe care l-a intalnit pentru prima oara, gest care nu se obisnuieste in asemenea situatii.

Pe de alta parte, cu toate ca potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei Deputatilor Mihai Tudose are "un atestat de competenta lingvistica" pentru limba engleza, obtinut in 2007 la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, dintr-o fotografie postata de comisarul european Corina Cretu pe Facebook pare sa reiasa ca premierul Romaniei a avut nevoie de interpret pentru a putea dialoga cu partenerul sau de conversatie.

Este surprinzator ca un deputat aflat la al cincilea mandat si care de 17 ani face parte din Delegatia Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, face greseli de incepator intr-ale politicii la nivel inalt.

Si daca la toate acestea se adauga si problemele de fond pe care le-a avut in "ranita" reprezentantul guvernului PSD-ALDE trimis la Bruxelles pentru a se "confrunta cu inamicul", sa nu ne mai miram ca Mihai Tudose a sustinut traditionala conferinta de presa singur, la subsolul cladirii.

O mica nedumerire: Chiar nu a gasit majoritatea PSD-ALDE un premier pentru Romania care sa poata dialoga de la egal la egal cu partenerii europeni?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...